Sinergija kulture i turizma

U okviru projekta „SY_CULTour” Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada priređuje trening predviđen za predstavnike lokalne samouprave, turističke organizacije, agencije, ugostitelje, hotelijere, zanatlije, poljoprivredna gazdinstva.

Foto 15585 Prirodno-matematički fakultet u Novom sadu prošle godine dobio je partnerstvo na velikom međunarodnom projektu Sinergija kulture i turizma: korišćenje kulturnih potencijala u manje promovisanim ruralnim područjima (SY_CULTour). Projekat traje do 2014. godine. Predmet istraživanja u Srbiji su Grad Sombor i Opština Apatin u kojima će se održati nekoliko predavanja i edukativnih radionica sa ključnim partnerima iz oblasti agro- i kulturnog turizma. Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo ima zadatak da pomogne u sinergiji između javnog i privatnog partnerstva u iznalaženju načina na koji će kulturna ponuda biti dostupna turistima.
Treninzi u Somboru biće održani 23. i 24. avgusta u Vili Tamara, sa početkom u 10 časova. Krajnji cilj ovog projekta je promocija multikulturalnosti kroz turističke proizvode kulturnog turizma Zapadne Bačke. Neke od kulturnih vrednosti koje su već izdvojene u okviru projekta SYCULTour na teritoriji Sombora i Apatina su: Apatinska pivara, Vajndlerov kaštel u Sonti, Bodrog fest, ženska narodna nošnja u Kupusini, Muzej duvana u Telečkoj, nekolicina znamenitosti u Somboru, crkva u Bačkom Bregu izgrađena 1786. godine, kao i crkve u Bačkom Monoštoru i Staparu, Somborski sir u kačici, itd.
Osim Prirodno-matematičkog fakulteta partneri na ovom projektu su: Privredna komora Vojvodine, Autonomna pokrajina Trento u Italiji, Regionalna administracija Pazardžik iz Bugarske, Opština Jesenice iz Slovenije, Prefektura Magnezija iz Grčke, Neprofitna regionalna agencija za inovacije srednjeg Podunavlja iz Sekešfehervara iz Mađarske, Privredna i industrijska komora Heraklion iz Grčke, Planinska opština Sirentina iz Italije i Geografski institut „Anton Melik” Naučno-istraživačkog centra Akademije nauka i umetnosti Slovenije. Projekat podržava Evropska Unija u okviru Međunarodnog programa saradnje u jugoistočnoj Evropi.
@ Sre, 22.08.2012. 01:59
bugarska evropska unija grčka italija kultura mađarska projekat ruralni turizam slovenija sombor srbija turizam
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Šta to ovi tamo treniraju? Kako se ogrebati  o neki ručak u vili Tamara? U tome su već uveliko utrenirani... XD

 

kooobac
@ Sre, 22.08.2012. 11:33
kooobac
Eh da jesamo rucak u pitanju.
Ogrebali su se za debele novce iz fondova EU, pa sad treba nesto i uraditi
Posao je samo u prici, radionicama, edukaciji I NISTA VISE.
Svako ko ode van ove price, predstavlja publiki - dekor, sto vise to bolje.
Na kraju se ucesnicima obicno podele neki certifikati koji nicemu ne sluze
Znam i sam sam isao 2008 god na takva slicna predavanja sa otprilike istim "predavacima" u trajanju 2x4 dana u B. Monostoru i to je bilo sve.
Ambrozija
@ Sre, 22.08.2012. 12:39