Traže još fijakera

Udruženja građana Moj Sombor, Bunjevačko kolo i Mađarska građanska kasina u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Sombora pokrenule su inicijativu za proširenje fijakerske službe u Somboru.

Foto 17491 Predstavnici tri udruženja građana: Milan Stanišić, Josip Bošnjak i Karolj Rezička, te Nemanja Mijanović iz Turističke organizacije Grada Sombora izrazili su mišljenje da je za Sombor nedovoljan jedan fijaker. Oni smatraju da bi proširenje fijakerske službe imalo dobar efekat za receptivni turizam u gradu.
- Ubeđeni smo da bi - po trenutnim rešenjima - gotovo zanemarljivi trošak za angažovanje još jednog fijakeriste doneo nesrazmerno veću nepšosrednu materijalnu korist našem gradu, ali i okolnim selima i pogotovo salašima namernim da se upuste u takozvani „seoski turizam”, dok se benefiti iz sfere marketinga i promocije našeg grada kao turističke destinacije ne mogu ni izračunati - navedeno je u saopštenju o proširenju fijakerske službe. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Radio Sombora, novi fijakeristi bili bi u početku finansirani kroz projekte, ali ni sadašnji način finansiranja ne bi predstavljao veliki trošak, jer se mesečno za tu namenu troši 25.000 dinara. Inicijatori smatraju da su sadašnja pravila za angažovanje fijakeriste podešena tako, da ih samo jedan čovek u gradu zadovoljava, kao i da je nedopustivo da barem jedan fijakerista nije stalno prisutan u centru grada. 
@ Uto, 16.04.2013. 17:13
bunjevačko kolo društvo fijaker josip bošnjak karolj rezička mađarska građanska kasina milan stanišić moj sombor nemanja mijanović sombor turistička organizacija grada sombora turizam
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Reče mladi stručnjak TOGS-a... pošto će odmah nakon još jednog fijakera turisti prosto nahriliti i basnoslovno će se od turizma zarađivati nakon toga.
A onaj jedan nesretni fijakerista koji stoji tamo pored suvenirnice se takmiči da li će se bolje smarati on ili one prodavaljke suvenira kad je otvoreno (a uglavnom nije). U fijakerisanju leži bogatstvo, više je nego evidentno...zaključio je mladi stručnjak i ova ekipa iskusnih oko njega. Smiley
shockiran
@ Sre, 17.04.2013. 02:39
http://www.suvenirisrbije.com/suvenir-Beli-fijaker-42
zoran k
@ Sre, 17.04.2013. 10:33
zoran k