Veći minimalac predizborni trik?

Somborski ogranak sindikata „Nezavisnost” smatra da je povećanje minimalne cene rada predizborni trik, koji privreda ne može da sprovede u delo.

Foto 14414 Radislav Šakić, predsednik Regionalnog povereništva Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) „Nezavisnost” ocenio je da Vlada Srbije smatra da je poentirala sa povećanjem minimalne cene rada, ali da će to dodatno opteretiti privredu.
- Slična je situacija i u javnom sektoru, jer će i tamo najmanje plate morati biti povećane do minimalca, što će sigurno biti i učinjeno. Tako će javni sektor dobiti nešto, a ostali ništa, a pitanje je da li i za to nešto ima novca - kazao je Radislav Šakić.
On je najavio da će za desetak dana u Beogradu biti održan sastanak rukovodstva UGS „Nezavisnost”, nakon čega će javnosti biti predstavljena politička platforma tog sindikata.
- Mi nećemo podržati ni jednu političku opciju, ali ćemo tražiti bolji socijalni program, bolje plate od buduće Vlade - izjavio je predsednik Regionalnog povereništva UGS „Nezavisnost” Radislav Šakić.
Siniša Stričević, predsednik sindikata „Nezavisnost” u Radio Somboru i član predsedništva Granskog sindikata medija UGS „Nezavisnot” ponovo je pozvao Gradsku upravu da poštuje odluku Skupštine grada i isplati Radio Somboru dodeljenih tri i po miliona dinara. On je kazao da se Radio Sombor obratio i predsedniku Vlade AP Vojvodine Bojanu Pajtiću, kao i da će zaposleni u radiju u narednim danima radikalizovati svoj protest.
@ Uto, 03.04.2012. 14:39
minimalna zarada privreda radio sombor radislav šakić sindikat siniša stričević sombor ujedinjeni granski sindikati nezavisnost
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

I nad popom ima pop, i nad minimalcem ima minimalac! 

Ljudi rade i ispod dosadašnjeg minimalca, tako da verujem da narodu neće biti nikakav problem raditi i ispod većeg minimalca :)

baksuz
@ Uto, 03.04.2012. 14:42
baksuz
Minimalac se ne povećava radi radnika Borellija, Progettija i sličnih "stubova" Srpske privrede, već zbog javnih preduzeća i državne uprave. 
Budi sigurna da će novi minimalac biti striktno i na vreme primenjen u javnom sektoru, a ovi drugi... ko ima i hoće može....
mitagenije
@ Uto, 03.04.2012. 17:50
mitagenije
baksuz
@ Uto, 03.04.2012. 22:51
baksuz