Krajinović, krupnim koracima napred

Da nije bilo jednogodišnje pauze Fića bi sigurno držao poziciju među najboljih dvesta igrača na svetu. Nažalost danas mora da se bori za povratak u staro društvo.

Foto 14572Ipak, bez obzira na poziciju sa koje je krenuo u novu sezonu, sasvim je jasno da talentovani teniser iz Sombora nije zaboravio kako se igra tenis, kome se vratio na najbolji mogući način. Od početka godine i prvog tunira u Turskoj krenuo je sa dobrim igrama, koje je ove nedelje „overio” rekordnim skokom na ATP listi. Zahvaljujući pobedi u prvom kolu turnira u Barseloni, osvojio je 20 bodova i preskočio 177 mesta, pa se trenutno nalazi na 612. poziciji svetske teniske liste. Na pet ovosezonska turnira Filip Krajinović je osvojio punih 35 poena i zahvaljujući njima napredovao celih 800 mesta za nešto od dva meseca. Deo zasluga svakako bi moglo pripasti i Fićinom sparing partneru Đorđu Najdanovu, koji se na zvaničnom sajtu ATP-a vodi kao trener dvadesetogodišnjeg tenisera iz Sombora.
Naredno turnirsko iskušenje Krajinović će imati predstojećeg vikenda na čelindžeru u Pragu. Turnir u češkoj prestonici igra se za nagradni fond od  85.000 evra. Fića će takmičenje početi najverovatnije u kvalifikacija, a sam plasman u glavni žreb doneo bi još dva poena za svetsku tenisku listu. Kao i obično SOinfo.org će svakodnevno pratiti turnirske nastupe somborskog tenisera.
@ Pet, 04.05.2012. 05:19
atp čelindžer - challenger đorđe najdanov filip krajinović sombor sport tenis
Prethodna vest Sledeća vest