Somborke potvrdile kvalitet

Juniorski kata tim Srbije iz Sombora osvojio bronzanu medalju na Bakanskom prvenstvu. U sveukupnom plasmanu Srbija je zauzela drugo mesto.

Foto 17308Ovogodišnje Balkansko prvenstvo za decu do 14 godina, kadete, juniore i mlađe seniore do 21 godine održano je proteklog vikenda u Kragujevcu. Srbija se pokazala kao izuzetan domaćin za oko 1400 karatista iz 14 zemalja. U ukupnom plasmanu prvenstvo je osvojila Turska, dok je Srbija zauzela drugu poziciju ispred Grčke. Gledajući kata takmičenje, srpski karatisti predvođeni selektorom Petrom Kosanovićem takođe su osvojili drugo mesto iza Turske sa osvojenih tri zlatne, dve srebrne i čak dvanaest bronzanih medalja. Naše Somborke, juniorski kata tim Srbije u sastavu Jelena Leković, Vanja Saveski i Nataša Čizmar potvrdile su kvalitet osvojivši bronzu. Jelena se preko repasaža u pojedinačnoj konkurenciji izborila za treće mesto, dok je Vanja nažalost morala da se zadovolji petom pozicijom. U kategoriji devojčice 2000. godište za reprezentaciju Srbije nastupila je somborska karate nada Ana Dučić. Ona je na svom prvom reprezentativnom nastupu osvojila visoko peto mesto. Sve četiri reprezentativke su članice Karate kluba „Somborac”.
- Zadovoljan sam plasmanom srpske reprezentacije na ovom prestižnom takmičenju. Gubili smo tesnim rezultatom u odlučujućim mečevima, pa smo negde voljom sudija ostali uskraćeni za sjajnije odličje. Trud se svakako isplatio, vredno smo radili, a posebno sam ponosan na nastup somborskih reprezentativki, koje su još jednom potvrdile kvalitet - rekao je srpski selektor za kate Petar Kosanović.
Prigodnu svečanost, kojom je obeleženo osvajanje medalja, danas su organizovali roditelji takmičarki u kafeu „Klub 2”. Okupljeni su pružili veliku podršku našim mladim karatistkinjama u daljem radu, a sa svojim naslednicama bila je i seniorka Dunja Žeravić.

@ Pon, 01.04.2013. 22:41
ana dučić balkansko prvenstvo dunja žeravić jelena leković karate kata tim kk somborac kragujevac nataša čizmar petar kosanović reprezentacija srbije sombor sport vanja saveski
Prethodna vest Sledeća vest