Bezdanci dobri u sprintu

Na najvećoj svetskoj kajakaškoj smotri mladih talenata, reprezentativci Srbije Zoltan Ham i Eduard Lovas upisali su prvi ozbiljan međunarodni nastup.

Foto 15760 Dvodnevno kajakaško takmičenje olimpijskih nada održano je na stazi u Segedinu. Učestvovalo je 27 zemalja iz celog sveta, sa više od 500 mladih sportista, koji su u proseku izveslali najmanje četiri trke. Zgusnutim programom, na nezvaničnom svetskom prvenstvu za uzrast od 15 do 17 godina, mladi sportisti su dobili priliku da osete šta ih očekuje u daljoj karijeri. Bezdanski KK Dunav, u reprezentaciji Srbije, predstavljali su Zoltan Ham i Eduard Lovas. Oni su nastupili u tri discpline, a izvanredan uspeh ostvarili su u kajaškom sprintu K-2 na 200 metara. U konkurenciji šesnaestogodišnjaka zauzeli su 7. mesto u finalu. Prvu kvalifikacionu trku Zoltan i Eduard završili su na drugoj poziciji, da bi svega par sat kasnije u polufinalu bili treći. Ovaj tandem je bio vrlo dobar i u trkama na 500 odnosno hiljadu metara, međutim nisu uspeli da stignu do same završnice. U kilometarskoj trci svega nekoliko desetinki delilo ih je od ulaska među najboljih devet.
Treći bezdanski predstavnik na nezvaničnom prvenstvu sveta u Segedinu bila je najtrofejnija somborska sportiskinja, Antonia H Panda. Somborska olimpijka je sa pozicije trenera predvodila žensku ekipu reprezentacije Srbije.  
@ Uto, 18.09.2012. 14:00
antonija horvat panda eduard lovas kajak kk dunav nezvanično prvenstvo sveta segedin sombor sport zoltan ham
Prethodna vest Sledeća vest