Zeleno + žuto = dobro raspoloženje

Sombor i somborci su se u subotu popodne kupali uglavnom u zelenoj i žutoj boji. Bilo je tu još raznoraznih. Nesvakidašnje šarenilo ljudi i boja.
Naime, barem tri događaja su se odvijala u isto vreme. Evropsko prvenstvo u sambou, Svearmijsko prvenstvo države, neki festival folklora najmlađih, možda još nešto, moji receptori nisu mogli da poprimaju sve nadražaje, bilo ih je neobično mnogo. Što je odlično!!!
Čovek se razvija zahvaljujući stalnom stimulisanju mozga, a pošto grad čine ljudi, zaključak je jasan.
Sombor je juče izgledao zaista atraktivno. Još samo da je ta nesretna Glavna ulica sređena i doterana, da ima starih zanatskih radnji na toj ulici, da postoje privlačni i maštoviti suveniri... Gde bi nam bio kraj!?!
Nije baš za upoređivanje, ali može da nam posluži kao putokaz, grad u Belgiji, Briž, koji je, ako se dobro sećam, pre dve godine bio kulturna prestonica Evrope. Radi se o srednjovekovnom gradu, u čijem starom jezgru je apsolutno sve podređeno turizmu. Hoću da kažem da nema šanse da u centru starog Briža kupite ekser. Ili ogrevno drvo. Samo ima cvećara, prodavnica poklončića, poslastičara, kafea, trafika... Fijakera. Bicikala. Kao u Somboru što bi trebalo da bude. I vrlo su ljubazni prema strancima/turistima. Jer stranci/turisti ostave ogromnu količinu evra. I onda stanovnici Briža jako lepo žive od toga.
Juče kao da se naziralo nešto od toga u Somboru? Samo da se ne varam....
@ Ned, 22.05.2005. 16:01
sombor
Prethodna vest Sledeća vest