Tri letnja džez dana

Drugi Green Town Jazz Fest u organizaciji Kulturnog centra Laza Kostić i kluba Bowling stones biće održan od 22. do 24. juna. Somborci će tokom tri dana slušati džez u izvođenju nekih od najboljih vojvođanskih muzičara.

Foto 15057 - I u drugom izdanju Green Town Jazz Festa-a pratimo programsku politiku da ovo bude vojvođanski festival džeza. Počeli smo da uvodimo praksu da sa prethodnim događajima najavljujemo festival, pa je proteklog vikenda priređen koncert jedne od najvećih džez akademija iz Čikaga - kazao je direktor Kulturnog centra „Laza Kostić” Mihajlo Nestorović najavljujući džez festival koji će biti održan od 22. do 24. juna.
Trodnevni festival u bašti kluba „Bowling stones” otvoriće koncert naslova „Ponekad u osam” na kojem će se čuti nekadašnji jugoslovenski šlageri u modernim aranžmanima. Sastav koji će svirati predvodi pijanista Aleksandar Dujin, a s njim će nastupiti i druga značajna imena vojvođanske muzičke scene: Mirjana Draganić, Zoran Šandorov, Fedor Ruškuc, Miroslav Karlović i Dragan Kozarčić. Prve večeri nastupa i somborski sastav Jazz Bond, kojeg čine Vladimir Čutura, Robert Sič, Dragoslav Mitrović i Zoran Miladić. Zatvaranje prve večeri obaviće Somborcima već poznati novosadski kvartet OSSA.
- Drago mi je što je kroz ovaj festival omogućeno mladim muzičarima sa teritorije Vojvodine, koji se bave džezom, da imaju mogućnost da predstave ono što su radili. Trudićemo se da u budućoj programskoj koncepciji zastupimo više orkestara koji rade svoju autorsku muziku - kazao je Aleksandar Dujin, jedan od selektora Green Town Jazz Fest-a.
Cena ulaznice će biti 300 dinara po večeri. Kompletan program festivala i dodatne informacije možete da nađete na zvaničnom sajtu Green Town Jazz Fest-a.
@ Pon, 11.06.2012. 13:51
aleksandar dujin bowling stones džez festival green town jazz fest jazz kultura kulturni centar laza kostić muzika sombor zabava
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Pregled prvog dana GreenTown jazz festa

djukams
@ Ned, 24.06.2012. 10:54
djukams
Drugi dan GreenTown jazz festa.

djukams
@ Pon, 25.06.2012. 08:51
djukams