Poskupljenja i rast plata u skladu sa inflacijom!

Na drugom ovonedeljnom zasedanju gradske vlade, doneta je odluka da će u 2012. godini komunalna i javna preduzeća moći da povećaju cene za 3,5, odnosno u skladu sa projektovanom inflacijom. Ista preduzeća će tokom godine, u dva navrata, moći da povećaju zarade za maksimalno 4,9 odsto - objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Foto 12653- Programi poslovanja javnih komunalnih preduzeća: Čistoća, Parking servis, Energana, Vodokanal i JP Urbanizam razmotreni su na 163. sednici Gradskog veća. Prema njima, projektovana inflacija od 3,5 odsto uzeta je kao osnovni pokazatelj mogućeg rasta cena proizvoda i usluga JKP i JP u 2012. godini - rekao je u uvodnom obrazloženju sednice načelnik Odeljenja za privredu Vladislav Kronić. Gradsko veće je utvrdilo i da je planirani rast zarada zaposlenih u ovim preduzećima u skladu sa politikom projektovanog rasta cena zarada koju utvrđuje Vlada Republike Srbije. To znači da bi se zarade u JKP i JP, počev od aprila 2012. godine povećale za četiri odsto, a druga korekcija usledila bi u oktobru i to za 0,9 odsto. Za potpunu primenu neophodno je da ove odluke podrži gradska skupština, koja će na narednoj sednici, raspravljati o planovima rada, preostalih gradski ustanova: Istorijski arhiv, GB „Karlo Bijelicki”, KC „Laza Kostić” i NP Sombor.  
Većnici su na 163. zasedanju odlučili o zahtevima za naknadu štete usled ujeda pasa lutalica i podržali nacionalnu ekološku kampanju, takmičenje „Znanjem za održivi razvoj - zelene igre”.
@ Čet, 19.01.2012. 16:40
čistoća energana gradska biblioteka karlo bijelicki gradsko veće istorijski arhiv kc laza kostić naprodno pozorište sombor parking servis sombor urbanizam vodokanl znanjem za održivi razvoj - zelene igre
Prethodna vest Sledeća vest

Komentari

A hoce li i Razvojna agencija grada gde su zaposleni sve sami strucnjaci na celu sa direktorom strucnjakom, takodje dobiti povecanje plata? Ili je njima vec uracunata sada kada dobiju prvu platu...ako je vec nisu dobili...i bonus i 13.platu...
dezinfektor
@ Čet, 19.01.2012. 22:39
dezinfektor
Ala se ovde brlja sa nekim malim procentima a onda donesu odluku pa podignu cenu vode za decembar za 20%. Sa kojom je inflacijom to usklađivano?
Uporedite račune za novembar i decembar pa ćete videti. Kad se priča o 3.5%, 0.9%, 4,9% blablabla onda na sva zvona. A kad podignu porez, takse, cene usluga onda se o tome ćuti !!!
Ovo više stvarno nema smisla...
milimili
@ Pet, 20.01.2012. 11:01
Гласали сте, добили смо. Шта сад хоћете?
бубиленд
@ Pet, 20.01.2012. 12:44
hoćemo opet ove "žute" jer oni su sve pokrali i uništili. Samo ne zaboravite, do izbora nas čeka prava poplava friziranih, dobrih informacija o tobože povećanju zaposlenosti, snanjenju nezaposlenosti, ...videćete kako sredstva informisanja skoro sva jer vlast ima veliki uticaj, pisati o tome da nam je dobro, da dobro živimo i da to što nemamo posla, što nema plate ili je sramotno mala, što milion ljudi u ovoj zemlji živi u siromaštvu...to ima veze isključivo sa ovom svetskom krizom, nikako sa nesposobnom mafijaškom vlašću.Zato, savet svima: do izbora ne gledajte posebno informativne i političke emisije na TV niti čitajte prvih nekoliko strana u novinama. Bićete zdraviji.
d.morphy
@ Sub, 21.01.2012. 07:09