Vujičić i Roca pretili direktorici Prehrane!

Grad Sombor je izgubio vlasništvo nad Grašalković palatom - odlučio je Osnovi sud u Somboru! Odlukom suda Prehranin poklon Republici Srbiji (Gradu Somboru) mora biti vraćen starom vlasniku.

Foto 12451Foto 8545Na jednom od ročišta bivša direktorica Prehrane, Desanka Baštinac, koja je bila i među članovima privatizacionog konzorcijuma, navela je da se na ovaj čin odlučila zbog stalnog pritiska pojedinaca iz vrha tadašnje vlasti. Po njenom svedočenju, stalne, višenedeljne pretnje upućivali su nekadašnji gradonačelnik Jovan Vujičić i ex predsednik Regionalne privredne komore Sombor, Božidar Roca. Nakon njihovog „ubeđivanja”, Baštinčeva je izjavila da je bila primorana da Grašalković palatu pokloni Republici Srbiji. Kako saznaje SOinfo.org, Desanka Baštinac je samo tri dana pre zakazane aukcije, u oktobru 2002. godine potpisala ugovor kojim poklanja Palatu, Republici Srbiji, oštetivši tom prilikom svoje preduzeće i povredivši tadašnji zakon o privatizaciji u kome se kaže da najmanje 15 dana pre aukcije ne sme biti promene u prospektu. Grašalković palata je bila jedan od najvrednijih objekata u posedu Prehrane. Po preuzimanju vlasništva, Republika zgradu predaje Gradu Somboru, koji od tada i upravlja zdanjem koje će naredne godine napuniti 250 godina. Pravu vrednost zgrade od posebnog značaja, kojoj je potrebna hitna sanacija, trenutno nije moguće proceniti. Rešenjem Osnovnog suda u Somboru, Prehrana (trenutno u likvidaciji) nema pravo na refundaciju troškova nastalih u prethodnih devet godina. 
Grad Sombor je, kako saznajemo, Apelacionom sudu u Novom Sadu podneo žalbu na prvostepenu presudu.  
@ Sre, 08.02.2012. 01:30
apelacioni sud novi sad božidar roca desanka baštinac grad sombor grašalković palata jovan vujičić osnovni sud sombor prehrana privreda republika srbija sombor
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

Jova je bio pesak a o Bozi bi mogla podeblja knjiga da se napise.Boza pub je za njega crvenkapa
fijaker
@ Sre, 08.02.2012. 15:21
UUUU, dr Jovu "kompozitora" smo već zaboravili. Ako je on mirođija u nekoj čorbi, ubeđen sam da to nije ni znao i mogao samostalno da uradi. Naredio neko iz vrha "žutih".
d.morphy
@ Sre, 08.02.2012. 16:13
IMA LI KRAJA BAHATOSTIMA I OTIMACINI U OVOM GRADU???
pride
@ Sre, 08.02.2012. 20:14
Pa kako su se gradski oci starali o Grasalkovicevoj Palati, dobro je da im je uzeta, dok se jos nije srusila.
sashko
@ Sre, 08.02.2012. 22:46