Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Susret čuvene generacije Radničkog

Ekipa koja je zabeležila jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba obeležila 46 godina od tog rezultata.

Foto 32691 Omladinska ekipa somborskog Radničkog, koja je 1971. bila među najbolje četiri u Jugoslaviji, nedavno se ponovo okupila. Sastanak generacije, po treći put, sada posle 46 godina, održana je u somborskom restoranu „U hladu bođosa”. Bivši omladinci crveno - belih evocirali su uspomene na događaj, sada već, iz davne prošlosti, koji je omladinsku školu upisao među najuspešnije u tadašnjoj Jugoslaviji. Ekipa je pohod počela u pokrajinskim kvalifikacijama kroz koje je stigla do titule apsolutnog prvaka Vojvodine. Stekli su pravo nastupa na državnom prvenstvu u Sarajevu. Pred omladincima Radničkog našli su se veliki rivali, vršnjaci iz splitskog Hajduka, ljubljanske Olimpije i domaćeg Sarajeva. Somborci su na finalnom turniru doživeli dva poraza i jednom odigrali nerešeno, no to nije umanjilo uspeh, koji se i danas smatra najvećim u istoriji omladinske škole. Rezultati: Hajduk - Radnički 3:0, Sarajevo - Radnički 2:0 i Olimpija - Radnički 0:0. 
Radnički - omladinci (1971. godina): Anđelković, Antić, Dobrota, Sarač, Gašparević, Bandobranski, Stjelja, Radanović, Brala, Đukić, Banić, Mišanji (trener), Zorica (predsednik škole), Parčetić, Terzić, Cvetičanin. Prisutni na susretu želeli su da pomenu da su sa ovog okupljanja izostali Panjković, M. Đukić, Pavličić i Duško Radišić, koji je nažalost preminuo.
@ Pon, 11.12.2017. 02:18
duško radišić fk hajduk split fk olimpija ljubljana fk radnički fk sarajevo fudbal generacija 1971. miroje pavličić omladinsko prvenstvo jugoslavije prvak vojvodine sombor sport
• Somborci zimuju na bod od lidera

Somborski rukometni drugoligašu zabeležili su pobedu i poraz na zatvaranju jesenjeg dela sezone.

Foto 32164Somborelektro - Radnički (Jaša Tomić) 44:31 (24:12). Odluka o pobedniku neravnopravnih rivala pala je već u prvih petnaest minuta. Somborci su stekli deset golova prednosti, koje su bez poteškoća sačuvali u nastavku meča. Bio je ovo peti uzastopni trijumf našeg tima sastava koji će zimovati na trećem mestu. Imaju samo bod manje od vodećeg dvojca, novosadske Slavije i šidskog Radničkog 1958. Priliku da zaigra u meču protiv pretposlednjeg tima Druge lige dobila je većina rukometaša domaćeg tima. Njih 11 upisalo se u strelce. Somborelektro: Maksimović, Kolarić 6, Ivančević 8, Veselovski 4, Hinić, Jović 6, Kuprešanin 2, Ž. Miskin 4, Jokić 6, Gradinski, Vukas 4, Kuzeljević 1, Aleksić 1, Zorić 2, Pejinović, Zeljko.
Nažalost, sastav Dalmatinca, i pored vođstva na poluvremenu, nije uspeo da priredi iznenađenje na gostovanju Vojvodi Stepi. Konačnih 36:30 (17:19). Sastav iz Riđice polusezonu završava na osmom mestu sa solidnom zalihom u odnosu na opasnu zonu. Dalmatinac je poslednji jesenji duel odigrao u sastavu: Vojvodić 2, Olujić 9, Vučković 2, Ležajić 5, Macura 4, Milanko, Komazec 2, Vučković, Vojvodić, Kolundžić 5, Gardijan 1.
Drugoligaško proleće startuje prvog martovskog vikenda.
@ Pon, 11.12.2017. 01:06
druga liga - sever mrk somborelektro riđica rk dalmatinac rk radnički jaša tomić rk vojvoda stepa rukomet sela sombor sport
• Francuski filmovi o mladima u KC „Laza Kostić”

Od ponedeljka do četvrtka (10-14.12.) u maloj sali KC „Laza Kostić” biće priređen novi ciklus projekcija francuskih filmova.

Foto 32690 Filmski karavan „Udahni život” je ciklus filmova o viziji sveta današnjih adolescenata. Sastoji se od ostvarenja sa kojima mladi mogu da se identifikuju, a oni malo stariji da otkriju njihov jedinstveni i iznenađujući pogled na današnje društvo. Projekcije će se održavati sa početkom u 20 časova od ponedeljka do četvrtka u maloj sali KC „Laza Kostić” (Venac vojvode Radomira Putnika 2). Svake večeri biće prikazan po jedan film.
Prvi na redu je film „Polina živi za ples”, koji se odigrava u Rusiji devedesetih godina prošlog veka. Trenirana strogoćom i zahtevnim radom profesora Bojinskog, Polina je igračica klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koji će je duboko dodirnuti.
U utorak, 12. decembra biće prikazan film „Tamara”. Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Dijego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će da uspeti u svojoj nameri.
U sredu je na redu „Videti svet”, film o dve devojke u vojnoj službi, koje se vraćaju iz Avganistana. Sa svojom vojnom jedinicom provešće tri dana na Kipru u hotelu sa pet zvezdica, među turistima na odmoru, kako bi lakše „zaboravile” rat, međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja.
Zadnjeg dana, odnosno u četvrtak, publika će imati priliku da pogleda film „Položi maturu pevajući”. Film govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonja na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja, a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.
Francuski filmski karavan KC „Laza Kostić” organizuje u saradnji sa Francuskim institutom iz Beograda.
@ Pon, 11.12.2017. 00:55
film francuska francuski filmski karavan francuski institut za kulturu institut français de serbie kinematografija kultura kulturni centar "laza kostić" mala sala mladi polina živi za ples položi maturu pevajući projekcija sombor tamara udahni život videti svet
• Novi kružni tok otvoren za saobraćaj

Kružni tok na ukrštanju ulica Venac vojvode Stepe Stepanovića - Venac vojvode Živojina Mišića - ulice 21. oktobra i Beogradske ulice pušten je u nedelju u upotrebu.

Foto 32689 Otvaranju nove kružne raskrsnice za saobraćaj prisustvovala je gradonačelnica Dušanka Golubović sa saradnicima. Ona je istakla da se rekonstrukciji raskrsnice pristupilo jer je procenjeno da je frekventna, te da je izgradnja kružnog toka potrebna zbog bezbednosti saobraćaja, navodi se u saopštenju Gradske uprave.
- Inicijativu za izgradnju kružnog toka dao je gradski Savet za bezbednost saobraćaja, a izgradnja je finansirana iz sredstava, koja su uložili grad Sombor i Ministarstvo privrede u srazmeri 50:50 odsto, uz obavezu grada da plati PDV. Kružni tok je završen u roku, mada su radovi produženi za desetak dana, zbog vremenskih prilika. Verujem da to nije značajnije poremetilo frekvenciju saobraćaja u užoj zoni centra grada - kazala je gradonačelnica. Dušanka Golubović je dodala da se otvaranjem kružnog toka završava građevinska sezona na teritoriji grada u 2017. godini, ali i da su pripreme za narednu godinu u toku.
- Očekujemo da bude najmanje ovoliko, ako ne i više frekventno kada su u pitanju građevinski radovi. Nadamo se da ćemo naredne godine početi mnogo ranije i da ćemo u saradnji sa izvođačima radova blagovremeno izvršavati sve poslove - istakla je Dušanka Golubović.
Ukupna vrednost radova  iznosi 13.079.003,59 dinara sa PDV-om. Ministarstvo privrede je učestvovalo sa 5.449.584,83, a lokalna samouprava sa 7.629.418,76 dinara. Izvođač radova je bila subotička kompanija „Vojput”, a nadzor je bio poveren Javnom komunalnom preduzeću „Prostor”.
@ Pon, 11.12.2017. 00:02
društvo dušanka golubović grad sombor gradonačelnica infrastruktura kružni tok lokalna samouprava ministarstvo privrede otvaranje saobraćaj sombor
• Bezdanci za srazmerniju raspodelu sredstava

U petak, 8. decembra u velikoj sali Županije održana je javna rasprava o predlogu budžeta grada za 2018. godinu.

Foto 32688Foto 32687 Javnoj raspravi prisustvovalo je četrdesetak građana, mahom žitelja seoskih mesnih zajednica, kao i rukovodioci pojedinih javnih preduzeća i ustanova, navodi se u saopštenju Gradske uprave.
Gradonačelnica Dušanka Golubović pozdravila je prisutne i pozvala ih da iznesu primedbe i predloge. Budžet je predstavio član Gradskog veća za finansije i privredu Sava Dojić, nakon čega je održana rasprava.
Najviše primedbi imali su predstavnici Mesne zajednice Bezdan koji su ukazali na nesrazmernu raspodelu sredstava mesnim zajednicama, u kojoj je, kako su naveli, oštećena njihova mesna zajednica.
Po mišljenju Bezdanaca, prema veličini teritorije, geografskom položaju i drugim karakteristikama, njihovom naselju trebalo je dodeliti, ako ne više, ono sigurno ne manje sredstava nego što je planirano za druge MZ, iznneto je prilikom javne rasprave o budžetu.
Gradonačelnica Dušanka Golubović, članovi Gradskog veća i Ružica Marinov, načelnica Odeljenja za finansije, ukazali su na to da su sredstva planirana za mesne zajednice koncipirana na osnovu njihovih predloga, te precizirali da je budžet MZ Bezdan produkt upravo njihovog predloga. U raspravi su razjašnjena i druga pitanja, a zaključeno je da će se uvažiti deo primedbi MZ „Bezdan”, te da će se o njima izjasniti Gradsko veće.
@ Ned, 10.12.2017. 23:12
bezdan budžet društvo dušanka golubović finansije grad sombor gradska uprava gradsko veće javna rasprava lokalna samouprava mesna zajednica politika predlog budžeta ružica marinov sava dojić sombor
<<>>
1234567
. . .
3204