Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Briljirao u Sloveniji

Talentovani kajakaš bezdanskog Dunava, Mihajlo Dadić, osvojio je tri zlatne medalje na međunarodnoj regati.

Foto 31788 Foto 31787Slovenački Ankaran bio je domaćin 16. Međunarodne regate u sprintu na mirnim vodama. Mihajlo Dadić, kajakaš Dunava iz Bezdana u konkurenciji vršnjaka iz četiri zemlje (Slovenija, Srbija, BiH, Italija) u kategoriji MK-1 (2005 - 2006 godište) na 1.000 metara osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju. Dan kasnije, 13. avgusta održana je i 28. Međunarodna regata Capris 2017 godine u organizaciji KKK Žuster Koper. Učestvovalo je 175 takmičara iz dvanaest klubova iz Slovenije, Srbije, BiH, Italije i Slovačke. Dadić je ponovo bio uspešan. Prvo je u kategoriji MK-1 na 500 metara, a zatim i u MK-1 na 1500 metara osvojio prva mesta.
Pored njega, uspešna je bila i seniorka/veteranka Antonio Horvat Panda koja je u K-1 na 500 metara osvojila drugo mesto.
@ Sre, 16.08.2017. 00:45
ankaran slovenija antonia horvat panda kajak kk dunav međunarodna regata capris 2017 godine međunarodna regata u sprintu na mirnim vodama mihajlo dadić sombor sport
• Kišna muzika na točkovima, razvedrilo se pred koncert

Nizom muzički događaja obeležen je 12. avgust - Međunarodni dan mladih.

Foto 31790 - Dugo najavljivan povratak manifestacije Somborsko leto za mlade, uspešno je organizovan od strane Somborskog omladinskog buma i Somborskog edukativnog centra. Najpre je od 19 časova ispred Županije krenuo ozvučeni kamion. United Noise i Aleksandar Sotin Brile su zajedno bili zaduženi za odličnu atmosferu i dobro raspoloženje oko sto mladih koji su uprkos jakoj kiši uživali u ovom pokretnom spektaklu. Kamion praćen povorkom mladih obišao je nekoliko somborskih ulica: Staparski put, Samka Radosavljevića, Fruškogorsku, Prvomajski Bulevar, Gruje Dedića, Arsenije Čarnojevića, Venac Stepe Stepanovića i Parisku da bi završio na popularnom Ćelavom trgu. Kiša je prestala, a zabava se potom preselila na obalu Velikog bačkog kanala u Kafe De Sol, gde su najpre nastupili somborski hiphoperi: Dabba&Nuladvaespet, Brile, Lemi (WHL) i Banja Branja, a nakon njih i somborski rok sastav Jam Display. Svi zajedno, napravili su odličan uvod i najavu za zvezdu večeri, jednog od najpoznatijih repera i autora hiphop tekstova sa ex-yu prostora Eda Maajku koji je priredio odličnu zabavu za više stotina prisutnih mladih. Zabavu su do ranih jutarnjih sati zatvorili oni koji su je i započeli na kamionu, a to je somborski DNB trojac United Noise.
Najveću podršku organizatorima pružio je Grad Sombor, a zatim i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Kulturni centar i Turistička organizacija Grada Sombora, JKP Energana, JKP Zelenilo, Motel Andrić, Inicijativa za razvoj i saradnju i Anakonda security, a značajan oslonac bili su i mladi aktivisti SOB-a i SEC-a - saopštili su organizatori.
@ Sre, 16.08.2017. 00:40
banja branja brile dabba&nuladvaespet društvo lemi (whl) ministarstvo omladine i sporta muzika na točkovima sob- somborski omladinski bum sombor somborski edukativni centar - sec somborsko leto za mlade united noise
• Elanova kolonija za vikend

Tokom vikenda će u Somboru biti održana Slikarska kolonija „Elan”, koju od 1996. godine organizuje Kazneno-popravni zavod Sombor.

Foto 31789 Slikarska kolonija Elan svake godine se održava uoči Preobraženja. Ove godine, u svom 22. izdanju, ugostiće 35 umetnika i 19 osuđenih lica iz 12 kazneno-popravnih ustanova iz Srbije.
- Kolonija počinje sa radom u petak, 18. avgusta. Tokom popodneva počinje program likovne radionice koju svake godine organizujemo pod nazivom Put do slike”. U saradnji sa slikarima - likovnim pedagozima, tokom dva dana ostvarivaćemo izložbe i edukativne programe u slikarskim tehnikama: akvarelu, slikanje tehnikom ulja i kombinovanom tehnikom, u grafici, vajarstvu i duborezu. Zavodska slava, Preobraženje, biće obeležena u subotu pre podne na prostoru otvorenog paviljona zavoda, gde će biti osveštana ikona, rad Višnje Prole i Bate iz Vučja - rekao je Slobodan Medaković, upravnik KPZ u Somboru i predsednik Organizacionog odbora Slikarske kolonije „Elan”.
Likovna kolonija je koncepcijski zamišljena kao susret i rad likovnih umetnika i osuđenih lica koji imaju znanja, iskustva, talenta, odnosno sklonosti prema ovoj vrsti umetnosti, a realizacija njenog celokupnog poduhvata predstavlja svojevrsni penološki program koji u okviru tretmana prolaze osuđeni smešteni u otvorenom i poluotvorenom paviljonu KPZ Sombor, kao i osuđeni iz drugih zavoda.
U subotu u 19 časova u Gradskoj kući, u kancelariji za alternativne sankcije, biće otvorena izložba fotografija Igora Čokoa. Fotografije prikazuju život u zatvoru, a postavka je doživela veliki uspeh u Evropi i gostovala je na prestižnim festivalima fotografije.
Kao i uvek do sada, u subotu od ranog poslepodneva do večernjih sati, na platou ispred Županije biće postavljena retrospektivna izložba na kojoj će biti prikazani radovi nastali tokom prethodnih izdanja „zatvorske” slikarske kolonije. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 20 časova.
@ Sre, 16.08.2017. 00:31
društvo elan kazneno popravni zavod sombor kultura likovna kolonija ministarstvo pravde osuđena lica penologija slikarstvo slobodan medaković sombor umetnost
• Odbijena i druga ponuda Batagona

Odbor poverilaca Fabrike akumulatora Sombor nije prihvatio poboljšanu ponudu, od 4,5 miliona evra, švajcarske kompanije.

Foto 31563- Odbor poverilaca me je obavestio da je ponuda Batagona odbijena. Oni valjda znaju šta rade. Ne znam zaista kakvi su planovi Odbora - naveo je Predrag Ljubović, stečajni upravnik Fabrike akumulatora Sombor. - Obratio sam se Batagonu i preneo im da ponuda nije prihvaćena i da ukoliko budu želeli mogu uputiti novu ponudu - predočio je Ljubović, ističući da mu nije poznato da li će švajcarska kompanija nakon ovog odbijanja ostati zainteresovana za kupovinu FAS-a.
- Ukoliko Batagon odustane, tražićemo novog kupca. Neće biti raspisan novi oglas, jer za postojeći, koji je još uvek otvoren, znaju svi eventualno zainteresovani. Treba samo da ispune uslove oglasa, što neće biti lako, a potom i da daju svoju ponudu - ispričao je stečajni upravnik Fabrike akumulatora Sombor.
@ Uto, 15.08.2017. 09:00
batagon international ag fabrika akumulatora sombor odbor poverilaca poboljšana ponuda predrag ljubović privreda sombor
• Izabrano 12 omladinskih projekata

Objavljeni su rezultati Konkursa „Mladi su zakon”.

Foto 31605- Prijavilo se 15 udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa sa teritorije tri okruga (Zapadnobački, Južnobački i Sremski okrug) iz Vojvodine. Komisija je, nakon transformacije projektnih ideja u konačne predloge projekata, vrednovala omladinske volonterske projekte i donela odluku da finansijski podrži 12 projekata koji će biti realizovani u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine - piše u izveštaju organizatora.
Izabrano je osam projekata sa teritorije Zapadnobačkog, tri iz Južnobačkog okruga, te jedan sa teritorije Srema. Rekordan iznos (100.000 dinara) pripao je Somborskom omladinskom bumu za organizaciju Somborskog leta za mlade. Pećinačkom udruženju mladih aktivista dodeljeno je 70.000 dinara za kratkometražni film „I tebe se tiče”. Podršku vrednu 50.000 dinara dobili su: Centar za razvoj obrazovanja Planeta (Dečiji naučni klub 2), Dramski studio Sonta (Reci stop vršnjačkom nasilju) i Ekoparlamentarci (5 nedelja ekoaktivizma). Zvanične rezultate konkursa možete preuzeti u prilogu vesti.
@ Uto, 15.08.2017. 01:37
centar za razvoj obrazovanja planeta dečiji naučni klub - 2 dramski studio sonta društvo ekoparlamentarci mladi su zakon resurs centar sombor somborski edukativni centar somborski omladinski bum somborsko leto za mlade
<<>>
123456
. . .
3095