Policija pohvatala provalnike i uzgajivača marihuane

Somborska policija otkrila je još jednu laboratoriju za proizvodnju marihuane, ovoga puta u Crvenki. Uhvaćena je i grupa provalnika, koja je svoje žrtve posmatrala i tako birala „lovinu”.

Foto 14953 Foto 14956Foto 14954 - Policijski službenici Policijske uprave Sombor lišili su slobode Dejana M. zvanog Crv iz Zemuna, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge. Osumnjičeni je u cilju pokušaja proizvodnje opojne droge marihuane visokog kvaliteta - skanka, iznajmio jednu kuću u Crvenki, u kojoj je opremio laboratoriju. Pronađeno je ukupno 463 biljke kanabisa, kao i oprema za proizvodnju - izjavio je načelnik Policijske uprave u Somboru Saša Dmitrašinović. Marihuana je pronađena u ranoj fazi rasta, pa je procena policije da je sprečavanjem njene dalje proizvodnje uklonjeno preko 100 kilograma te opojne droge. On je dodao da se istraga u ovom slučaju nastavlja, kako bi se pronašli saučesnici.
Somborska policija je u prethodnom periodu raskrinkala i grupu provalnika, koja je izvršila seriju teških krađa. Slobode su lišeni Aleksandar Đ. (1982), Žarko Ž. (1983), Milan V. (1981) i Veljko S. (1987), svi iz Sombora. Navedena lica su u periodu od marta do maja izvršili oko 20 krivičnih dela teških krađa. Razbojnici su uglavnom provaljivali u kuće i poslovne prostore, odakle su uzimali novac, zlato i druge vredne pokretne predmete. Oni su pre izvršenja provala uglavnom osmatrali svoje ciljeve i upoznavali se sa njihovim imovnim stanjem.
- Reč je o višestrukim povratnicima u vršenju ovakvih krivičnih dela. Oni su bili specijalizovani za izvršenje provala, a nekima je to prešlo u vid zanimanja. Jednom od njih je u prethodnom periodu podneto preko sto krivičnih prijava za izvršenje ovakvih krivičnih dela, a od njegovog izlaska iz zatvora pre otprilike tri godine, ovo je, mislim, četvrti put da ga lišavamo slobode - kazao je prvi čovek somborske policije, Saša Dmitrašinović.
Aleksandar Đ. je pored navedenih krivičnih dela vršio i prevare na štetu ilegalnih imigranata koji su se nalazili na našem području u tranzitu. On je koristeći njihovo teško stanje i činjenicu da su u prolazu kroz Srbiju od njih oduzimao vredne lične stvari.
- Do sada je pronađen veliki broj otuđenih predmeta, a policija je u potrazi i za osobama koje su ovakve predmete kupovale - kazao je Saša Dmitrašinović.
@ Sre, 30.05.2012. 14:10
crvenka droga društvo hronika krađa kriminal marihuana načelnik policija policijska uprava sombor provala saša dmitrašinović sombor zemun
Prethodna vest Sledeća vest