Bezdanska posada u Londonu!

Antonija Horvat-Panda, Antonija Nađ, Renata Kubik i Marta Tibor činiće sastav ženskog olimpijskog četverca u disciplini K-4 na 500 metara - odlučio je Stručni štab kajakaške reprezentacije Srbije. Sestre Moldovan, Nikolina i Olivera, biće prijavljene u disciplini K-2 na pola kilometra.

Foto 11965- Zakomplikovala nam se situacija oko Antonije Nađ i njene povrede. U relativno smo složenoj situaciji i odlučili smo da određenog rizika i neizvesnosti rasteretimo sestre Moldovan, Nikolinu i Oliveru, koje će veslati u disciplini K2-500 m. U postavu četverca se vraćaju Renata Kubik i Marta Tibor koje će nastupati zajedno sa Antonijom Nađ i Antonijom Horvat-Panda. Pokušaćemo da poštedimo Nađovu na treninzima, kako bi se do kraja oporavila. Međutim ostaje pitanje koliko je izgubila u ovoj pauzi i koliko će opterećenje moći da podnese. To ćemo tek sada saznati. Uz neku rezervu i poštedu pokušaćemo da izvučemo najviše što možemo. Milica Starović, članica novosadskog Limana, biće rezerva devojkama u četvercu - rekao je selektor dama Janoš Panda, dodajući da će Nikolina Moldovan u Londonu veslati u jednosedu na 200 metara.
Za razliku od seniora koji se pripremaju za najbitniji nastup u karijeri, mlađe selekcije bezdanskog Dunava, veslali su na Prvenstvu Vojvodine. Sjajan utisak ostavili su talentovani Eduard Lovas i Zoltan Ham, koji su postali šampioni pokrajine u obe kadetske trke dvojaca, na 500 i 1000 metara. Sasvim solidni bili su i u juniorskoj trci na pola kilometra u kojoj su na cilj stigli kao treći. Uz pomenute prvake Eduarda i Zoltana za KK Dunav u Višnjevcu nastupili su još: David Lovas, deveto mesto u juniorskom sprintu, te mlađi pioniri Oliveri Silvester Odri, Andrej Gal, te Helena Đuričić, koji su ostali bez plasmana u finale. 
@ Pon, 02.07.2012. 16:22
antonija horvat panda antonija nađ bezdan četverac eduard lovas janoš panda kajak kk dunav marta tibor milica starović nikolina moldovan olimpijske igre - london 2012 olivera moldovan renata kubik sela sombor sport zoltan ham
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Smiley Smiley Smiley БРАВО за наше девојке из Бездана. Само ме занима колико ће им град у свему помоћи да се још боље припреме за Олимпијаду.У овом граду оне су увек негде у запећку а међу реткима су које шире име Сомбора.
бубиленд
@ Uto, 03.07.2012. 12:12
Ako niste znali devojke iz Bezdana josh nisu dozhivele da ih, barem kao uchesnice najveccih kajakashkih smotri, primi bilo koji gradonachelnik u prethodna tri izborna ciklusa! Podseccanja radi vishestruke su prvakinje Srbije, osvajachice medalja na Evropskom prvenstvu i Svetskom kupu no ni to nije dovoljno da bi zasluzhile prijem kod prvog choveka grada :(
Pomocc cce verovatno biti u skladu sa dosadashnjim odnosom prema, bez premca, najboljim sportiskinjama grada!
savamajstor
@ Uto, 03.07.2012. 15:25
savamajstor
ko im je kriv kad nemaju Slavka Vukovića za trenera!
i jedna opaska administratoru sajta: umesto "prvenstvo Srbije" pokušajte da koristite termin " prvenstvo države."
d.morphy
@ Sre, 04.07.2012. 06:29