Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Biciklistički Trofej Sombora u nedelju

Grad Sombor će biti domaćin šestog izdanja međunarodne trke GPC trofej Sombora 2018.

Foto 30752Foto 30759Ponovo će se voziti ulicama , a kako najavljuju organizatori, praznik biciklizma će i ove godine početi na Trgu Svetog Đorđe. Prezentacija ekipa zakazana je za 10:30, a na otvaranju će se učesnicima, gostima i zakljubljenicima u biciklizam obratiti predstavnici grada i Biciklističkog saveza Srbije koji su partneri Biciklističkog kluba Sombor. - Posle prezentacije i okupljanja svih zaljubljenika u dvotočkaše, karavan se seli u Radišićevu ulicu gde je za 12 sati zakazana vožnja promo kruga po stazi „G3” koja će za tu priliku biti zatvorena za ostali saobraćaj. Po završetku revijalnog dela manifestacije, oko 12:15 startuje prva od 5 planiranih trka - objasnio je sportski direktor trke, Robert Marton. 
Takmičenje će otvoriti biciklisti do 11 godina. Slede nastupi uzrasta 13 godina dečaci i 15 godina devojke, 15 (dečaci), 17 (devojke), te 17 dečaci, juniorke, elit žene i masters. Manifestacija će biti zaključena glavnom trkom dana - Elit kategorije u kojoj će voziti i juniori. - Ove godine trka je produžena na okruglo 100 kilometara što će otežati dodatno situaciju na drumu. Gledaoci pored staze moćiće da uživaju u atraktivnoj predstavi na drumu jer se očekuje nastup preko 200 takmičara iz Srbije i zemalja iz okruženja. Domaće boje braniće dva somborska kluba, Sombora i S tima - preneo je Marton.
@ Pet, 20.04.2018. 09:00
biciklistički savez srbije biciklizam bk s team bk sombor gpc trofej sombora 2018 međunarodna trka robert marton sombor sport trofej sombora
• Nastavljaju se besplatni pregledi

Somborska bolnica organizovaće u nedelju tri tipa besplatnih pregleda.

Foto 14486- U skladu sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije Opšta bolnica Dr Radivoj Simonović će u nedelju (22. aprila) u periodu od 8:00 do 16:00 časova organizovati besplatne preglede. Građani će moći da izvrše sledeće preglede: kardiološki sa TA analizama, Oftalmološki i tumor marker – testisa - piše u dopisu OB Radivoj Simonović.
Navedeni pregledi obavljaće se u zgradi Specijalističkih ambulanti Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović, ulica Vojvođanska 75. - Preglede mogu obaviti svi zainteresovani građani, dakle i oni koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje - podsećaju iz somborske zdravstvene ustanove. Biće ovo šesta nedelja u kojoj se organizuju besplatni specijalistički pregledi. Akcija je startovala u septembru 2017. godine.
@ Pet, 20.04.2018. 03:21
besplatni pregledi društvo kardiološki sa ta analizama oftamološki pregled opšta bolnica dr radivoj simonović sombor specijalistička ambulanta tumor marker - testisa
• Susreti oldtajmera - 14. put

Somborski centar će tokom subotnjeg prepodneva biti u znaku starovremenskih automobila.

Foto 33491 Tradicionalna aprilska manifestacija na Trgu Setog trojstva počeće već u osam časova. Kako je planirano, sve do 11 sati, trajaće izložba oldtajmera, koja je odavno prerasla lokalne okvire. Tako će ove godine biti predstavljene starovremsnke mašine iz Mađarske, Hrvatske, BiH, Nemačke i naravno Srbije. Organizatori Oldtimers Des Arts kluba su naveli u pozivu da je ovo izuzetna prilika da se ljubitelji starovremenskih vozila sretnu u Somboru, razmene iskustva i savete u vezi sa svojim ljubimcima, četvorotočkašima. Planirano je da povorka oldtajmera nakon izložbe u 11 sati krene u defile ulicama Sombora, a potom se uputi ka Apatinu, gde će u 11:20 organizovati okupljanje na Trgu Nikole Tesle. Nešto kasnije planiran je zajednički obilazak crkve Uznesenja Marijinog, a nakon toga oko 13 sati i defile vozila ulicama Apatina koji će nastaviti ka Muzeju podunavskih Nemaca, a potom i ka pravoslavnom hramu Sabor Svetih apostola. Susreti starovremenskih vozila će biti organizovani 14. godinu za redom, što ih svrstava među najpostojanije gradske turističke manifestacije. Podršku organizaciji pružile su lokalne samouprave Sombor i Apatin.
Parking servis Sombor je ovim povodom zamolio građane da se u subotu pridržavaju saobraćajne signalizacije i uputstava ovlašćenih lica i da u periodu od 9 do 12 sati ne parkiraju svoja vozila na mesta koja nisu označena kao parking mesta. Vozila koja budu ugrožavali nesmetanu organizaciju 14. Susreta oldtajmera ukloniće pauk - naveli su iz komunalnog preduzeća.
@ Pet, 20.04.2018. 02:54
14. susreti starovremenskih vozila apatin crkva uznesenje marijino društvo hram sabor svetih apostola muzej podunavskih nemaca oldtajmeri parking servis pauk sombor trg nikole tesle trg svetog trojstva turizam
• Vidojković na obeležavanju Dana knjige

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje promociju romana „E baš vam hvala”.

Foto 33490 Predstavljanje knjige Marka Vidojkovića zakazano je za ponedeljak (23. april) od 18 sati na Dečijem odeljenju biblioteke. Autoru romana, na promociji će se pridružiti Dragan i Tamara Babić - piše u pozivu za somborsku promociju koja će biti organizovana povodom Svetskog dana knjige. Roman „E baš vam hvala” izvodi svojevrsni desant na celokupno postjugoslovensko društvo. U doba globalne apatije i opšteg osećanja bezizlaza Vidojković nam pomaže da jasnije sagledamo i sudbinu Jugoslavije i vreme u kojem živimo.
- U paralelnom univerzumu urnebesnog, zabavnog, a opet i sasvim ozbiljnog Vidojkovićevog romana, Jugoslavija se nikada nije raspala, svi smo bogati, zdravi i potentni samoupravljači i ide nam baš dobro, a kosmičkim kvarom uskrsli četnici i ustaše na kraju će, naravno, dobiti po nosu. Jer su negativci i negativci koji dolaze iz paklenog sveta raspada i užasa – dakle, iz naše dronjave stvarnosti, iz najinferiornije verzije nas samih. Bogme, ako pronađem kapiju paralelnog sveta iz ove knjige, nećete me više videti ovde - napisao je Teofil Pančić o romanu „E baš vam hvala”.
@ Pet, 20.04.2018. 02:20
dragn babić e baš vam hvala gradska biblioteka karlo bijelicki jugoslavija kultura marko vidojković sombor tamara babić teofil pančić
• Sombor među investicionim liderima

Pokrajinska vlada i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) su na manifestaciji „Lideri investicija u Vojvodini”, predstavili primere najboljih praksi sistemskog pristupa ekonomskom razvoju. Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo NALED, gradovi i opštine po meri privrede su Sombor, Ruma i Novi Sad.

Foto 33489 Svečanost u holu vojvođanske Skupštine otvorio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je rekao da je ravnomeran ekonomski razvoj AP Vojvodine izdvojen kao jedan od glavnih prioriteta, nakon formiranja Pokrajinske vlade, pre godinu i po dana. - To je od nas tražila realnost, jer je nesklad stepena razvijenosti pojedinih delova pokrajine bio izuzetno velik, gotovo bi se moglo reći drastičan naveo je Mirović i podsetio da je zatečeno stanje bilo takvo, da je čak 19 vojvođanskih opština palo ispod proseka razvijenosti Srbije. Mirović je naveo da je jedan od mehanizama podrške razvoju svih opština, kontinuirana finansijska podrška otvaranju industrijskih zona širom Vojvodine i trenutno se, kako je rekao, finansira izgradnja i opremanje 11 industrijskih zona. 
Somborski primer pristupa ekonomskom razvoju predstavio je zamenik gradonačelnice Antonio Ratković. On je rekao da dva ključna resursa za intenzivan razvoj poljoprivrede u Somboru čine raspoloživost plodnim zemljištem i bogatstvo vodama, te preneo da je najzastupljenija ratarska proizvodnja, ali i razvijeno voćarstvo i stočarstvo. - Sombor je grad koji poseduje odličnu sirovinsku bazu za prehrambeno-prerađivačku industriju čija okosnica mogu biti autentični prehrambeni proizvodi poput somborskog sira, lemeškog kulena, bezdanske paprike. Postoji i baza za uzgoj, preradu i konzerviranje slatkovodne ribe, prehrambenih proizvoda od mesa divljači, kao i lekovitog bilja - izjavio je Ratković i podsetio da grad ima višedecenijsko iskustvo u agrobiznisu i dugu tradiciju osposobljavanja kvalitetnih obrazovnih profila u Srednjoj poljoprivrednoj školi, odnosno Poljoprivrednu stručnu službu, koja je među najboljima u Srbiji. Ratković se osvrnuo i na Lokalnu akcionu grupu od koje se očekuje boljitak u održivom socijalno-ekonomskom razvoju i pokretanju poljoprivredne aktivnosti radi unapređenja kvaliteta života u somborskim selima. - Zbog svega što smo uspeli da uradimo u protekle dve, tri godine, kao i ambicioznih planova koje smo pripremili za naredni period, partneri su nam svetski poznate kompanije koje su prepoznale naše napore i investirali u Sombor. To su kompanije poput „Agrisera” koji je podigao zasade lešnika za čuveni „Ferero” ili „Apple World” - ispričao je Ratković.
@ Pet, 20.04.2018. 01:47
antonio ratković apple world bezdanska paprika ferero igor mirović lemeški kulen lideri investicija u vojvodini lokalna akciona grupa nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj - naled obrazovanje pokrajinska vlada poljoprivreda poljoprivredna stručna služba sombor privreda sombor somborski sir srednja poljoprivredna škola stočarstvo voćarstvo zamenik gradonačelnice
<<>>
123456
. . .
3310