Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Usvojena informacija o prelazu u Rastini

Gradsko veće je zasedalo 62. put.

Foto 30363Većnici su prihvatili informaciju koja se odnosi na stavljanje u funkciju opštinskog puta Sombor - Gakovo -Rastina na osnovu međudržavnog sporazuma Republike Srbije i Republike Mađarske o izgradnji putnog međudržavnog graničnog prelaza „Rastina - Bačsentđerđ”. Kako je navedeno zbog otvaranja ovog prelaza potrebno je da opštinski put Sombor - Gakovo - Rastina bude prekategorisan u državni put IIa reda. - Pošto sadašnje karakteristike opštinskog puta ne zadovoljavaju u potpunosti uslove prekategorizacije, izvršena je analiza od strane stručnih lica JP Putevi Srbije i postojeća trasa je izdeljena na četiri karakteristične deonice - navedeno je u informaciji, koja je usaglašena na zajedničkom sastanku ovlašćenih predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, JP Puteva Srbije i Grada Sombora. Gradsko veće je prihvatilo predlog Sporazuma u kojem je definisano trenutno stanje opštinskog puta, radovi, faze izvođenja radova i vrednost radova, finasiranje i dodatne obaveze ugovornih strana i koji će biti prosleđen na potpisivanje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP Putevi Srbije.
Gradsko veće je na poslednjoj sednici donelo rešenja o davanju saglasnosti na poseban program korišćenja sredstava iz budžeta grada Sombora u 2017. godini za preduzeća: JKP Čistoća, JKP Vodokanal, JKP Prostor, JKP Energana i JKP Parking servis Sombor. Većnici su prihvatili ponudu JKP Vodokanal i dodelili ovom preduzeću poslove na održavanju javnih česmi u gradu Somboru i bunara u prigradskim naseljima, te poslove na održavanju atmosferske kanalizacije u gradu i naseljenim mestima. Na sednici su utvrđeni kriterijumi i tekst konkursa Programi za decu 2017.
@ Uto, 23.05.2017. 05:35
društvo gakovo gradsko veće jkp čistoća jkp energana jkp parking servis jkp prostor jkp vodokanal jp putevi srbije međudržavni granični prelaz ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prekategorizacija puta programi za decu rastina rastina - bačsentđerđ sela sombor
• Somborke u finišu uhvatile ritam

Rukometašice Ravangrada zabeležile su šestu pobedu u sezoni.

Foto 30924Foto 30923Somborke su na svom parketu nadigrale sastav Mladost iz Srpske Crnje i pokazale da će, ukoliko ostanu na okupu, biti značajno konkurentnije. Trijumf našeg tima ni jednog momenta nije doveden u pitanje, a konačnih osam razlike najbolje oslikava dešavanja na terenu. Konačnih 31:23 (17:12). Somborski sastav je kolo pre kraja potvrdio desetu ligašku poziciju. Naša ekipa će sezonu zaključiti gostovanjem trećeplasiranom Slovenu iz Rume
Pred odlučujuće kolo, na čelu prvoligaškog karavana nalazi se tim Halas Jožefa. Igračice iz Ade imaju bod vipe u odnosu na „pratilje” iz subotičkog Spartaka. Drugoplasiranom timu lige je uz trijumf nad rukometašicama Mladosti potrebno i prvorazredno iznenađenje i Iđošu, gde će pretposlednji Partizan ugostiti Halas Jožef.  
@ Uto, 23.05.2017. 05:20
prva liga - sever rk halas jožef rk mladost rk partizan iđoš rk spartak rukomet sombor sport žrk ravangrad
• Osmi Valcengrad večeras pred Županijom

Javni masovni maturantski ples u Somboru biće priređen danas od 18 časova, tradicionalno, na platou Županije. Manifestaciju organizuje Plesnog kluba RavangradDance GKUD-a Ravangrad.

Foto 14950Ovogodišnja manifestacija okupiće učenike devet škola sa teritorije grada. - Najavljeno je učešće OŠ Nikola Vukićević, OŠ Dositej Obradović, OŠ Ivo Lola Ribar, OŠ Avram Mrazović, kao i maturanata Srednje medicinske škola Dr Ružica Rip, Gimnazije Veljko Petrović, Srednje poljoprivredno-prehrambene škole, Srednje ekonomske škole i Srednje škole Sveti Sava. Priključila su se i dve pripremno-predškolske grupe PU Vera Gucunja iz vrtića Maslačak i Đanić - preneli su organizatori. Kako je obelodanjeno, osnovnoj i srednoj školi sa najvećim brojem učesnika biće po prvi put, tokom same manifestacije, dodeljeno priznanje Valcengradski pehar, kao nagrada za trud i angažovanje na projektu.
U slučaju lošeg vremena manifestacija će biti pomerena na 24. maj, a satnica prilagođena vremenskim uslovima. Sve potrebne informacije mogu se pronaći na zvaničnoj fejsbuk stranici - „Projekat Valcengrad”.
@ Uto, 23.05.2017. 04:57
društvo gkud ravangrad obrazovanje oš avram mrazović oš ivo lola ribar oš nikola vukičević osnovne škole predškolska ustanova ravangraddance sombor srednje škole valcengrad
• Nadmetanje pecaroškog podmlatka

Udruženje sportskih ribolovaca „Poštar” iz Sombora organizuje u subotu, 27.maja pojedinačno takmičenje pionira, pionirki, juniora i juniorki u pecanju ribe na plovak.

Foto 30488Takmičenje u okviru 13. Pionirskog kupa i 10. Juniorskog kupa biće održano na Velikom bačkom kanalu u Rokovcima na mestu nekadašnjeg drvenog mosta. Nadmetanje će trajati od 9 do 11 časova za pionire i od 9 do 12 časova za juniore. Prijavljivanje takmičara je do 8 sati na dan takmičenja. Na pionirkom kupu mogu da učestvuju sva deca školskog uzrasta do 14 godina, a na juniorskom kupu pravo učešća imaju mladi od 15 do 18 godina. Devojčice i dečaci u pionirskoj konkurenciji se takmiče u različitim kategorijama. Osim nagrada po kategorijama za osvojeno 1, 2. i 3. mesto, biće dodeljena i priznanja za najbolji ribolovački  klub, nagrada za najmlađeg učesnika, te nagrada za najveću ulovljenu  ribu.
Svaki učesnik će, kao nagradu, dobiti štap za pecanje, a obezbeđen je i doručak za takmičare. Sve dodatne informacije mogu da se dobiju na telefone 025/416 989 i 064/61 21 776 (Zoran Pejić) ili na sam dan takmičenja do 8 časova. U slučaju lošeg vremena takmičenje će biti održano dan kasnije, u nedelju, 28. maja.
@ Uto, 23.05.2017. 02:37
društvo hobi juniori pecanje pioniri sombor sportski ribolov takmičenje udruženje sprotskih ribolovaca "poštar" veliki bački kanal zoran pejić
• Obezbediti održivost SOS telefona

Povodom 16. maja – Međunarodnog dana SOS telefona, koalicija 26 ženskih SOS telefona okupljena u Mrežu „Žene protiv nasilja” podseća da država, i pored podrške koju je ova Mreža dala, još uvek nije formirala i uspostavila održivo finansiranje nacionalnog SOS telefona za podršku ženama koje su preživele muško nasilje - navodi se u saopštenju mreže „Žene protiv nasilja”.

Foto 30929 „Žene protiv nasilja” su ponudile model za funkcionisanje Nacionalne SOS linije po principima rada koje su ženske grupe utvrdile tokom dve i po decenije pružanja direktne podrške ženama koje su preživele muško nasilje. Koalicija traži od države da pokaže odgovornost u odnosu na građanke, ispuni obavezu preuzetu potpisivanjem Konvencije Saveta Evrope protiv nasilja prema ženama i obezbedi besplatnu uslugu podrške, dostupnu 24 sata – svakog dana u nedelji.
U 2016. godini specijalizovani SOS telefoni 26 ženskih organizacija iz 18 gradova i opština u Srbiji okupljenih u Mrežu Žene protiv nasilja zazvonili su 12.780 puta, a podrška je putem SOS telefona i drugih tipova usluga pružena za 5.085 žena koje su preživele muško nasilje. Mrežu čine i specijalizovani SOS telefoni na romskom i jezicima manjina, linije na kojima žene sa invaliditetom pružaju podršku ženama sa invaliditetom, SOS telefoni za podršku ženama koje su preživele trgovinu ljudima. 
Specifičnost SOS usluge ogleda se u tome što žena, pozivajući SOS telefon, može ostati anonimna, podeliti sa pružateljkama usluge samo ono što ona smatra da treba, a dobiti psihološku i pravnu podršku, verovanje iskazima o doživljajima i emocijama koje je preživela i sve relevantne informacije u poverljivoj formi, što je posebno važno prilikom prvog poziva u pomoć ili kada je poverenje žene u institucije narušeno.
Dvadeset pet godina ovu najstariju uslugu za podršku ženama u Srbiji pružaju isključivo specijalizovane ženske organizacije civilnog društva bez finansijske podrške države. Višedecenijsko iskustvo kvalifikuje ženske organizacije da insistiraju na očuvanju usluge koja je stvorena isključivo na potrebama žena koje su preživele muško nasilje.
SOS telefon u Somboru funkcioniše u okviru udruženja „Ženska alternativa”, a radno vreme je od 17 do 20 sati. Broj SOS telefona je 025/417 321, a obučene volonterke pružaju psihološku i pravnu pomoć.
@ Pon, 22.05.2017. 10:20
društvo nasilje nasilje protiv žena porodično nasilje pravna pomoć psihološka pomoć rodna ravnopravnost sombor sos telefon žene žene protiv nasilja ženska alternativa
<<>>
123456
. . .
3017