Simbolično ozvaničena gasifikacija

Presecanjem i varenjem cevi u Kljajićevu je simbolično počela gasifikacija sela na teritoriji Grada Sombora.

Foto 14250Foto 14249 Gasifikacija sela počeće izgradnjom gasovoda visokog pritiska u dužini od sedam kilometara. U prvim koracima biće sagrađena i glavna merno regulaciona stanica u Kljajićevu, koja će uz postojeću somborsku činiti dva glavna čvorišta za snabdevanje gasom Grada Sombora. Vrednost radova koje finansira JP Srbijagas je 1,2 miliona evra.
Kompletna investicija gasifikacije sela vredna je ukupno 29 miliona evra, računajući tu i kućne priključke i PDV. Za taj novac treba da se izgradi obimna infrastruktura: 14 merno regulacionih stanica široke potrošnje, 99 kilometara gasovoda srednjeg pritiska, 26,45 km gasovoda niskog pritiska, 490 kilometara distributivne gasne mreže i oko 18 hiljada kućnih gasnih priključaka. Predviđena je i primopredaja tri merne stanica, koje su sada u vlasništvu „Sombor-gasa”. 
Novi gasovod će se koristiti za snabdevanje Kljajićeva, Telečke, Čonoplje, Aleksa Šantića, Svetozara Miletića, Stanišića i Riđice, dok će za ostala sela Srbijagas instalacije izvesti iz glavne merne regulacione stanice u Somboru. Snabdevanje u samom gradu nastavlja „Sombor-gas”, koji je u manjinskom vlasništvu lokalne samouprave.
- Veliki je značaj nacionalne kompanije „Srbijagas” i njenog direktora Dušana Bajatovića i menadžmenta, koji je prepoznao interes i pre svega socijalnu dimenziju stvaranja mogućnosti da preko 40 hiljada stanovnika dođe u situaciju da može da koristi ovaj energent - izjavio je predsednik Skupštine grada Siniša Lazić prilikom svečanosti u Kljajićevu. On je izrazio uverenje da će novi gasovod biti generator razvoja privrede, kao i da će kompletna izgradnja biti završena za dve godine.
- Uprkos teškoćama koje ima sa naplatom dugova Srbijagas nastavlja investicije i našli smo zajednički jezik sa lokalnom samoupravom u Somboru. Nastavljamo i sa izgardnjom gasovoda visokog pritiska i to će biti drugi takav krak koji će snabdevati Sombor - izjavio je izvršni direktor za investicije JP „Srbijagas” Jovica Budimir.
Izvođač radova na izgradnji gasovoda je preduzeće „Bobar” iz Beške. 
@ Pet, 16.03.2012. 20:57
beška bobar čonoplja društvo dušan bajatović gas gasovod jovica budimir kljajićevo riđica sela siniša lazić sombor sombor-gas srbijagas stanišić svetozar miletić
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

HI, HAJ, HO, HI, HAJ, HO,HI, HAJ ,HO !!!! (ko je gledao crtani sa Duškom Dugouškom kad pada sa avionom znaće o čemu se radi) 
besan kao pas
@ Sub, 17.03.2012. 08:30
besan kao pas
GDE JE HALA ?!!!!!!!!!!!!!!!
besan kao pas
@ Sub, 17.03.2012. 08:33
besan kao pas
Gde je hala, gde je tabla da će se graditi hala i da je APV finansirala halu u iznosu 53 350 000???????!
A KAD POČINJE DA SE RADI OKO GASIFIKACIJE, I ZAŠTO SU SE CEVI POSLE SLIKANJA VRATILE NA ''GOMILU''??????????????
Placebo efekat
@ Ned, 18.03.2012. 00:03
Placebo efekat
Bobar gasifikuje okolinu Sombora
Gasifikaciju naselja u okolini Sombora počela u Kljajićevu u prisustvu gradonačelnika Sombora Nemanje Delića, predsednika Skupštine opštine Siniše Lazića, izvršnog direktora JP „Srbijagasa” Jovice Budimira i Petka Bobara, direktora preduzeća „Bobar Beška”, koje je izvođač radova. Vrednost investicije iznosi 29 miliona evra, a na gasovod je planirano priključenje 40000 domaćinstava.
- Gasovodna mreža srednjeg pritiska biće duga 99 kilometara, a distributivna gasna mreža je 500 kilometara. Boće zaokružen celokupan sistem gasifikacije ovog dela Vojvodine - rekao je Budimir i dodao da „Srbijagas” neće odustati od investicija i pored problema s naplatom potraživanja.
Kako su radovi na nastavku gasifikacije ovog dela stali, grad Sombor je ugovor o gasifikaciji 17 sela i svih salaša potpisao sa JP „Srbijagasom”.
- Ovaj projekat će biti generator razvoja privrede u Somboru i omogućiće otvaranje novih radnih mesta - rekao je predsednik Skupštine Sombora Siniša Lazić.
Na pitanje da li je ovo samo otvaranje ili će zaista početi radovi, izvođač radova je obavestio prisutne i medije da obilaze gradilište i proveravaju da li su radovi u toku.
- Preduzeće „Bobar Beška” je poznato na ovim prostorima, uradilo je gasifikaciju grada Apatina i svih sela u dužini od oko 450 kilometara, takođe smo lane kao strateški partner završili gasifikaciju Kule sa svim naseljenim mestima u dužini od preko 300 kilometara gasne mreže. Sve ove poslove smo obavili pre zadatih rokova. Nadamo se da će i ovaj posao biti završen pre roka za izgradnju - rekao je Petko Bobar.

A.E. , Blic
(nedelja, 25. mart 2012.)
mifi
@ Ned, 25.03.2012. 11:40
mifi