Dve somborske medalje

Debitantkinja Sajonela Vlošak novi je prvak Evrope u konkurenciji kadetkinja do 78 kg. Samo stepenicu niže ostala je Rodoljupka Panić u takmičenju juniorki.
Prvi nastup na Evropskom šampionatu Sajonela Vlošak, članica Džudo kluba Bačka iz Sombora završila je trijumfalno. U četiri meča, četiri ubedljive pobede i trijumf koji se najmanje od nje očekivao. Imala je samo jedan sambo trening, a sva sambo pravila shvatila je na tatamiju.
Iz nastupa u nastup, Rodoljupka Panić je bliže zlatnom odličju. Posle prošlogodišnje bronze, korak više Stanišićanka je napravila na domaćem borilištu. Nažalost, stamena Beloruskinja bila je prevelik zalogaj.
Posle svega Sombor će ostati zapamćen. Iako je u organizaciji mnogo toga škripalo, borci su dokazali visok nivo. Dva odličja i dva nova sportska bisera. Za potpun sjaj potrudili su se u pripremi, ali i organizaciji zaposleni u Gradskoj hali „Mostonga”. Bili su skoro bez greške.
Kandidatura za Svetsko prvenstvo 2007. godine već sada je podneta. Hoćemo više, a možemo li bolje od ovoga ostaje da se vidi. Protivnik je prestonica Venecuele Karakas. Pričaće se još o tome.
Ekipno, bez premca bile su Rusija i Belorusija. Sve u svemu 21 zemlja, oko 400 takmičara i tri dana druženja sa najboljim mladim borcima u SAMoodbrani Bez Oružja.
Ovo je stvarno bio najveći sportski događaj u istoriji grada.
@ Pon, 23.05.2005. 02:29
sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest