Šteta od suše sedam milijardi?

Komisija za procenu štete od suše ocenila je posle pregleda 75.100 hektara zemljišta da je ovogodišnja suša napravila štetu od preko sedam milijardi dinara!

Foto 4466Komisija za procenu štete od suše u 2012. godini u sastavu: Ivan Zolika, Dejan Novković, Zoran Boca, Milan Končalović i Milovan Latas izvršila je globalnu procenu štete od suše na teritoriji grada Sombora. Komisija je procenila da šteta od suše iznosi oko 60 miliona evra. Procena je izvršena na osnovu sadašnjih tržišnih cena. Izveštaj je urađen prema Uputstvu o jedinstvenoj metodologiji za procenu štete od elementarnih nepogoda i dostavljen Vladi Republike Srbije i Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Po uputstvima nadležnog pokrajinskog sekretarijata i u buduće će se sprovoditi aktivnosti lokalne samouprave po pitanju štete od suše u 2012. godini - navodi se u informaciji Odeljenja za privredu i Službe za poljoprivredu Gradske uprave grada Sombora.
@ Čet, 26.07.2012. 15:04
dejan novković ivan zolika komisija za procenu štete od suše milan končalović milovan latas odeljenje za privredu poljoprivreda privreda služba za poljoprivredu sombor šteta suša zoran boca
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Hoce drzava dati neki kesic?
kristijang
@ Pet, 10.08.2012. 23:40