Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Poništen oglas za izdavanje apoteka u zakup

Gradsko veće je zasedalo 77. put.

Foto 29838Većnici su na sednici održanoj u ponedeljak odlučili o primedbama dve zdravstvene ustanove na uslove iz javnog oglasa za davanje u zakup poslovnih prostorija putem javnog nadmetanja. Kako se navodi u zvaničnom izveštaju jedna od ustanova je iz Beograda, a druge iz Velike Plane. - Gradsko veće je jednu primedbu odbacilo, a drugu je prihvatilo i donelo zaključak da se poništi javni oglas za davanje u zakup poslovnih prostorija putem javnog nadmetanja br. 361-15/2017- III – objavljen 28. jula 2017. godine na oglasnoj tabli Gradske uprave, na internet stranici Grada, dnevnom listu Dnevnik i Somborskim novinama i otkazuje se javno nadmetanje zakazano za 15. avgust 2017. godine - objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.
Gradsko veće je u nastavku sednice imenovalo i novi Savet za zapošljavanje. Novoformirano telo će raditi u sastavu: Sava Dojić, ispred osnivača, Sekula Tanjević, ispred NSZ - Filijala Sombor, Zoran Bulatović, ispred RPK Sombor, Zoran Purić, ispred reprezentativnog sindikata, Svjetlana Nešić, stručno lice iz oblasti zapošljavanja, Predrag Olujić, ispred Udruženja veterana i ratnih invalida ratova od 1990. godine i Jadranka Radojičić, ispred UG Ženska alternativa.
@ Uto, 15.08.2017. 01:04
apoteke društvo gradsko veće izdavanje u zakup jadranka radojičić nsz - filijala sombor predrag olujić rpk sombor sava dojić savez samostalnih sindikata grada sombora sekula tanjević sombor svjetlana nešić udruženje veterana - ratnih invalida ratova od 1990. godine ug ženska alternativa zoran bulatović zoran purić
• Syria A.T. osvojila 53. pehar Somborskih novina

U nedelju, 13. avgusta je na somborskom hipodromu održan 2. trkački dan u okviru kojeg se glavna bitka vodila u 53. Trci za pehar Somborskih novina.

Foto 31763Foto 31761U kasačkoj trci sa najdužom tradicijom, za 53. pehar Somborskih novina, takmičilo se devet kasača. Najbrža je bila Syria A.T. Roberta Joa iz Animal Trade Racing Team (Zmajevo) sa vozačem D. Katanićem, sa vremenom 1:17,7. Druga je kroz cilj prokasala Lejla S.P., treći je bio Amar Bharati. U ovoj trci se takmičio i konj Nikole Jokića, Dream Catcher, koji je kroz cilj prošao kao četvrti.
Hipodrom u Somboru u nedelju popodne bio je pun publike, prijatno vreme i prateći programi obezbedili su odličnu posećenost. Pored devet kasačkih trka, zanimljivo je bilo videti i takmičenje mališana u bacanju na koš, jer je klincima podršku pružao sam Nikola Jokić, a svako dete koje je uspelo da postigne koš, dobilo je košarkašku loptu koju je na licu mesta potpisivao možda i najpopularniji košarkaš Denver Nagetsa. Nikola Jokić je dobro poznat po svojim maestralnim asistencijama, što je potvrdio i na ovom nadmetanju: klince koji su bili suviše mali da uopšte bace loptu, Nikola je podizao do samog obruča, samo da proture loptu. Osim basketa, klinci su mogli da se oprobaju i u jahanju konja, zahvaljujući školici Suzane Sekulić.
Tradicionalna „disciplina” prilikom trkačkih dana je i izbor najlepših damskih šešira, a kroz publiku je provejavala i ideja da se ovo takmičenje proširi i na mušku konkurenciju, jer zainteresovanih svakako ima.
Prva trka drugog kasačkog dana bila je trka Poljoprivrednog gazdinstva Stevana Pavkova, koju je osvojila Pretty Oaks. Pehar u trci „Elektromaterijal Đole” osvojio je Iago D'Amore, prvo mesto u nadmetanju za pehar ZZ „Ravangrad” zaslužio je Lingo AT, dok je trku „Wiener Stadtische osiguranja” osvojila Meresz. Najdužu trku od 2.200 metara, „Tour de France 2017”, trčali su konji francuskog porekla, a prvo mesto osvojila je Brume D'Or. Šesta trka je bila za pehar Sportskog saveza grada Sombora, a najbrža je bila Asia. „Memorijal porodice Preradović” osvojila je Piera Del Bar, a u zadnjoj trci dana „Međunarodna špedicija IFG” trijumfovalo je grlo Shadow R.R.
Organizator 2. Trkačkog dana na gradskom hipodromu bio je Konjički klub „Vojvođanin”.
@ Pon, 14.08.2017. 22:55
53. trka za pehar somborskih novina dream catcher hipodrom kasačke trke konji konjički klub vojvođanin nikola jokić sombor sport
• Poklon Marije Brankov Gradskom muzeju

U Gradskom muzeju Sombor je u ponedeljak, 14. avgusta potpisan ugovor o poklonu između Marije Brankov i direktora somborskog muzeja, Branimira Mašulovića.

Foto 31783Foto 31781 Marija Brankov poklonila je Gradskom muzeju deo umetničke zaostavštine svog pokojnog supruga, somborskog umetnika Branislava Brankova: osamdeset crteža u olovci, tušu, ugljenu i drugim crtačkim tehnikama, od najranijih skica, preko čitavog puta umetničkog razvoja do poslednjih radova, trideset radova u pastelu, jednu gipsanu skulpturu - portret Pavla Velenrajtera, arheologa i bivšeg kustosa somborskog muzeja, kao i prateću dokumentaciju: kataloge izložbi, fotografije, novinske i druge članke i napise - navodi se na Fejsbuk profilu Gradskog muzeja.
- Premda bez formalnog obrazovanja, Brankov je već pedesetih godina primećen od strane Milana Konjovića kao darovit umetnik-početnik koji će svoju primarnu vokaciju vajara zameniti čudesnom sudbinom jednog od najzanimljivijih umetnika crteža. Od prvih skica rađenih pod maestrovim uticajem (ali i tada samosvojnih, sa gotovo usađenim odnosom prema formi i njenoj transformaciji u voluminozno), preko apstraktnih, asocijativnih, figuralno-fantastičnih motiva, Brankov brižljivo gradi svoj crtački opus razrađujući svoj rukopis grupisanjem, razlaganjem, oslobađanjem forme: bilo snažnim, ekpresivnim potezima koje napadaju format sa svih strana dok iz njega upravo ne „isklešu” skulptorski oblik ili kakvu sličnu plastičku činjenicu, bilo nežnim, strpljivim modelacijama šrafurama koje se iz centralnog plana, sasvim lirski, gube u izmaglicama sfumata ili crticama koje izvan organizacije šrafure ostaju kao poseban, neuhvatljiv gest nedorečenosti, likovne „tri tačke” iza poruke prepuštene kao intimno, usamljeno žarište fiksiranog prizora. ...
Napokon, tu je sjajni portet Pavla Velenrajtera, čuvenog somborskog arheologa. Radi se o jednom besprekornom vajarskom delu, preciznom poput posmrtne maske, izražajnom i prijateljski osećajnom, svedokom prijateljstva ta dva neobična i darovita čoveka. Najzad, to je i jedno od najprijatnijih iznenađenja za somborski muzej koji će imati priliku da na svojoj stalnoj postavci, osim svedočanstava „zvanične” prošlosti, predstavi i svog zaslužnog radnika kao deo svog intimnog nasleđa - napisao je kustos Gradskog muzeja Čedomir Janičić.
@ Pon, 14.08.2017. 18:56
branimir mašulović branislav brankov čedomir janičić donacija društvo gradski muzej kultura likovna umetnost marija brankov nikola erg pavle velenrajter poklon skulptura sombor
• Radove na Tromeđi izvodiće somborske firme

Javna nabavka za radove na uređenju obale Velikog bačkog kanala je okončana, a ugovor je dodeljen somborskim preduzećima „Zapadna Bačka” i „Dunav i Tisa”

Foto 30489Nakon odluke o obustavljanju otvorenog postupka javne nabavke za izvođenje radova na uređenju obale Velikog bačkog kanala na Tromeđi, Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine” je 8. avgusta objavilo poziv za pregovarački postupak sa podnošenjem ponuda. Iako su uslovi javne nabavke ostali isti, jedini ponuđač, čija cena izvođenja radova je u prvom postupku bila veća od predviđenih sredstava, dostavio je novu ponudu. Ovoga puta cena je bila prihvatljiva i uklapala se u predviđenu vrednost od 9 miliona dinara sa PDV-om, pa je JVP „Vode Vojvodine“ donelo odluku da ugovor bude dodeljen preduzećima VD „Zapadna Bačka“ d.o.o. i VPD „Dunav i Tisa“ d.o.o, oba iz Sombora. Ta dva preduzeća podnela su novu, korigovanu zajedničku ponudu, vrednu 8.999.909,40 dinara sa PDV-om, s tim da uslovi iz prvog postupka javne nabavke nisu menjani. Odluka o dodeli ugovora za izvođenje radova na Tromeđi objavljena je 11. avgusta na Portalu javnih nabavki Uprave za javne nabavke Republike Srbije. Da podsetimo, radove na uređenju Tromeđe zajednički finansiraju Grad Sombor (40 odsto sredstava) i JVP Vode Vojvodine (60 odsto sredstava).
@ Pon, 14.08.2017. 18:19
društvo javna nabavka jvp vode vojvodine nautičko privezište participativno budžetiranje radovi sombor tromeđa uređenje obale veliki bački kanal
• Novo „Sport Vision” prodajno mesto

Otvaranje prodavnice sportske opreme u četvrtak u centru grada.

Foto 31777 - Od 17. avgusta „Sport Vision” prodavnica na još jednoj lokaciji u Somboru. Ovog puta, u srcu grada, u ulici Kralja Petra I 12 otvara se druga prodavnica najvećeg lanca sportske maloprodaje u Srbiji. Na prodajnoj površini većoj od 650 m2 potrošači mogu da uživaju u kupovini renomiranih svetskih brendova Nike, Adidas, Champion, Ellesse, Umbro, New Balance, Under Armour i drugih, po najboljim cenama. U ponudi su muška, ženska i dečija sportska odeća, obuća i oprema, čime je potrošačima omogućeno da kompletnu kupovinu obave na jednom mestu. 
Na dan otvaranja važi specijalan popust od 20 odsto na sve, kao i na već snižene artikle. Radno vreme nove prodavnice „Sport Vision” u Somboru je od ponedeljka do subote, od 9 do 21, a nedeljom od 10 do 17 časova.
Izvor: Plaćeni tekst | @ Pon, 14.08.2017. 04:05
nova prodavnica otvaranje privreda sombor sport sport vision ulica kralja petra 1
<<>>
1234567
. . .
3095