Ambasador Izraela posetio Sombor

U Somboru je danas (četvrtak) boravio ambasador Izraela Josef Levi, koji se sastao sa predstavnicima grada Sombora i opština Apatin, Kula i Odžaci. Domaćin ambasador Levija bio je načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga (ZBO) Dušan Jović.

Foto 17185 Načelnik okruga Dušan Jović rekao je da će teme razgovora sa ambasadorom Josefom Levijem biti mogućnosti saradnje u oblasti privrede, poljoprivrede i kulture Zapadne Bačke i Izraela.
- Izuzetno je važno što je ambasador Izraela danas u Somboru i iskreno se nadam da će ova poseta za rezultat imati dolazak privrednih i kulturnih delegacija iz te države - kazao je načelnik ZBO Dušan Jović.
Ambasador Levi je na početku posete kazao da mu se dopalo ono što je video dolazeći u Sombor i čuo nakon prvog polučasovnog razgovora sa načelnikom okruga.
- Gospodin Jović mi se čini kao kreativan mlad čovek. Trebalo bi da budete ponosni što ga imate ovde i poslušate njegove ideje. Vaše bogatstvo u ljudima, plodnoj zemlji i položaju na tromeđi triju država biće vaš veliki potencijal. Izrael je mala zemlja. Po teritoriji četvrtina Srbije, imamo populaciju od 7,5 miliona, ali u ekonomiji imamo veći uspeh od Srbije. Ipak, čvrsto verujem u ekonomsku budućnost vaše zemlje i verujem da će doći i bolji dani. Mislim da će Vojvodina biti lokomotiva privrednog uskrsnuća Srbije, upravo zbog potencijala koje ima: ljudi, položaja, multietničnosti. Izrael je već prisutan sa nekoliko preduzeća u Srbiji, a neka od njih su upravo orijentisana na pospešivanje saradnje sa Vojvodinom - kazao je izraelski ambasador. On je dodao da je poseta gradovima u Vojvodini jednako radosna i tužna, jer je pre Drugog svetskog rata tu živela velika zajednica Jevreja, čijih je 98 odsto ubijeno tokom rata od strane nacista i njihovih saradnika.
Ambasador Izraela sastao se danas i sa čelnicima opština Zapadnobačkog okruga, dok je Sombor predstavljao pomoćnik gradonačelnika zadužen za ekonomski razvoj Milan Rakas, jer su gradonačelnik i njegov zamenik bili van grada. Sve opštine predstavile su svoje potencijale u privredi, poljoprivredi i kulturi. Kako saznajemo, najuspešniju prezentaciju imao je Apatin, koji je ambasadoru Izraela predstavio predsednik opštine Živorad Smiljanić.
Josef Levi posetio je i somborske ustanove kulture, sa čijim direktorima je imao poseban sastanak u Narodnom pozorištu. Poseta izraelskog ambasadora Somboru ocenjena je kao uspešna, sa velikim izgledima da se uspostavi i konkretna saradnja Zapadne Bačke i Ambasade Izraela.
@ Čet, 14.03.2013. 22:28
ambasador apatin dušan jović ekonomija izrael josef levi kula milan rakas odžaci politika poljoprivreda sombor zapadnobački okrug živorad smiljanić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Po ko zna koji put da gradonačenik ne može ili nije zainteresovan??? Pa za koji sedi u toj foteljiSmiley
kontras
@ Pet, 15.03.2013. 14:35
kontras
Njegova sposobnost je, već poslovična. Veće konfuzije nije bilo nikad...i više zaposlenih poslušnika čiji je zadatak da ćute, slušaju i primaju platu. A nas, bez primanja ko j...
Nadu mi uliva jedino ovaj mladi načelnik Jović koji ima iskrene želje da građanima bude bolje.
elimko
@ Pet, 15.03.2013. 18:39