Omladinci za turizam

Turistička organizacija Grada Sombora pokrenula je inicijativu pod nazivom „Kapitalizacija turističkog potencijala Grada Sombora kroz omladinske inicijative”.

Foto 4407U sklopu inicijative, koja će biti realizovana u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom i Kancelarijom za mlade, u Studentskom domu „Dr Zoran Đindjić”, 16. i 17. marta (subota i nedelja), biće realizovan trening „Mladi u akciji” i Evropski volonterski servis. Cilj je osnaživanje članova/ica organizacija civilnog društva i mladih u Somboru za apliciranje na ove programe Evropske komisije - saopštili su organizatori. Udruženja građana da prijave svoje kandidate/kinje za pohađanje treninga slanjem imena svojih predstavnika/ca na e-mail: bojan.djikanovic@visitsombor.org do 13. marta. Po organizaciji se može prijaviti najviše tri  kandidata/kinje, a organizatori će dan kasnije obavestiti organizacije i kandidate o eventualnom prijemu na trening. Učešće na treningu je besplatno, a troškove: odvijanja treninga, obroka i osveženja snosi Turistička organizacija Grada Sombora - piše u pozivu organizatora.
@ Čet, 07.03.2013. 00:26
društvo kancelarija za mlade privreda sombor somborski edukativni centar studentski dom dr zoran đinđić turistička organizacija grada sombora turizam
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

O čemu oni pričaju i šta oni rade . .mogli bi malo podrobnije !
smajli
@ Čet, 07.03.2013. 18:53
Jedni prodaju maglu, a ovi prethodni im maglu obezbedjuju, a svi zajedno kradu naše novce.
pravdazasve
@ Čet, 07.03.2013. 21:52
Prijavi svoje učešće, pa dođi i sam pogledaj ko tu šta prodaje i da li neko krade! Aktiviraj se! Dođi spreči lopovluk ako si siguran da ga ima! Takvi koji od starta nešto osuđuju neka krenu prvo od sebe. Lepo, sedite ispred ogledala i osuđujte se! Verujem da bi tu bilo dosta posla.
Mitas Lajavi
@ Pet, 08.03.2013. 01:44
Mitas Lajavi
Mitase,zaj..bi nas više NGO treninga, nego nam reci kao čestiti prešjednik UO TOGS jesil ti, što ti je bila zakonska obaveza, raspisivao konkurs za onih šest novih genijalaca od kojih će dva nobelovca da sede u NS, ili nisi. Te dimne trenažno-edukativno-projektne zavese ionako odavno niko više ne puši. Mada, moram da priznam, kad se i SEC uključio u razvoj turizma u gradu, odma' mi je pao kamen sa srca. To kad navali u Sombor.....
malovarosanin
@ Pet, 08.03.2013. 11:37
Evo konačno zgodne teme i pravog čoveka sa kim može i vredi da se prodiskutuje.

Dana 04.02.2013. TOGS potpisala je ugovore o radnom angaržmanu koji nemaju karakter radnog odnosa sa šestoro lica, čiji je jedan od zadataka da obezbedi dodatna sredstva van budžeta Grada Sombora za realizaciju novih i postojećih aktivnosti TOGS-a. Za ugovore ovakvog tipa nije nadležan UO TOGS-a, ali ne znači da nije obavešten ili da beži od odgovornosti.

Svaka"firma" koja je uložila u projektni tim vrlo brzo je poentirala.

04.05.2013. "tim" podnosi izveštaj UO TOGS-a i javnosti, ako ne budemo zadovoljni sa njihovim rezultatima ugovori sa njima će biti raskinuti.
Ako se desi da rezultata nema javno obećavam da ću ja prvi podneti ostavku.

Što se tiče treninga uveravam te da je to najbolji način da se pomogne turizmu Grada Sombora, jer da nema potrebe za istim Grad bi sa svojim "potencijalom" već parirao Subotici.

Kredibilitet TOGS-a u gradu je krajnje skroman i zbog toga mislim da je opravdano postojanje ovakvog tima koji će raditi na povećanju ugleda i poverenja građanstva u njen rad.
Mitas Lajavi
@ Pet, 08.03.2013. 12:31
Mitas Lajavi
Za sada ti objasnjenje izgleda ok, ali mi samo reci da li taj ugovor (bez karaktera radnog odnosa, sto je za pohvalu) podrazumeva bilo kakvu vrstu apanaze, honorara, nadoknade....
Btw, da bi se razumeli, nemam nista protiv ako ugovor podrazumeva da SAMO od "dovucenih" i ugovorenih receptivnih aranzmana, ishodovanih projektnih sredstava bez obaveze grada za bilo kakvim dopunskim ulaganjem, itd ...ta sestorka dobija procenat. Koliki da je.
U tom slucaju ni ne ocekujem tvoju ostavku. Probao si , nije islo, ali makar nismo stetovali. Ako cete im davati nadoknade a ne naprave nista eeee.....onda te ipak drzim za rec.
P.S. Nula bodova kredibilitet TOGS ne moze biti razlog za formiranje paralelnog tima. Sta ces sa ljudima TOGS (!?)a ima ih vec preko deset. Sumnjam da bi bilo ko u gradu zaplakao za dirty dozen.
malovarosanin
@ Pet, 08.03.2013. 12:53
Oho...Mitas progovorio...

Naravno da primaju platu iz budžeta, ali mi nije jasno zašto im ne naprave ključeve već cela "nova" ekipa svako jutro u 8h čeka na ulici...
dragance80
@ Pet, 08.03.2013. 13:40
dragance80
@malovarosanin

Možda nisam bio jasan sasvim. Da, dobijaju nadoknade, ali ako njihove nadoknade budu "nepokrivene" samim tim nisu opravdali svoje da kažem postojanje i za to će snositi odgovornost na čelu samnom.
Mitas Lajavi
@ Pet, 08.03.2013. 15:21
Mitas Lajavi
Kako tebi Dejane, a i tvojima, nije jasno da se na novac iz budžeta prikačio toliki broj parazita da je postalo neizdržljivo.Tim više što se zapošljavaju partijski kadrovi koji, najčešće, ne zarade ni pišljiva boba.Otvarajte radna mesta u industrijskoj zoni, dovlačite investitore, ne dozvolite da prosečna zarada u Somboru bude daleko ispod republičkog proseka, rešite situaciju u preduzećima u restruktuiranju, ne postavljajte na rukovodeća mesta nesposobnjakoviće, a poslušnike, nego sposobne...ostavite budžetski novac za namene koje će, osim ostalog, pripremiti teren za ulazak stranog kapitala kako bi se pokrenula ''sablazna pustoš'' u ind. zoni, kako bi oživela mala privreda, kako bi se podizali voćnjaci i vinogradi, kako bi se navodnjavalo što više površina u poljoprivredi.To radite Dejane i svi ćemo vam verovati (i ako nas lažete tolike godine i vodite ovaj grad u propast).
P.s.Ovim se ne obraćam direktno tebi jer znam da si ti mali igrač u celoj mašineriji i lično mislim da ni ti nisi zadovoljan sveukupnim stanjem u Gradu.
elimko
@ Pet, 08.03.2013. 20:22
Evo ovi opet nešto treniraju. Sad su zaposlili i nekog sa višom trenerskom školom (dapače -košarke ali nećemo sad cepidlačiti) pa očekujemo da rad na terenu dobije jednu novu dimenziju punu tumskog duha. Pojačanja su obećavajuća pa bi se moglo desiti da već naleto uspeju da osvoje prvo mesto u - potezanju konopca... 
kooobac
@ Sub, 09.03.2013. 11:38
kooobac