Na regati 86 plovila

Za ovogodišnju Regatu Vode Vojvodine prijavljeno je 86 jahti sa preko 200 članova posade. Regata će trajati od 24. juna do 4. jula.

Foto 15046 Regata Vode Vojvodine jedna je od najvećih organizovanih višednevnih plovidbi na vodama u Srbiji. I ove godine biće to međunarodna regata, zahvaljujući nautičarima iz Hrvatske, a među „panonskim mornarima” najviše je Novosađana i Beograđana. Tu su i zaljubljenici u plovidbu iz Sremskih Karlovaca, Novog Bečeja, Temerina, Zemuna... Za jedanaest dana na vodi regataši će preploviti blizu 300 kilometara po bačkim kanalima. JVP „Vode Vojvodine” već tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava - 29. juna, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. Partneri u organizaciji su lokalne samouprave gradova i mesta na kanalu kroz koje regata prolazi: Bački Petrovac, Bač, Srpski Miletić, Sombor, Bezdan, Kljajićevo, Doroslovo i Bački Gračac. Regata stiže u Sombor 27. juna na Veliki bački kanal, a napustiće ga dan kasnije, da bi u Bezdan doplovila 29. juna. Sledi plovidba do Kljajićeva 30. juna, a 1. jula regata će se usidriti na obali kanala „DTD” u Doroslovu. U pripremi su i propratna dešavanja na obali kanala, pa se s pravom očekuje da će to biti prava prilika za lepo druženje. Regata pod zastavom JVP „Vode Vojvodine” startovaće u jutarnjim časovima 24. juna iz Novog Sada.
@ Čet, 07.06.2012. 13:05
bezdan doroslovo dunav-tisa-dunav kanal kljajićevo nautički turizam plovidba regata sela sombor turizam veliki bački kanal vode vojvodine
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Ucesnici regate 29. juna na Regeneraciji.
zeze
@ Čet, 07.06.2012. 17:41
zeze