„Konjović iz prikrajka”

U velikoj sali Županije sutra (sreda, 8. maj) će, u organizaciji Gradske biblioteke, biti priređena promocija knjige Milenka Popića „Konjović iz prikrajka”, koja nudi jedan novi pogled na velikog slikara.

Foto 17703 Autor knjige, Milenko Popić, 1974. godine zaposlio se u Galeriji Milan Konjović, koju je somborski slikar svakodnevno posećivao. Popić je radio sve do 1979. godine kao blagajnik, ključar i čuvar i to mu je bio prvi posao nakon studija u Beogradu. On je tada počeo beležiti Konjovićeve reči, misli, dane, karakter i činio je to narednih pet godina, do odlaska iz galerije, 1979. godine. Knjiga „Konjović iz prikrajka” objavljena je nedavno, u dvadesetoj godini od smrti znamenitog Somborca, akademika Milana Konjovića.
Promocija knjige biće priređena u sredu, 8. maja u 18 sati u velikoj sali Županije. O knjizi će govoriti književnik Miroslav Josić Višnjić, istoričari umetnosti Bela Duranci i Sava Stepanov, kao i autor, Milenko Popić. Voditelj programa biće Miljana Zrnić. Domaćini programa biće Vladimir Jerković, v.d. direktora Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” i direktor Galerije „Milan Konjović” Peter Mraković.
Izdavač knjige je Gradska biblioteka, suizdavač Galerija „Milan Konjović”, a pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za kulturu.
@ Uto, 07.05.2013. 20:54
dnevnik galerija milan konjović gradska biblioteka karlo bijelicki knjiga književnost konjović iz prikrajka kultura milan konjović milenko popić miljana zrnić miroslav josić višnjić peter mrakovič sava stepanov slikarstvo sombor vladimir jerković
Prethodna vest Sledeća vest

Komentarimenjano pre 7 godina
ME
@ Pet, 10.05.2013. 09:35