Inspiracija Bajski sokak

Ravangradske ajkule priredile su u nedelju likovnu koloniju na zadatu temu: Bajski sokak, odnosno, Vojvođanska ulica.

Foto 14910Foto 14909 U nedelju, 20. maja Udruženje građana „Ravangradske ajkule” organizovalo je likovnu koloniju „A kad dođe maj, tad je Sombor raj” sa temom: Bajski sokak.
Pozivu su se odazvali umetnici: Branko Maravić, Stipan Kovač, Tanja Dimitrijević, Nena Janković, Milorad Rađenović, Srđan Martić, Dejan Podlipec, Slobodan Veselinović, Đorđe Trnko i Zorana Klašić.
Slike nastale na koloniji su izložene u Krčmi „Tri tačke”, u Vojvođanskoj ulici (Bajskom sokaku), broj 21.
@ Sre, 23.05.2012. 17:27
bajski sokak branko maravić dejan podlipec đorđe trnko kafana krčma likovna kolonija likovna umetnost milorad rađenović nena janković ravangradske ajkule slikarstvo slobodan veselinović sombor srđan martić stipan kovač tanja dimitrijević tri tačke vojvođanska ulica zorana klašić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

od "ajkula" sam to i očekivao. Sjajni mladi momci koji osim što imaju puno sjajnih ideja, umeju mnogo toga i da pretoče u stvarnost. Pojavili su se pre nekoliko godina na takmičenju u kuvanju ribljeg paprikaša gde su svojim ponašanjem oduševili sve prisutne. Zatim su ličnim radom i sredstvima sredili fasadu kuće u kojoj je rođen košarkaš Korać i postavili  spomen ploču, pomogli su u snimanju odličnog filma o Koraću, osnovali su šahovski klub koji se uspešno takmiči, organizuju najjači brzopotezni turnir u ovom delu Vojvodine, a eto sada su osmislili i likovnu koloniju. Šta drugo reći nego BRAVO AJKULE!
d.morphy
@ Čet, 24.05.2012. 06:49