Organska poljoprivreda i zasnivanje bio-bašta

U Bačkom Monoštoru u prethodnih nekoliko dana održana su predavanja o povrtarstvu i organskoj poljoprivredi u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom (PSS) i udruženjima građana „Podunav” i „NADE”

Foto 17508Tokom predavanja savetodavac Olivera Sekulić je govorila o poljoprivredi Izraela i svojim iskustvima koja je stekla na kursu o čuvanju voća i povrća nakon berbe. Savetodavac Zoran Boca je govorio o poljoprivredi u Indiji i razvoju klastera u toj državi.
Poljoprivredna stručna služba Sombor je učesnicima predavanja, kao i drugim zainteresovanim udruženjima, pripremila komplete semena za mini bio-baštu sa 11 različitih povrtarskih vrsta i dve cvetne vrste najzastupljenije u baštenskoj proizvodnji na organskim principima: neven i kadifica. Od poklonjenih semena zasnovano je 16 baštica u kojima će biti primenjeno znanje stečeno na ovoj radionici, a domaćinstva će dobiti dekorativan prostor zasnovan na organskom uzgoju biljaka.
Izvor: Zdenka Mitić | @ Pet, 19.04.2013. 14:13
bački monoštor bio-bašta cveće olivera sekulić organska poljoprivreda poljoprivredna stručna služba povrtarstvo predavanje sela sombor ug nade ug podunav zoran boca
Prethodna vest Sledeća vest