Antonija najbolja u objedinjenom izboru

Somborske novine i Sportski savez proglasili su preksinoć najbolje sportiste grada Sombora. Pred punim pozorištem podeljeno je dvadesetak priznanja i titula, u svim postojećim kategorijama, kojih je ove godine za jednu manje pošto je ukinuto priznanje za sportskog novinara godine.

Proglašenje najboljih sportista grada, po prvi put u istoriji, zajednički su organizovali Savez i Somborske novine, koje su posle 58. godine promenile način izbora i odluku prepustile čitaocima. Oni su sada dobili mogućnost da popunjavanjem kupona odrede najboljeg sportistu u prethodnoj godini. Taj način izbora je već na startu napravio priličnu pometnju, pa su ove sezone u svom izboru Somborske novine imale dve najbolje sportiskinje. Po Somborskim, karatiskinja Dunja Žeravić je izabrana za najbolju seniorku, dok je kao najbolja sportistikinja Sombora za 2012, proglašena Antonija Horvat Panda, članica bezdanskog olimpijskog četverca?! Kad je već napravljen presedan, moralo je biti ozbiljnije urađeno. Kao učesnice Olimpijskih igara u istom timu, sve članice čamca iz Bezdana su zaslužile da izostane razdvajanje i da ih zajednički proglase najboljima, što zaista i jesu. Međutim, nije se tako dogodilo, pa su Marta Tibor i Renata Major Kubik podelile drugo mesto. Četvrta olimpijka iz Bezdana, Antonija Nađ, nije čak ni pomenuta na „svečanosti”. Laureat, Antonija Horvat Panda, nije prisustvovala dodeli priznanja, koje je sada trebalo da podigne 11. put. Nagradu za životno delo po Sportskom savezu dobio je Stevan Pišta Gromilović, dugogodišnji učitelj somborskih dizača tegova. Trener godine je kajakški mag Janoš Panda (KK Dunav Bezdan), a najbolji veteran, ponovo, Savo Zatezalo. Miladin Bosnić je najbolji sportista sa invaliditetom. Somborske novine su za ekipu 2012. godine proglasili Muški rukometni klub Sombor, dok je po savezu titulu poneo Rvački klub Radnički. Treći teniski tim Srbije, TK ŽAK, iako je bio u konkurenciji za naj ekipu, ostao je bez priznanja. Kompletan spisak nagrađenih objavićemo kad budemo primili zvanični bilten.     
Da li je do spajanja manifestacija došlo zbog prevelikih troškova samostalnog organizovanja, ili kao plod izuzetne saradnje Saveza i Somborskih novina, nije poznato, no treba je ponovo razdvojiti jer priredba Sportista godine, somborskih novina, kao jedna od najstarijih u zemlji, zahteva potpunu autonomiju i nezavisnost. Svi dosadašnji izbori lokalnog lista bili su izvaredno jednostavni i svečani, u kojima su nagrade dobijali samo najbolji, što se za izbor saveza, koji je dužan da se bavi svim sportskim kategorijama i uzrastima, ni posle sedam godina ne može reći. Umesto finiša vesti, dva pitanja za organizatore. Prvo, zašto su neki sportisti pozivani da se popnu na binu, dok su drugi zamoljeni da ne dolaze na pozornicu? Drugo, da li se u Somboru smišljeno manifestacija organizuje krajem januara, iako smo svedoci da svi i svuda proglašenja uglavnom priređuju na isteku stare ili prvih dana nove godine?
@ Pet, 01.02.2013. 05:40
antonija nađ antonija panda dunja žeravić janoš panda kajak karate marti tibor miladino bosnić mrk sombor renata major kubik rk radnički sombor somborske novine sport sportista godine sportski savez grada sombora stevan pišta gromilović
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

>>
12
Ako je tačno da su SN izabrale Dunju Žeravić za najboljeg seniora, a Antoniju za najboljeg sportistu ( ili sportistkinju), onda se postavlja logično pitanje: da li možda i pionir mogao da ponese tu laskavu titulu najboljeg sportiste? Meni je ovo nejasno i smešno i samo govori o tome koliko u SN znaju o sportu i prate sport. Prošla godina bila je olimpijska i logično je da neko od učesnika OI bude sportista godine. Nije logićno da je najbolja ekipa RK Somborelektro( po SN) i RK Radnički( rvači) po Sportskom savezu, a KK Dunav na OI ima ŠEST  PREDSTAVNIKA!!!!  Možda su Bezdanci trebali da imaju još 10 takmičara da bi oni koji proglašavaju shvatili da nema boljeg kluba u okolini. Sve mi je ovo ličilo na neko dodvoravanje ( a možda je neko za uzvrat pokrio troškove manifestacije). Bilo je još nelogičnih odluka, a u predugoj večeri u pozorištu teško je i zapamtiti ko je i zašto dobio diplomu ili pehar. Ni svi sportovi nisu jednako vrednovali. Recimo, kod juniora čini mi se boćar je državni reprezentativac, prvak, učesnik SP, a za najboljeg je proglašen onaj momak što skače "fantastičnih" 205 cm i školski je prvak Srbije. Podržavam inicijativu da se ponovo posebno proglašavaju najbolji za Sn i za SSGS.
d.morphy
@ Pet, 01.02.2013. 07:17
Saopštenje Sportskog saveza grada Sombora, bez reagovanja redakcije


ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈУСПЕШНИХ СПОРТИСТА У 2012. г.


У организацији Спортског савеза града Сомбора, 30.01.2013. године у препуном Нардодном позоришту Сомбор одржана свечаност поводом проглашења најуспешнијих спортиста за 2012. годину. Први пут ове године, ову манифестацију су заједно уприличили Спортски савеза града Сомбора и Сомборске новине. Једини локални лист у Сомбору је 58. пут доделио награду за најбољег спотисту наше општине.Свечаност су увеличали и председник Асоцијације Спорт за све Србије и председник боксерског савеза Србије г-дин Велизар Ђерић, генерални секретар Спорта за све Јездимир Марсенић, председник савеза спорт за све Војводине Милорад Перишић и секретар савеза Славко Перковић, председница националне боди билдинг асоцијације Александра Рапајић Милошевић , Проф.др. Славко Обадов , помоћник за спорт покрајинске секретарке Јанош Чикош, генерални секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин. Градоначелник Сомбора Немања Делић , председник скупштине града Сомбора Синиша Лазић.Пласман:

Специјално признање 2012. Лана Момировић СК Фигура

Пионирка 2012. Ана Лазић – ЖРК Раванград

Пионир 2012. Малетин Лука Андрија – Рвачки клуб Раднички.

Ветеран 2012. Саво Затезало – Рвачки клуб Раднички

Кадеткиња 2012. Андријана Лежајић – ЦБВ Станишић

Кадет 2012 Стефан Лишчевић – Рвачки клуб Раднички

Најуспешнија екипа спортиста за инвалидитедому 2012. Међуопштинско удржење параплегичара и квадриплегичара Бачка Сомбор

Најуспешнији спортиста са инвалидитетом 2012. Миладин Боснић

Школски спорт:

Најуспешније пионирке 2012. Даница Газдић и Андријана Лежајић.

Најуспешнији пионир 2012. Томислав Ђорђевић

Најуспешнија омладинка 2012. Ребека Репман

Најуспешнији омладинац 2012. Душан Јевтић

Јуниорка 2012. Ребека Репман Пливачки клуб Феникс

Јуниор 2012. Душан Јевтић Атлетски клуб Маратон

Тренер 2012. Панда Јанош Кајак клуб Дунав Бездан

Награду за животно дело 2012. Стеван Громиловић – Пишта КДТ Раднички

Сниорка 2012. Хорват Антонија Панда Кајак клуб Дунав Бездан

Сениор 2012. Игор Томић КДТ Раднички Сомбор

Екипа године 2012. РВАЧКИ КЛУБ РАДНИЧКИ СОМБОР

GRAND – PRIX за 2012. годину Хорват Антонија Панда Кајак клуб Дунав Бездан

savamajstor
@ Pet, 01.02.2013. 12:03
savamajstor
@d.morphy - ne bi bilo na odmet da se informisete pre davanja komentara. Somborske novine su ove godine birale sportiste godine na osnovu glasova citalaca. Drugo, tesko je meriti sportove, zaista tesko. U izboru se uvek daje prednost olimpijskim sportovima, to nije nikakav izuzetak ovde. I meni je to logicno, ne bih da nekog uvredim, pa zato i necu porediti sportove, jer svakako bolje i da su deca u sportu nego na ulici. Sto se tice komentara "Recimo, kod juniora čini mi se boćar je državni reprezentativac, prvak, učesnik SP, a za najboljeg je proglašen onaj momak što skače "fantastičnih" 205 cm i školski je prvak Srbije. Podržavam inicijativu da se ponovo posebno proglašavaju najbolji za Sn i za SSGS" ni tu niste informisani. Jevtic je takodje clan atletske reprezentacije Srbije i osvajac je bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu. Nemojte biti tako ozlojedjeni, nema potrebe.
jelena579
@ Pet, 01.02.2013. 13:10
Ceo zivot sam bio i pokusavam da ostanem ponosan na multikulturalnost moga grada.No sada (vrlo blizu 60-toj)nema mi druge nego da prihvatim da i moj voljeni grad boluje od balkanskog sindroma-Posvadjati oba oka u glavi-.Onda se otvaraju sve karte dalje(zavist,korpcija,teorije zavere,netrpeljivosti.......)
fijaker
@ Pet, 01.02.2013. 13:41
Uvek ima sujete, u svim sferama, toga ce uvek biti.. Mislim da niko od sportista nije zakinut, krizna je godina, sta ima veze sto je objedinjeno proglasenje, bolje nego da ga nije bilo. Ne znam da li su ta deca dobila neke poklone, mogli su se malo donatori otvoriti, zasluzili su.. Sto se tice kajakaskog kluba, oni ljudi svake godine dobijaju nagrade i sto je bitnije te devojke imaju nacionalne stipendije, tako da je ok dati priliku i drugima. One su svakako van konkurencije sa odlaskom na OI, kao i Cutura, ali i toj drugoj deci treba posvetiti paznju. Zaista je glupo traziti dlaku u jajetu u ovakvom dogadjaju. Evo ja kao zensko ne volim rvanje, ali svaka cast momcima sta su uradili u protekloj godini, sa tako malo para. Odusevim se kad vidim da je neko u ovo ludo vreme posvecen sportu i zdravom zivotu. A Soinfo bi mogao takodje da priredi neku ovakvu manifestaciju:)
jelena579
@ Pet, 01.02.2013. 13:51
jelena579
meni je jako drago što se javio neko ko može da me uputi pošto sam očto što bi bivša braća rekla, " u krivu". Ako sam dobro razumeo ( ako nisam ti ćeš me sigurno ispraviti) Jevtić je školski prvak Srbije i treći na BŠ. a boćar je treći na svetu, 4x prvak države, kapiten juniorske reprezentacije i seniorski rteprezentativac... Ako su sportovi i rezultati ravnopravni, onda ne znam po kom kriterijumu je atletičar sportista godine kod juniora. Što se tiče izbora SN, nisam čuo da je pomenuto koliko je ko dobio glasova što nije bez značaja. Mešutim, takav način izbora može da bude samo za najpopularnije a nikako za najbolje sportiste jer redosled na rang listi treba da odrede rezultati, a ne broj glasova čitalaca. Molio bih te, pošto vidim da si dobro obaveštena, da prokomentarišeš kako to da kajak klub iz Bezdana nije najbolji klub u prošloj godini kad su na olimpijadi imali četvorosed i trener? Zar su rukometaši skromnim plasmanom u prvoj ligi i rvači Radničkog vredniji uspeh postigli?
d.morphy
@ Pet, 01.02.2013. 16:22
jelena579
sad sam pažljivije pročitao ovaj tvoj drugi post imorao sam da opet da se javim.
"sta ima veze sto je objedinjeno proglasenje, bolje nego da ga nije bilo." Otkud ti ideja da je vo bolje nego da proglašenja nije ni bilo kad su SN prvi put proglasile najbolje još 1958. godine, a SSGS to radi već 7 godina?
"Sto se tice kajakaskog kluba, oni ljudi svake godine dobijaju nagrade i sto je bitnije te devojke imaju nacionalne stipendije, tako da je ok dati priliku i drugima." Draga Jelena, ako je neko najbolji 100 godina, onda je najbolji. Zar ne misliš da si time uvredila  u ovom slučaju kajakašice što si nagradu dala nekom ko to nije rezultatima zaslužio? Misliš li da će to pozitivno da deluje na one koji su nezasluženo proglašeni najboljima ili će oni sada možda da se uobraze pa pomisle da su zaista najbolji? Te devojke iz Bezdana su mukotrpnim radom ostvarile visoke rezultate i zato od države dobile stipendije. I šta je tu loše? Zar samo zato ne treba da budu i prve na rang listi?
"drugoj deci treba posvetiti paznju." Treba, ali ne ovakav način
"Evo ja kao zensko ne volim rvanje, ali svaka cast momcima sta su uradili u protekloj godini, sa tako malo para." Da li je puno ili malo para koje dobijaju rvači, ne znam ,ali lako je proveriti koliko je to. Podatak da su rvači osvojili preko 100 medalja jeste za svaku pohvalu, ali kajakaški klub verovatno nije dostavio takav zbirni podatak, a koliko sam pratio SN, mislim da oni imaju i više medalja. Dakle, i po tom kriterijumu bi bili Bezdanci prvi.
d.morphy
@ Pet, 01.02.2013. 17:30
@d.morphy  Tvoj (Vas, ne znam smem li na ti:) nick mi je ostao u secanju po nekoliko realnih i razumnih komentara i samo zato sam se javila da odgovorim. Inace, strahovito mi idu na zivce besmislene prepiske sa zlobnim i cinicnim ljudima po forumima, a njih je danas sve vise. Ja od ovog nemam ni stete ni koristi, samo pratim sport i poznajem vecinu sportista i sportskih radnika koji su bili na dodeli. E sad, ovo je zaista opsirna tema i o svemu bi se moglo nasiroko i nadugacko ali to mozemo ako se negde sretnemo. Pokusacu ovde u najkracem, ali te molim da shvatis da ti se obracam kao frendu bez namere da te ubedim u nesto, nego da kazem da ovde nije bilo lose namere, bar koliko sam ja upucena. Ne znam da li si samo navijac ili pripadas tom svetu i da li bocara branis po nekoj prijateljskoj liniji, ali mislim da se stvarno niko od tih sportista i trenera nije naljutio na ovakav izbor. Volela bih da i njih cujemo, ali koliko ja znam sto se tice SSGS-ovog izbora, te odluke nisu donosili ovi sto se eksponiraju i koje bas ne mirisete na forumu (videla u nekoj drugoj temi) nego strucna komisija, mogu se raspitati ali ima ih iz svih sportova. Kod njih postoji pravilo da se prednost daje olimpijskim sportovima, sto ja licno smatram da je fer, i mislim da nigde u svetu bocar ne bi mogao ispred atleticara, mozda ti mislis da to nije u redu, ali primera "nepravde" je mnogo, recimo kolektivni sportovi, kako izdvojiti jednog igraca, a nekada je jedan bas neverovatno zasluzan za uspeh, prosto se izdvaja ili recimo plivaci imaju mnooogo disciplina, samim tim neko moze biti petostruki sampion drzave (razne duzine, stilovi, stafete), a recimo Jevtic samo skace vis i ima jedno drzavno prvenstvo na kom je 1. u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Medalja na Balkanijadi u atletici je zaista velika stvar, pogledaj samo srpsku atletiku na OI, koliko je tesko tu doci. Sto se tice bocanja, moze se porediti sa savateom, tu isto imamo onu devojku sto je bila na svetskom, pa sam cula mnogo njih koji kazu, ma daj, te borilacke mi idu na zivce izmislili su sto sportova to je glupost. PA sam se i sa njima raspravljala braneci tu decu, jer sport postoji pa postoji.
Sto se tice kajakasica one nisu zapostavljene, Panda je proglasena najboljom sportiskinjom generalno, a sto nije cetverac, pa klub je dostavljao predloge, sami su je izdvojili. Ekipno ne mogu biti proglaseni jer to nije ekipni sport. Takodje je proglasena i od strane SN. Panda je trener godine. Kako nisu dobili, ne razumem? One i jesu svake godine najbolje, nisam ja rekla nista protiv toga, ali zasto je sporno da se Dunja proglasi najboljom seniorkom, ne mora i to Panda biti ako je vec proglasena najboljom ukupno. U nekim sportovima je zaista pretesko doci na Olimpijadu, znaci molim te nemoj misliti da omalovazavam, jer ce me to uvrediti, ali hocu da kazem da recimo plasirati se na 100m pored Useina Bolta je za Srbiju naucna fantastika.
Ne mislim da je iko ostecen, niti da je bila namera ljudi koji su birali da ostete decu, pa koji je motiv za tako nesto? E sad, uvek postoje razilazenja i neko ce reci ma daj, kakvo bocanje, kooliko je tezi sport plivanje recimo. Kazem, takvi su komentari, evo tvoj je drugaciji, nemerljive su to stvari i zato verujem da ovde nema lose nameree niti neke teorije zavere, nego prosto neko mora biti proglasen. A nekako svi su tu, zato mi nije jasno sto si toliko ljut, eto taj bocar je izabran od strane citalaca SN. E sad, sto je SN izabrao ovakav nacin, da biraju citaoci, pa onda ceo komsiluk i rodbina mogu za svoje, to je na njima, tu niko nije kriv. Zato je i prosarano, SN imao ovakav izbor, SSGS birao po kriterijumima svoje strucne komisije. Neko drugi bi izabrao drugacije. NE treba zavadjati decu i recimo neko nezadovoljstvo radom SSGS ispoljavati ovde, to je druga tema.
Ne vidim sto je problem sto su svecanosti bile u jednoj veceri. Svakako je svako proglasio svoje, samo se odrzalo iste veceri. Nemaju para, valjda. Slazem se da Somboru nedostaju dogadjaji i da bi bilo lepo da su bila 2 odvojena.
I jos nesto, a takvih primera ima milion, znam nekoliko pionira koji imaju fantasticne rezultate ove godine ali nisu izabrani jer imaju nesrecu da su se pojavili sjajni takmicari u njihovoj kategoriji i nisu bili prvaci drzave nego 2, 3, 4. Kao kad se Novaku pojavio Murray i Nadal, pa se dugo borio za poziciju 1. Isto tako neko se takmici bez prave konkurencije u svom godistu i osvoji sve. To je isto neka nepravda, ali to je zivot..
Veliki pozdrav.
jelena579
@ Pet, 01.02.2013. 20:42
za rukomet se slazem, to ni meni nije jasno zasto su izabrani. valjda nemamo nijednu drugu ekipu:) ekipni sportovi su nam u rasulu...
ispravi me, ovde mozda gresim, ali valjda kajak ne moze biti biran u ekipu godine, mada ne znam ni kako su rvace tu svrstali.. to ne znam, nisam bas toliko strucna:)
jelena579
@ Pet, 01.02.2013. 20:52
sto se tice OI, vrlo verovatno bismo imali i Dunju tamo da umesto karatea nije uleteo tekvondo. Isto tako, jos jedna stvar je kod OI problematicna, nedavno smo bas diskutovali na tu temu, recimo ako ste kosarkas, da biste otisli na OI morate se plasirati u svega 12 ekipa iz citavog svet. 12!!! ako ste strelac mozete biti ko zna koji, moze vas i savez ubaciti umesto drugog takmicara. I sad, recimo kosarkaska ekipa Srbije, jeste trenutno posrnula, ali opet nije bas 67. na svetu, ne bi u kategorizaciji imala prvenstvo nad nekim ko je 67. na OI. Zato se u Olimpijskom komitetu i vodila rasprava o tome koga sve vodimo na OI, jer smo godinama (videla statistiku)na zacelju po odnosu broj ucesnika/broj medalja. To su vam te silne B norme, kad znate da ce neko biti 100. recimo, ali kazu pa greota je vodi ga, vazno je ucestvovati. ovo a propo merljivosti.
jelena579
@ Pet, 01.02.2013. 21:15
jelena579
odmah da kažem: izgleda da osim nas dvoje ova tema druge baš i ne interesuje. Drugo, ja nisam sportista niti sam fan boćara, ali ono što je neosporno: kod rangiranja sportista i sportova MORAJU da budu dominantni rezultati. To je jedini kriterijum. Sve ostalo je nameštanje.Ja sam samo napisao ako je boćanje ravnopravan sport( o čemu možemo i da polemišemo) onda treće mesto na svetu nema konkurenciju. Nedavno sam negde pročitao da je nekada poznati skakač u vis Todosijević sa 17 godina skakao 220 cm. To što ovaj Jevtić preskače 205 jeste veliki uspeh za Sombor jer godinama niko to nije mogao u ovoj konkurenciji. ali, zar zato treba da mu poklone titulu sportiste? Nisam ni protiv toga da se povede ozbiljna diskusija trebaju li svi sportovi da budu ravnopravni. Ja lično smatram da rvanje i boks nisu za lepši pol. Rvanje u pesku, grepling, savate...Treba o svemu tome reći struka ali i javnost šta misli.
Da se vratim još malo na proglašenje. Koliko znam SSGS traži od klubova predloge. Ne znam zašto. Pa njih ima tamo dovljno da preta zbivanja u sportu na teriotiji opštine (grada) i na osnovu kriterijuma donesu odluku. Šta znači ako kajakški klub nije sebe predložio za ekipu godine da četverac nije mogao da bude najbolji? Jeste kajak pojedinačni sport, ali gde svrstati onda dvosed i četvorosed ili osmerac? I rvanje je pojedinačni sport, ali ima i ekipno državno prvenstvo. Nije logično da sportista godine ( u ovom slučaju Panda) nije ni spomenuta u konkurenciji seniora!? S druge strane plivačica Repman je nekoliko puta izlazila na binu i dobijala pehare u raznim kategorijama. Meni tu nešto nije jasno.
Nemoj pogrešno da me razumeš. Nisam ja ni advokat ni  branilac a ponajmanje član kajak kluba. Samo pokušavam da razložim argumente. Kažeš da je samo 12 košarkaških ekipa na OI. Znaš li da je u Londonu bilo samo 10 muških i 11 ženskih četvoroseda u kajaku?
d.morphy
@ Sub, 02.02.2013. 08:13
Kod SN su birali citaoci,a kod SSGS struka.Ne treba sumnjati u struku,ali ne mogu svi podjednako misliti.Npr Frga ce uvek dati 1% vise nekom rvacu,Pista dizacu,Vlatko dzudisti itd ipak su iste osobe izlazile na binu.Antonija ce uvek biti najbolja u cetvercu jer je kapiten i najstarija.Da podsetim Antonije Panda i Nadj su izborile plasman na OI sa sestrama Moldovanom.,ali je struka odlucila da Marta i Renata zauzmu njihova mesta.Sto se tice A.Nadj mozda ona pripada Vojvodini N.Sad.Iako je ovo bilo da se izbor odrzi zajedno dobro je proslo,kod SN kandidati su izlazili svi na binu,a kod SSGS samo nagradjeni.Neki roditelji su bili nezadovoljni glasanjem,ali ne treba opterecivati decu stime.
Dr.Raga
@ Sub, 02.02.2013. 12:25
Dr.Raga
Dr.Raga
Ako postojev kriterijumi, onda nema mogućnosti za manipulacije. Može Frga ili Vlatko ili bilo ko drugi da da tih 1% svom takmičaru, ali samo ako protivkandidat i on imaju iste rezultate. U protivnom, to bi bilo nelojslno lobiranje. Dve Antonije i sestre Moldovan su izborile olimpijsku normu u četvercu, a o promenama pred OI pročitajte u knjizi "Somborski olimpijci" gde novinar opisuje kako i zašto se to desilo. I još jednom moram da izrazim svoje nezadovoljstvo što SN nisu birale sportiste po rezultatima već su to pravo dali čitaocima.
d.morphy
@ Sub, 02.02.2013. 17:14
Jelena579:   ekipni sportovi su nam u rasulu...
Nisu baš svi u rasulu, jelena:Smiley
Kordun zimuje na čelu!

http://www.soinfo.org/vesti/vest/11337/1/Kordun-zimuje-na-celu/


Kljajićevčani prvaci Vojvodine

http://www.soinfo.org/vesti/vest/11383/1/Kljajicevcani-prvaci-Vojvodine/

Somborski timovi u polufinalu Kupa

http://www.soinfo.org/vesti/vest/11259/1/Somborski-timovi-u-polufinalu-Kupa/

Šestorica naših na prvenstvu Srbije!

http://www.soinfo.org/vesti/vest/11413/1/Sestorica-nasih-na-prvenstvu-Srbije/


Placebo efekat
@ Sub, 02.02.2013. 20:30
Placebo efekat
@ Placebo> kuglanje? hm, kao sto vec rekoh, ne razumem ja tu njihovu kategorizaciju.. oni izgleda dele nagrade za najbolje klubove, a ne za ekipne sportove.. moguce da se na nekom takmicenju boduje ekipa, pa su tako npr predlozili rvace, tenisere,.. ali to sve nisu ekipni sportovi...
@morphy> necu dalje ulaziti u diskusiju, razumem stav koji si zauzeo, ali i dalje smatram da nista nikome nije poklonjeno, nego je odluceno prema kriterijumima koje sam navela. shvatite, to su njihovi kriterijumi. ne moze tu gurati ni Frga ni ovaj ni onaj, mnogo ih je u komisiji i glasaju, prema tome, vecina odlucuju, a iz raznih su sportova, a rekla sam da prednost daju olimpijskim. to nije slucaj samo u Somboru, proveri ako te bas toliko zanima sport:) pitaj bilo kog sportskog radnika da li stavlja u isti kos bocanje i savate sa plivanjem i atletikom.
jelena579
@ Sub, 02.02.2013. 23:24
http://www.politika.rs/rubrike/Sport/ostali-sportovi/Kako-doci-do-stvarno-najboljeg.lt.html
jelena579
@ Sub, 02.02.2013. 23:43
jelena579:

ne razumem ja tu njihovu kategorizaciju.. oni izgleda dele nagrade za najbolje klubove, a ne za ekipne sportove..
svaka čast jelena, dobro si primetila što većini nas nije privuklo pažnju...  Zaista SSGS bi trebao da zna razliku, šta je to klub, a šta ekipni sport...

Slažem se s tobom, a i logično je da rvački klub NIJE i NEMOŽE biti ekipa godine... Samo ovo još treba da objasnimo SSGS... kako li rade druge poslove kad neznaju šta je ekipa a šta klub !!!???

Екипа године 2012. РВАЧКИ КЛУБ РАДНИЧКИ СОМБОР

Placebo efekat
@ Ned, 03.02.2013. 00:57
Placebo efekat
Ovako ujedinjene manifestacije definitivno su se pretvorile u jedan veliki vashar. Dodeljivati „najboljima” 50 pehara je ispod svakog nivoa, posebno u slučaju „super razvijenog” somborski sport, koji je sem u kajaku, prilično davno imao državnog prvaka u drugom iole popularnijem sportu, dok su nam, po ligi u kojoj igraju, trenutno najbolji timovi u rvanju, boćanju, tenisu i dogodine u kuglanju. Baš zbog ovakvog stanja u ozbiljnom sportu, mora se prestati sa zloupotrebom dece, kojoj se bezvrednim nagradama zamazuju oči zarad pišljivog klupskog prestiža ili sitnog, ličnog interesa pojedinaca. Smatram da su sadašnji izbori sportista u najmanju ruku, preterano veličanje njihovih (dečijih) sportskih uspeha i pogrešan put u razvoju budućeg sportiste. Umesto da im se primernim izborom na najlepši mogući način prikažu stvarne sportske veličine, cela priča je rastočena na 50 „klinaca” koji su „najbolji” u očajnom lokalnom sportu. Uzgred, klinaca koji više nisu znali da li se penju, stoje ili silaze sa bine. To nije sport - sportista ili ekipa (klub) godine!     
Somborskim novinama zameram što su se odrekli svog brenda i prepoznatljivosti u izboru. Sportskom savezu ne zameram ništa, ali bih voleo da najzad pronađu smisao svog izbora.  

menjano pre 7 godina
savamajstor
@ Ned, 03.02.2013. 02:12
savamajstor
savamajstor
hvala što si pojasnio i glasno rekao koliko je ovakva mafestacija cirkus. Smisao nije bio takav kada je SSGS kretao u ovo. Ali, razni uticaji i lobiranja doveli su sve ovo do toga kako danas izgleda.
jelena579
kažeš da ne razumeš njihove kriterijume, da u komisiji koja odlučuje ima  ljudi iz raznih sportova i oni GLASAJU (!?), da " ni Frga ni neko drugi" ne može gurati svoga ( nisam siguran da je i to baš tako jer sam i posle proglašenja čuo da je bilo i to velikih pritisaka). Tvoje dileme su upravo ono što bi SSGS morao da uvaži i to odmah. Mislim da bi možda trebalo sada da se zauzme stav i utvrde pravi kriterijumi za proglašenje i sve svede u neke realnije okvire. Dakle, trebalo bi razdvojiti olimpijske sportove posebno, a ostale posebno i na kraju godine za svaku kategoriju dodeliti priznanja. Zatim reći šta se podrazumeva pod time EKIPNI sport. Samo ako se tako uradi i to sada neće biti dileme da li će kuglaši, teniseri, rvači, kajakaši,karatisti, džudisti moći da za uspeh u ekpinom takmičenju konkurišu za ekipu godine.

d.morphy
@ Ned, 03.02.2013. 07:37
Pozdravljam sve komentatore i drago mi je sto je tema sport i pozdravljam Jelenu,mislim drugarski.Pitanje je sta je ekipni sport?da li je to ekipa u kojoj su istovremeno vise igraca ili svako pojedinacno donosi poene ekipi? Danas cemo mozda gledati naseg Ficu u DAVIS CUPU tj takmicenju ekipa a ne ATP ili WTA.Rvaci se bore po kategorijama i sabiraju se poeni i nas RK Radnicki je 4.u drzavi.Nisam stavio mog druga Frgu u negativnom kontestu,ja ne znam da li on uopste glasa,ali sam siguran da on nece priznati da npr Mesi trenira vise od OI prvaka u rvanju,dizanju ili dzudou.Drage moje kolege sa sajta sad je kasno da se menjaju pravila glasanja,trebali ste doci na sednicu SSGS ili pisite peticiju SN da oni sami biraju sportiste.Sportski pozdrav.
Dr.Raga
@ Ned, 03.02.2013. 10:43
Dr.Raga