Miler: Krivična prijava protiv Siniše Lazića!

Zoran Miler, šef odborničke grupe URS-a u skupštini grada, podneće krivičnu prijavu protiv predsednika skupštine Siniše Lazića, zbog teških uvreda upućenih na sastanku održanom juče u Županiji.

Foto 15590 - Teške uvrede trajale su više od deset minuta, na šta sam ja u nekoliko navrata upozoravao da nije ni mesto ni vreme, niti ti ljudi na sastanku moraju da slušaju ovakvo primitivno obraćanje. Nadam se da ta krivična prijava neće završiti, kao što su završile prijave podnete protiv istog lica, dok je vršio funkciju sekretara za privredu AP Vojvodine. Smatram da je i sada postupio nesavesno u obavljanju funkcije, povredivši član 74 Poslovnika o radu skupštine grada, gde su odbornici dužni da se jedni drugima obraćaju sa uvažavanjem, odnosno da nije dozvoljeno korišćenje uvredljivih izraza, niti iznošenje činjenica i ocena koje se odnose na privatan život odbornika - rekao je Zoran Miler na današnjoj konferenciji za novinare. Pošto ne može sebe da kontroliše na ovako odgovornom mestu i obavlja funkciju, mislim da je moralno da podnese ostavku, jer ovo mu očigledno nije prvi put da se ovako ponaša - dodao je Miler, napominjujući da se sve dešavalo na zvaničnom sastanku povodom predstojeće sednice Skupštine grada Sombora.
Na konfereciji za novinare Ujedinjenih regiona Srbije, povodom suše i katastrofalne situacije u poljoprivredi, obratio se i član Gradskog odbora URS-a, Aleksandar Bošnjak. - Tražimo da se proglasi pravim imenom, elementarna nepogoda. Poslednja procena štete, od gradskih struktura, urađena je 25. jula i ti se podaci smatraju relevantnim za dalje procene. Smatram da je neozbiljno da se u poslednjih mesec dana nije uradila nova procena, jer je situacija duplo gora nego što je bila, jer smo imali još jedan topli talas, a kiše nije bilo ni kapi na 90 odsto površine somborske opštine što je prouzrokovalo pravu katastrofu. Oko nas su lokalne zajednice proglasile elementarnu nepogodu Subotica, Kikinda, Osiječko-baranjska županija, Vukovarsko-sremska županija, a samo Sombor, koji se geografski nalazi u sredini, to nije uradio. Apelujem na stručne službe za poljoprivredu, Gradsko veće, koje je juče imalo sednicu, a ni jednom rečju nije pomenulo sušu, što je smatram u najmanje ruku neozbiljno, takođe apelujem na gradonačelnika da se posvete rešavanju ove, zaista alarmantne situacije. Podržavamo zahteve poljoprivrednika i smatramo da su korektni i realni i da je to jedini način da poljoprivreda doživi što manju štetu - objasnio je Bošnjak i podsetio da obim državne pomoći zavisi upravo od procene lokalne samouprave o šteti.
O aktuelnoj privrednoj situaciji, ali i koracima koje pravi stranka, još uvek kao predstavnik opozicije u Somboru, govorio je Dušan Jović, predsednik somborskog URS-a.
- Mlađan Dinkić je rekao da je rešavanje problema Zastave specijalni automobili iz Sombora, jedan od prioriteta za rešavanje u Srbiji. Kada smo počinjali našu zajednički političku priču jedan od mojih prvih zahteva je bio da se reši taj problem. Sada mogu da kažem da postoje ozbiljne naznake i kontakti. Radi se na tome, a verujem da će uskoro sve biti poznato i konkretizovano - rekao je Dušan Jović. On je predočio da je u stalnim kontaktima i sa predstavnicima Borelija, koji se takođe nalaze u ozbiljnom problemu, te da se već primećuju prvi pozitivni efekti zajedničkog delovanja na očuvanju svih 600 radnih mesta. - Za takvo stanje kriva je aktuelna vlast, jer godinama u nazad, pa čak ni u ovom obnovljenom mandatu, dokazaju da nije u stanju da reši ove probleme, pa čak ni da se sa njima uhvati u koštac. Na pitanje novinara da li će biti smene gradske vlasti Jović je bio nešto konkretniji, nego pre nedelju dana.
- Razgovaramo sa predstavnicima SPS i SNS, sa strankama koje čine aktuelnu Vladu. Dovoljno je da vam kažem da dnevni red koji je predložen za narednu sednicu, 11. septembra, neće biti usvojen. Biće intersantno - zagonetno je završio Jović.
@ Čet, 23.08.2012. 15:24
aleksandar bošnjak dušan jović gradonačelnik gradsko veće krivična prijava politika siniša lazić skupština grada sns sombor sps urs zoran miler
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

11.09.- Da li blizanci padaju i u Somboru?
malovarosanin
@ Pet, 24.08.2012. 14:34
koliko znam, a mislim da znam dosta, 11.9 nova skupštinska većina imaće na početku sednice 32 odbornika, a ima najava da će taj broj možda i do kraqja sednicie biti veći. U svakom slučaju, ovi što su 16 godina uništavali sve pa i naše živce, odlaze u istoriju. Neću biti vulgaran pa reći na smetlište istorije jer, ko zna možda se oni ipak jednog lepog i toplog dana opet vrate. Naravno, sa novim i poštenim snagama.
d.morphy
@ Pet, 24.08.2012. 15:51
Šta ono reče Mihiz o treskanju drva demokratije?
malovarosanin
@ Sub, 25.08.2012. 13:47