Poletanje za London!

- U toku noći krećemo iz Bezdana put aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. Naš avion za London polazi u 10 sati - raportirala je Marti Tibor, kajakaška reprezentativka Srbije.

Foto 15412Foto 15418- Pred let za London, oko pola devet, na samom aerodromu, imamo zakazanu konferenciju za novinare. Biće tu svih 12 reprezentativaca Srbije u kajaku, među kojima i nas petoro iz Bezdana. Na ovom letu će biti samo sportisti, dok bi selektori trebalo da doputuju najverovatnije u subotu - ispričala je Marti. - U ovom momentu nema treme, ali mislim da će se po sletanju sigurno pojaviti. Zapravo to je ono pozitivno uzbuđenje koje, mislim kod svakog sportiste, stvara dolazak na najveći sportski događaj. Kad se namestimo i okrenemo takmičenju trema obavezno mora nestati - objasnila je jedna od najboljih somborskih sportiskinja.
Na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara 2012 obelodanjene su kvalifikacione grupe takmičenja ženskih četveraca na 500 metara. Srbija će prvu rundu veslati u sedmoj stazi A grupe. Uz naše devojke veslaće još posade Kine, Francuske, Velike Britanije, Mađarske i Australije. Grupu B čine reprezentativke Portugala, Belorusije, Nemačke, Rusije i Poljske. Prvoplasirani četverac u kvalifikacijama prolazi direktno u finale, dok će preostalih devet čamaca biti raspoređeno u dve polufinalne grupe. Tri najbrža iz repesaža obezbeđuju borbu za medalju. Kvalifikacije su na programu u ponedeljak (6. avgusta) u 10:39. Istog dana u 11:51 kreću polufinalne trke. Finale je zakazano za sredu u 10:41 - obelodanili su organizatori. 
- Potpuno smo spremne. Čamac dobro ide i zadovoljne smo postignutim vremenom na treninzima, posebno u poslednjih pet, šest dana. Antonija Nađ je sanirala povredu. Sada mogu u svoje, Renatino, Tonikino i Antonijino ime da obećam da ćemo sve četiri dati svoj maksimum, ali niko ne može da predvidi kako će se stvari u trkama odvijati - predočila je Marti Tibor.
@ Pet, 03.08.2012. 02:04
antonija nađ antonija panda bezdan kajak kajak klub dunav london marti tibor olimpijske igre 2012 renata kubik reprezentacija srbije sela sombor sport ženski četverac na 500 metara
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Kajakašice se takmiče sutra u 11:39 u kvalifikacijama.
triletrip
@ Ned, 05.08.2012. 23:27
triletrip