Prva liga veliki izazov

MRK Somborelektro plasirao se u Prvu ligu Srbije. Ekipa je primila najmanje golova u ovom rangu takmičenja. Rukovodstvo se nada da će nastaviti saradnju sa trenerom Filipovićem.

Foto 14952 Na današnjoj pres konferenciji povodom ulaska MRK Somborelektro u Prvu ligu Srbije, rukovodstvo je istaklo da je veliki uspeh postignut zahvaljujući zalaganju igrača i posvećenosti trenera, Branimira Filipovića. Uspešnu sezonu, ispostavilo se, obeležila je odbrana. Somborelektro je ekipa sa najmanje primljenih golova, a na kraju je ostvaren plus od 109 golova u 25 utakmica. U zavisnosti od ishoda poslednjeg meča protiv Radničkog iz Šida (petak 1. jun u 19 časova), Somborelektro će zauzeti drugu ili treću poziciju. U slučaju istog broja bodova naš tim će biti ispred titelskog Džon Dira, jer su bili uspešniji u međusobnim susretima. Tim koji je postigao ovaj uspeh je sastavljen od mladih igrača iz somborske opštine koji su predano igrali i u najgrubljim utakmicama. Rukovodstvo je izrazilo veliko zadovoljsvo igrom, za koju su težili da bude viteška kao i suđenjima koje smatraju da su bila fer i korektna. Borbenost celog tima izbacila je u prvi plan Marka Živkovića kao mogućeg srpskog reprezentativca. Tim je pronašao snagu da i pored minimalnih sredstva i velikog skepticizma javnosti obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije.
Stručni štab ne planira dovođenje novih igrača međutim smatraju da će za uspeh u Prvoj ligi biti potrebno konsultovati i druge profesionalce koji će pomoći unapređenju igre i napretku rukometa.
Izvor: Silvija Varga | @ Sre, 30.05.2012. 13:11
andrija penzeš gradska hala mostonga mrk somborelektro prva liga srbije radnički šid rukomet sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest