Veliki preokret: Marti i Renata u Londonu

Na samom kraju priprema za kvalifikacione trke u Poznanju, iz Međunarodne kajakaške federacije je stigla potvrda da su Renata Kubik i Marta Tibor, po osnovu plasmana na Svetskom prvenstvu, obezbedile učešće na Olimpijskim igrama u Londonu.

Foto 13196- Imala sam propušten sa nepoznatog broja, nazvala i prepoznala glas predsednika Saveza. Očekivala sam nešto loše, ali su već nakon njegove prve rečenice potekle suze - radosnice. Renata je bila do mene i ništa joj nije bilo jasno. Dok sam razgovarala sa predsednikom Nišovićem, samo sam joj šapnula da idemo na Olimpijadu. Reakcija je bila ista kao i kod mene. Suze su i kod nje same krenule - ispričala je članica reprezentativnog dvojca Marti Tibor, koja je najlepšu vest u karijeri dočekala u rodnom Bezdanu. - Čak i po završetku razgovora nismo mogle da verujem da se to zaista i dogodilo, ali smo zatim dobile zvaničan dokument, koji nas je definitivno uverio da smo se plasirale u London. Mogućnost na koju smo potpuno zaboravile ipak se ostvarila. Neverovatno - rekla je izuzetno raspoložena Marta Tibor.  Devojke su bile druge u B finalu Svetskog prvenstva u Segedinu. Kako su prvoplasirane Portugalke imale obezbeđenu vizu dvojac Srbije je bio „na listi čekanja”, koje postoji za slučaj da neka od posada odustane od takmičenja, što je vrlo čest slučaj zbog čestih nastupa takmičarki u više čamaca. 
- Zaista nismo verovale da je ova solucija moguća. Malo je reći da smo presrećne - priznala je nova olimpijka iz Kajak klub Dunav Bezdan. Potvrda olimpijskog poziva obezbeđuje našim devojkama značajno bezbrižniji put u Poznanj. - Poljska će nam sada biti samo usputna stanica, odnosno odlična prilika da isprobamo gde smo po formi u odnosu na rivalke. Umesto u sredu i četvrtak nastupaćemo tek za vikend i to protiv posada koje će nam možda biti rivalke na olimpijskim igrama. Bitno je da sada možemo dobro tempirati pripreme za najvažnije nastupe u karijeri, početkom avgusta - predočila je Marti Tibor. Bezdanska delegacija u Londonu 2012. godine, se zahvaljujući odličnoj vesti, proširuje na čak šest putnika. Uz Marti i Renatu, te Antoniju Pandu, koje su članice domaćeg Dunava, na olimpijskim igrama će Srbiju predstavljati kajašica Vojvodine Antonija Nađ, kao i „Šapčanin”, Ervin Holpert koji će u prestonici Britanije biti deo četverca na kilometar. Ekspediciju će zaključiti selektor ženskog tima Janoš Panda.  
@ Čet, 10.05.2012. 02:02
antonija nađ antonija panda bezdan ervin holpert janoš panda k-2 500 metara kajak kk dunav london 2012 marta tibor olimpijske igre renata kubik sela sombor sport
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

fenomenalna vest! Bravo za Janosa Pandu, tvorca svih dosadasnjih uspeha bezdanskih kajakasa i kajakasica. Samo, Savo zaboravio si i Dalibora Cuturu. Dakle, malo je sredina poput Bezdana u ovoj Srbiji koje mogu da se pohvale sa cak 7 olimpijaca na jednoj olimpijadi!
d.morphy
@ Čet, 10.05.2012. 07:05
Potpuno rasterećeno kajakšice Dunava otputovale su u Poznanja na Svetski kup. Renati i Marti je nedavno potvrđen status učesnika Olimpijskih igara u Londonu pa tako ni za jednu od predstavnica bezdanskog tima takmičenje u Poljskoj nije imalo kvalifikacioni karakter. Rezultati su zato bili u drugom planu pa je Poznanj dobrodošao za relaksaciju i opuštanje pred završne olimpijske pripreme. To se posebno odnosi na nastupe Antonije Pande u jednosedu, te sestara Moldovan u dvojcu na 500 metara, u trkama koje sigurno neće voziti na najvećoj sportskoj smotri. Zbog povrede ručnog članka sa takmičenja izostala i Antonija Nađ, pa je ranije prijavljeni četverac Srbije morao da odustane od nastupa.
Rezultati reprezentacije Srbije - žene:
K2 - 200 metara: Marta Tibor i Renata Major Kubik: 8. mesto u finalu 
K1 - 1000 metara: Antonia Horvat Panda: 6. mesto u finalu
K2 - 500 metara
: Olivera i Nikolina Moldovan: 8. mesto u finalu

savamajstor
@ Pon, 21.05.2012. 22:22
savamajstor