Bolji Sombor: Staničkov da se izvini ili ponudi dokaz

- Nije tačna vest, koju su pojedini mediji objavili prethodnih dana, da je odbornička grupa Boljeg Sombora pristupila aktuelnoj većini, a koju je u javnost izneo Borislav Staničkov, predsednik somborskog SPS-a. - rekao je odbornik iz redova Boljeg Sombora, Borislav Avramović.

Foto 16022 - Ni SPS, ni bilo ko drugi, ne može iznošenjem neistina u javnost, tražiti alibi preko Boljeg Sombora, za svoje odluke i postupke koje čini na političkoj sceni Sombora u zadnja četiri meseca. Nedavno smo mogli čuti, kako je SPS, sve što se dešava na političkoj sceni grada, nazvala strančarenjem, pijačarenjem i trgovanjem, što je odbornička grupa BS shvatila kao samokritiku SPS-a, jer sve što se radilo, radili su oni u tom periodu - naglasio je Avramović, dodavši da je vrlo jasna poruka predsednika SPS-a i premijera Ivice Dačića koja nedvosmisleno obavezuje, između ostalih i somborski SPS. Avramović je u pitanje doveo i da će Bolji Sombor prihvatiti u budućnosti saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije, nakon izjava i ponašanja vrha lokalnog odbora. - Ako oni ne poštuju odluke svog stranačkog vrha, kako možemo biti sigurni da će sutra poštovati ono što se dogovorimo kao partneri na jednoj ili drugoj strani. Tražimo od SPS-a, odnosno Bore Staničkova, da izađe i da se javno izvini odborničkoj grupi Boljeg Sombora ili da izađe u u javnost i pokaže bilo kakav papir, dokument iza koga stoji ili se vidi da je bilo ko iz Boljeg Sombora nešto potpisao. Nije istina da je Bolji Sombor pristupio bilo kome - izjavio je Avramović, naglasivši da je na Boljem Somboru velika odgovornost prema građanima koji su podržali peticiju i da su upravo oni razlog zašto su 17. oktobra podneli zahtev za sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku.
- Predstavnik aktuelne skupštinske većine pokrenuo je inicijativu za razgovor sa odborničkom grupom Boljeg Sombora i iskazao spremnost da oni bezuslovno prihvate zahteve naše odborničke grupe i poštovanje Uredbe Vlade Srbije o rasponu cene grejanja. Pokazali su takođe spremnost, pošto Bolji Sombor traži da se broj zaposlenih dovede na zakonski propisan broj, da mi učestvujemo u izradi mera sistematizacije radnih mesta. Istina je da naš Upravni odbor ovo razmatrao i da dalji dogovor ni sa kim nije napravljen - ispričao je Borislav Avramović, odbornik Boljeg Sombora.
Sednica skupštine grada po hitnom postupku mora biti zakazana do 31. oktobra. Predsednik SG Sombor najkasnije tri dana pre sednice mora o tome obavestiti odbornike. Na eventualnoj sednici dnevni red bi imao pet tačaka, upravo po predlogu Boljeg Sombora.     
@ Čet, 25.10.2012. 17:47
bolji sombor borislav avramović borislav staničkov društvo grejanje nataša petojević skupština grada sombor sps sombor uredba vlada srbije
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Mada je Bolji Sombor mala odbornička grupa, samo po ovom saopštenju se može naslutiti da u Somboru više ništa neće biti kao ranije...
Očito je nešto novo, nadam se po nas građane, na vidiku, te da će se i nadalje raditi ovako javno ( mada ni ovo nije idealno ) i da se neće sve završavati namirivanjem stranačkih apetita i zapošljavanjem nesposobnih poltrona na izmišljena radna mesta kao što je to svojski radio DSS ( Vodokanal  kao primer )

Predstavnik aktuelne skupštinske većine pokrenuo je inicijativu za razgovor sa odborničkom grupom Boljeg Sombora i iskazao spremnost da oni bezuslovno prihvate zahteve naše odborničke grupe i poštovanje Uredbe Vlade Srbije o rasponu cene grejanja.
aktuelna skupštinska većina FOLIRA, usrali se od onoga što sledi pa sad pristaju na sve, samo da im guza ostane uz tople radijatore... Bolji Sombor valjda nije riba koja guta svakojake mamce...Smiley

Pokazali su takođe spremnost, pošto Bolji Sombor traži da se broj zaposlenih dovede na zakonski propisan broj, da mi učestvujemo u izradi mera sistematizacije radnih mesta.
Dal je moguće da će se i o ovome razgovarati ??  da će se ipak poštovati zakon = 1:4000 građana što bi značilo da županija mora da se skreše na svega 180-200 zaposlenih !!??  znači, 300 viška... ( dobro sam napisao, viška, a ne vaška Smiley )

Ako je skupštinska većina pristala i na to drastično smanjenje, onda stvarno ništa više ne drže u svojim rukama, pristaju na sve samo da se ne suoče sa stvarnošću...
neke neka, ako smo i to dočekali...


Placebo efekat
@ Čet, 25.10.2012. 18:21
Placebo efekat
Ma ne pristaju oni odnosno on na sve, već ih namamljuje da se pojave kako bih im ponudio malo slatkiša, pa kad se oslade kao omađijani Cezarovom magijom pristaju na koalicioni dogovor i sretni odnosno tako začarani odlaze kući misleći da su pobedili. A Cezar nastavlja sa rasturanjem gradske uprave.
probudjena
@ Čet, 25.10.2012. 21:11
probudjena