Lovas i Ham bez straha

Kajakaši bezdanskog Dunava osvojili su osam medalja, među kojima četiri zlata, na Prvenstvu Srbije u sprintu.

Foto 15588Foto 15587 Iako među najmlađim članovi bezdanskog karavana, takmičenje su obeležili Eduard Lovas i Zoltan Ham. Kadetski tandem je bio neprikosnoven u svojoj konkurenciji, u trkama na 500 i 1000 metara, a zatim je priredio jedno od najvećih iznenađenja takmičenja, osvajanjem drugog mesta u hiljadarci za juniore. Da se radi o prvorazrednom iznenađenju govore njihove godine, Eduard ima 16, a Zoltan 15, dovoljno da bude zabeležen kao ubedljivo najmlađi učesnik trke. Preostale dve bezdanske titule osvojile su seniorke KK Dunav. Olimpijka Antonija Horvat Panda bila je prva u jednosedu na kilometar, a zatim je u društvu Olivie Odri, Eleonore Kolar i Melinde Miljković doveslala i do trijumfa u kilometarskoj trci četveraca. Ova postava četverca zauzela je druga mesta u trkama na 500 i 200 metara. Peto odličje popularna Toni osvojila je u paru sa Eleonorom Kolar. Bile treće u disciplini 1.000 metara.
Državno prvenstvo u Bačkoj Palanci bilo je vatreno krštenje za najmlađe članove bezdanskog kajakaškog kolektiva. Nastup na prvom, pravom šampionatu u karijeri pamtiće piniorke Helena Đuričić, Hilaria Ham, Sandra Matin, Antonija Tibor, te pioniri Erik Hasanović i Andrej Gal
@ Sre, 22.08.2012. 16:07
antonija horvat panda eduard lovas eleonora kolar kajak melinda miljković olivia odri sombor sport zoltan ham
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

opet se radja nova generacija bezdanskih kajakaša od kojih s pravom očekujemo da nastavi tamo gde su stale mnogo starije i iskusnije olimpijke. Bravo!
d.morphy
@ Sre, 22.08.2012. 21:01