Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Novi konkursi u Županiji

Gradska uprava traži četiri savetnika.

Foto 19541Gradska uprava grada Sombora raspisala je Javne konkurse za popunjavanje četiri izvršilačka radna mesta. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, Gradskoj upravi su neophodni savetnici u Odeljenju za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj, Odeljenju lokalne poreske administracije, te u Odeljenju za obrazovanje.
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja, odnosno do 27. februara. Više informacija o konkursima na broj telefona 025/468 – 121, a kontakt osoba je Gabor Bujak. Provera kandidata koju uđu u uži izbor vršiće se nakon 27. februara. Više informacija o raspisanim konkursima na sajtu grada Sombora.
@ Sre, 15.02.2017. 03:39
društvo gabor bujak gradska uprava grada sombora javni konkursi odeljenje lokalne poreske administracije odeljenje za obrazovanje odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj savetnici sombor
• Filip zaustavljen u prvom kolu

Krajinović - Beneto 0:2 (5:7, 3:6).

Foto 28724Somborski teniser nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat i da se plasira u drugo kolo čelindžera u Šerburu. Iskusni Francuz je pred svojom publikom bio bolji od našeg tenisera, koji je posustao na pragu taj brejka prvog seta. Vođstvo Benetoa uzdrmalo je Krajinovića, pa je iskusni domaći teniser znalački priveo meč kraju, 3:6. Sledi mu duel sa Špancem Menendezom Maćeirasom, koji je savladao drugog srpskog predstavnika Miljana Zekića sa 2:0 (6:3, 6:4).
Filip je takmičenje u francuskom Šerburu završio sa tri osvojena atp boda, nedovoljno za ostanak na dosadašnjoj 246. atp poziciji. Filip je prošle godine na ovom čelindžeru pokupio osam poena. Naredna turnirska destinacija biće Bergamo. Krajinović je trenutno na listi kvalifikanata, ali bi se lako moglo dogoditi da do početka turnira „upadne među kosturaše”. Čelindžer u Bergamu težak je 64.000 evra.
@ Uto, 14.02.2017. 22:12
atp bergamo (ita) čelindžer - challenger cherbourg (fra) filip krajinović julien bennetoau sombor sport tenis
• Povučen zahtev za stečaj u Aleksa Šantiću

Društvo sa ograničenom odgovornošću Scom iz Feketića, u vlasništvu Vladimira Vrbaškog, povuklo je sopstveni predlog za otvaranje stečaja u Poljoprivrednom preduzeću Aleksa Šantić.

Foto 9782- Dana 10. januara, predlagač Scom doo je dostavio Privrednom sudu u Somboru predlog za pokretanje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom AD Aleksa Šantić. Na ročištu održanom dana 13. februara predlagač je povukao predlog za pokretanje stečaja. Obustavlja se prethodni postupak za ispitivanje ispunjenosti uslova za otvaranje stečajnog postupka - piše u rešenju Privrednog suda u Somboru, objavljenom juče. Kako je SOinfo.org nezvanično saznao, umesto otvaranja stečaja, preduzeće Scom će postati partner Aleksa Šantić AD. Po još uvek nepotvrđenim informacijama, feketićka firma, koja se bavi trgovinom poljoprivrednim proizvodima i semenskom robom, odnosno investicijama u poljoprivredi, bi trebalo da uloži u pokretanje stočarske proizvodnje, konkretno u farmu goveda i tov svinja. Akcionarsko društvo Aleksa Šantić je još uvek neprivatizovano, a nije jasno ni kakva će biti dalja sudbina preduzeća, koje je u većinskom vlasništvu države Srbije. Najveći broj računa šantićkog preduzeća je u blokadi dužoj od 400 dana. Poreska uprava je u poslednjem izdanju liste najvećih dužnika, jun 2016. godine, navela da je dug na nivou od 340 miliona dinara. Poslednji pokušaj prodaje preostalog dela AD Aleksa Šantić organizovan je krajem 2015. godine, međutim nije bilo zainteresovanih kupaca. Pola godine ranije italijanski prehrambeni gigant Ferero kupilo je deo imovine preduzeća sa oko 700 hekatara zemlje, za gotovo osam miliona evra.
Inače, preduzeća u vlasništvu Vladimira Vrbaškog, često su pominjana u prošlogodišnjim dešavanjima oko uzurpacije zemljišta gakovačkog Graničara, koja su kulminirala hapšenjem poljoprivrednika iz tog mesta. Kako navodi Nova ekonomija, preduzeće Scom je tokom 2016. godine postalo vlasnik najvećeg dela imovine Graničara AD Gakovo u stečaju. Ujedno, preduzeće Best Seed Producer koje takođe pripada poslovnoj mreži Vladimira Vrbaškog, a sa kojim je Graničar imao poslovni aranžman o zajedničkoj proizvodnji na hiljadama hektara državnih oranica, upisalo je hipoteke i na preostalu imovinu Graničara, poslovnu zgradu, silos i sušaru. Stečaj u Graničar AD iz Gakovo otvoren je pre godinu dana.
@ Uto, 14.02.2017. 05:22
aleksa šantić aleksa šantić ad best seed producer feketić gakovo graničar ad lista najvećih dužnika nova ekonomija poreska uprava privreda scom doo sela sombor vladimir vrbaški
• Sastanak za bolju organizaciju sajmova

Somborska komora uputila je poziv na sastanak povodom organizovanja sajamskih manifestacija.

Foto 1126Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Sombor poziva sve zainteresovane koji se bave organizovanjem sajamskih manifestacija da prisustvuju radnom sastanku koji će se održati 20. februara sa početkom u 11 časova u sali PKS - RPK Sombor. Cilj sastanka je da se razjasne nedoumice prilikom organizovanja sajamskih manifestacija. Kako se navodi, na sastanku će biti prisutni predstavnici nadležnih inspekcijskih službi Zapadnobačkog upravnog okruga.
Zbog ograničenog broja mesta, prisustvo je potrebno potvrditi putem emaila: jovana.vujkovic@rpksombor.co.rs ili telefonskim putem 025/420 -780 – navodi se u saopštenju PKS RPK Sombor.
@ Uto, 14.02.2017. 03:41
inspekcijske službe zapadnobačkog okruga organizovanje sajamskih manifestacija privreda regionalna privredna komora - rpk sombor sastanak sombor zoran bulatović
• Svatovski običaji Srba starosedelaca u knjizi

U četvrtak, 16. januara, povodom Dana grada u Gradskoj biblioteci „Karlo Bjelicki” će biti priređena promocija knjige Slobodana Vukobratovića „Svatovski običaji somborskih i salašarskih Srba starosedelaca”.

Foto 30132 Etnolog Vesna Marjanović napisala je u recenziji da je knjiga Slobodana Vukobratovića značajan doprinos u očuvanju tradicionalnog modela mišljenja i ponašanja za kulturu srpskog naroda, jer su se predstavljeni obrasci formirali, održali, prilagođavali i razvijali u multikulturalnom području. U knjizi su detaljno opisani svi običaji, a stotine fotografija svedoče o istoriji jednog od najradosnijih običaja.
- Sakupljao sam podatke o svatovskim običajima, bećarcima, sve sam rižno beležio, čuvao. Ljubav za običajima mi je prenela moja baba koja je živela na salašu u Rančevu, ona je bila živa enciklopedija - kazao je Slobodan Vukobratović. Izdavač knjige je Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki”.
Promocija će biti održana na Dečjem odeljenju somborske biblioteke (Trg cara Lazara 3), a početak je zakazan u 18 časova.
@ Uto, 14.02.2017. 02:04
folklor gradska biblioteka "karlo bijelicki" istorija knjiga kultura običaj promocija rančevo salaš slobodan vukobratović sombor svatovi svatovski običaji somborskih i salašarskih srba starosedelaca zavičajna istorija
<<>>
1234567
. . .
2929