Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Proradili šalteri, pa Post ekspres

Prestala je obustava rada u somborskoj Pošti.

Foto 8958SOinfo.org je obavešten da su danas u somborskoj radnoj jedinici od protesta i obustave rada prvo odustale službenice sa šaltera, a da su se nakon njih poslu vratili u Post ekspresu. Oko 13 časova somborski poštari su preuzeli nekoliko penzija koje su odneli na kućne adrese korisnika. Obavešteni smo da je jedan od poslovođa, jutros, najmanje petorici vozača iz somborskog poštanskog centra uručio suspenzije.
Inače, kako je nam je preneto, tokom prepodneva je za sve radnike, koji su se nalazili u obustavi rada, pripremljena pismena suspenzija, odnosno otkaz o radu. Iako nije bilo pretnji i pritisaka najvišeg rukovodstva, pojedini „šefovi” su kontinuirano podsećali na suspenzije i otkaze koje je za Reginalnu radnu jedinicu Subotica, Zrenjanin, Sombor i Kikinda potpisivao direktor Nebojša Daković.
- Svi smo zamenjivi. Počeli su da šalju zamene po centrima. Ljudi nisu bili do kraja jedinstveni. Ipak, videćemo šta će biti dalje - rekao je za SOinfo.org jedan od zaposlenih. Obustava rada dela zaposlenih u somborskoj Pošti trajala je sedam dana.
@ Sre, 11.12.2019. 19:55
nebojša daković obustava rada post express pošta poštari privreda regionalna radna jedinica sombor
• Podsticajna sredstva za „Panonski fijaker”

Potpredsednica Lokalne akcione grupe Panonski fijaker, Milica Stajšić, potpisala je sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije ugovor o korišćenju podsticaja za pripremu Lokalne strategije ruralnog razvoja, konkretno akreditaciju Lokalne akcione grupe.

Foto 32757Početak realizacije ovog projekta, kako kažu nadležni, je vrlo značajan za nastavak sprovođenja aktivnosti rada unutar LAG „Panonski fijaker”, grad Sombor i sve članove udruženja. Projekta će biti podržan sa 1,4 miliona dinara. - Ovo je projekat na koji se dugo čekalo. Pripreman je timski, sa vizijom, a najzaslužniji za uspešnu realizaciju predloga su članovi upravnog odbora, sekretarka Slađana Radin i menadžerka LAG Jagodom Kočić - kažu iz lokalne akcione grupeOdgovorni iz „Panonskog fijakera” najavljuju da je tokom 2020. godine planirano finansiranje nekoliko projekata značajnih za ruralni razvoj u iznosu od 600.000 dinara.
Lokalna akciona grupa je osnovana krajem 2016. godine sa ciljem održivog upravljanja ruralnim razvojem na području grada Sombora. Navode da im od tada joj u tome pomaže i pruža podršku somborska lokalna samouprava. - Misija Lokalne akcione grupe je „Pametno područje koje prepoznaje i kroz inovativne aktivnosti održivo koristi svoje tradicionalne vrednosti i specifične resurse, u cilju sistemskog razvoja i unapređenja kvaliteta života svojih građana” - saopštili su iz LAG-a.
@ Sre, 11.12.2019. 19:11
društvo jagoda kočić lokalna akciona grupa - lag milica stajšić ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede panonski fijaker ruralni razvoj slađana radin sombor
• Obustavljen rad i na šalterima

Juče u 14 časova obustavi rada pridružile su se i službenice na šalterima somborske Pošte.

Foto 37008 Kako SOinfo.org saznaje od radnika, trenutno se u obustavi rada nalazi više od pedeset zaposlenih u centralnoj gradskoj pošti. Naši sagovornici su rekli da su svi složni i da nema odstupanja od zahteva. - Svi smo dobili neke radne naloge i odbili smo da ih potpišemo - kažu zaposleni u Somboru. Radnici su nam preneli i da postoje najave da bi svi koji su obustavili rad i nisu potpisali ponuđene radne naloge, mogli biti suspendovani ili čak otpušteni, kao i da bi takve mere odnosile na zaposlene u svim filijalama, širom Srbije. SOinfo.org portalu je rečeno da je teško očekivati da će tokom noći i jutra nešto promeniti, te da je gotovo sigurno da poštari u sredu neće početi isplatu penzija „na domu” - kućnu adresu.
Somborski poštari su u obaveštenju naveli da je odluka o obustavi rada u Pošti 25101 Sombor doneta zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih, loših uslova rad, odnosno nedovoljnog broja izvršilaca - naveli su „štrajkači”. Oni su uputili izvinjenje korisnicima i zamolili ih da imaju razumevanje.
@ Sre, 11.12.2019. 07:00
loše materijalno stanje loši uslovi rada nedovoljan broj izvršilaca obustava rada otpuštanje penzije pošta pošta 25101 privreda sombor suspenzija
• Bakić promoviše knjigu u Apatinu

Promocija knjige Evropska krajnja desnica 1945 - 2018 sociologa Jove Bakića biće upriličena u petak, 13. decembra.

Foto 37007Udruženje građana „Bez straha” iz Apatina će, povodom prvog rođendana organizacije, prirediti promociju knjige i tribinu sa sociologom Bakićem. Kako su domaćini naveli manifestacija će se održati u apatinskom Art kafeu sa početkom u 19 sati. Jovo Bakić je vanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu i autor knjiga „Jugoslavija - razaranje i njegovi tumači” i „Evropska krajnja desnica 1945-2018”. Bakić je nedavno najavio osnivanje stranke. Očekuje se da će biti formirana krajem decembra na Kongresu ujedinjenja levičara.
Nakon promocije, u okviru rođendanske proslave UG Bez straha, uslediće koncert grupe „Plavi ptičić” u Centru kulture „Pik”. Početak je u 22:30. Oba događaja su besplatna.
@ Sre, 11.12.2019. 06:00
apatin društvo evropska krajnja desnica 1945-2018 jovo bakić jugoslavija - razaranje i njegovi tumači knjiga promocija kongres ujedinjenih levičara tribina ug bez straha apatin
• LAP za uključivanje Roma po SKGO modelu

Održana je uvodna radionica za izradu Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.

Foto 4582Nadležni su objavili da je tema radionice bila upoznavanje članova Radne grupe sa procesom izrade LAP-a Roma po SKGO metodama. Ovom prilikom prezentovan je i proces izrade LAP-a Roma, kao i značaj istog za inkluziju Roma na lokalnom nivou. Radionici su prisustvovali članovi Radne grupe za izradu LAP-a Roma koja se sastoji iz predstavnika relevantnih ustanova i institucija koje učestvuju u inkluziji Roma na teritoriji Grada Sombora, odnosno predstavnika Stalne konferencije gradova i opština. Kako su saopštili organizatori, sastanku su se između ostalih odazvali Dejan Marković, Duško Jovanović i Rafael Pupovac iz SKGO, odnosno načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Nevena Rosić i koordinator za romska pitanja i koordinator Radne grupe za izradu LAP-a Roma, Aleksandar Radulović.
Grad Sombor je među deset lokalnih samouprava odabranih za podršku izradi LAP-a za socijalno uključivanje Roma i Romkinja kroz program „Podrška EU inkluziji Roma u Srbiji - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma”. Projektom upravlja Stalna konferencija gradova i opština.
@ Sre, 11.12.2019. 02:12
aleksandar radulović dejan marković društvo duško jovanović lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje roma i romkinja nevena rosić odeljenje za društvene delatnosti podrška eu inkluziji roma u srbiji - osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju roma rafael pupovac romi sombor stalna konferencija gradova i opština - skgo
<<>>
1234567
. . .
3802