Ervin deo bronzanog četverca!

Na Evropskom kajakaškom prvenstvu u sprintu nekadašnji član bezdanskog Dunava, danas šabačke Zorke, osvojio je treće mesto kao član četverca Srbije na hiljadu metara. Antonija Panda nastupila u jednosed trkama.

Foto 15201Foto 15200 Muški četverac, koji će nastupati i na Olimpijskim igrama u Londonu, iznenadio je favorizovane rivale. Posada u sastavu Zorić, Holpert, Aleksić i Terzić doveslala je do trećeg mesta u najzahtevnijoj disciplini hiljadu metara i tako potvrdila da se na njih na Igrama mora ozbiljno računati. Ispred našeg četverca bili su samo timovi Danske i Rumunije, a što je još bitnije srpski kajakaši su svoje vreme spustili ispod magična tri minuta. U konkurenciji dama boje bezdanskog kajaka branila je samo Antonija Panda. Ona je nastupila u jednosed takmičenju, a ostvareni rezultati su u skladu sa očekivanjima. Na hiljadu metara zauzela je osmo mesto, dok je na upola kraćoj deonici bila druga u B finalu. Nažalost, zbog povrede ruke Antonije Nađ, na EP U Zagrebu izostao je nastup olimpijskog četverca Srbije.
- Do OI je ostalo svega 6 nedelja. Kajak takmičenje počinje 6. avgusta i mi se sada nalazimo u ne baš zavidnoj situaciji. Zbog Antonijine povrede ruke nastale su komplikacije oko sastava ženske ekipe. Rok za konačnu prijavu timova ističe uskoro i moramo u vrlo kratkom vremenskom roku odlučiti ko će šta veslati u Londonu - ispričala je Antonija Panda, najtrofejnija somborska sportiskinja. 
@ Uto, 26.06.2012. 17:43
antonija nađ antonija panda bezdan četverac ervin holpert evropsko prvenstvo u zagrebu kajak kk dunav sela sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest