Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Sportska oprema za KMF Sombor

Fudbalski savez Vojvodine uručio je u sredu pakete sportske opreme ženskim fudbalskim i vojvođanskim futsal klubovima, među kojima i Klubu malog fudbala Sombor.

Foto 32894Foto 32893 Fudbalski savez Vojvodine je u saradnji sa futoškim preduzećem Karin Komerc podelio komplete dresova i lopti za futsal vojvođanskim ženskim fubalskim klubovima i futsal klubovima. U paketima za klubove malog fudbala našlo se po 14 dresova i šortseva i po četiri lopte za futsal. Pakete je uručio predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine Dragan Simović.
- Nešto radimo preko Sportskog saveza, a nešto zahvaljujući sponzorima kao što je Mirko Dubroja i njegova firma Karin Komerc. Ovih akcija je bilo i ranije i biće ih u budućnosti. Znamo da su ženski fudbalski klubovi, a i futsal klubovi, u dobroj meri prepušteni sami sebi i u teškoj su finansijskoj situaciji, tako da je svaka pomoć dobrodošla - kazao je Dragan Simović.
Karin Komerc već nekoliko godina na razne načine pruža podršku vojvođanskom fudbalu i prema rečima vlasnika, Mirka Dubroje, nastaviće to da radi i u budućnosti.
- Moja kompanija je u mogućnosti da odvoji neka sredstva i zaista se trudimo koliko možemo. Nije to veliki novac, ali je bitno da ne zaboravimo nikoga - rekao je Mirko Dubroja i najavio da je u planu akcija uređenja objekata manjih fudbalskih klubova u Vojvodini.
U ime Kluba malog fudbala Sombor poklon je primio trener Novak Ignjatović, koji je rekao da su kompleti dresova došli u pravom trenutku za sombrski klub.
@ Čet, 18.01.2018. 01:58
dragan simović fsv fudbalski savez vojvodine futsal karin komerc md klub malog fudbala sombor kmf sombor mirko dubroja oprema poklon predsednik sombor sport
• Renoviranje dvorišta Županije 420.000 evra

Posao oporavka atrijuma zgrade lokalne samouprave dobili su jedini ponuđači.

Foto 12653Zajedničku ponudu uputili su preduzeća Somborleketro i Premijus doo Berograd - Zemun iz Batajnice. Njihova ponuda iznosila je 41,885 miliona dinara što je za dva i po miliona više od procenjene vrednosti javne nabavke. Prihvaćena cena biće uvećana za porez na dodatu vrednost pa će konačni iznos renoviranja atrijuma Županije premašiti 50 miliona dinara, odnosno 424.000 evra. Ugovor je potpisan 3. januara i važi do 31. oktobra tekuće godine. Prema dokumentaciji javne nabavke, unutrašnju fasadu očekuje brižljiva obnova, biće zamenjeni dotrajali delovi fasade, tako što će sa najočuvanijih segmenata biti uzeti otisci, izrađeni novi elementi i zamenjeni stari, a gde god to bude moguće, biće sačuvani originali. Radove će nadzirati Pokrajinski zavoda za zaštitu spomenika kulture.
Partner u postupku renoviranja atrijuma Županije, batajničko društvo sa ograničenom odgovornošću, „Premijus”, osnovano u avgustu 2017. godine. Vlasnica i odgovorno lice je Danijela Padežanin. Nema detalja o kvalifikacijama ovog preduzeća za proces renoviranja zgrade od posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja.
@ Sre, 17.01.2018. 10:40
atrijum danijela padežanin društvo javna nabavka premijus doo batajnica renoviranje sombor somborelektro doo županija
• Zimska liga od subote

Određene su takmičarske grupe novog izdanja turnira na kome će učestvovati 17 somborskih klubova.

Foto 29896Foto 29858Organizatori iz Gradskog fudbalskog saveza su obelodanili da takmičenje startuje u subotu od 15 sati. Mečevi u Mostongi  trajaće sve do 21 sat. Planirano je da se i u nedelju igra u istom terminu. Mečeve će suditi članovi somborskog strukovnog udruženja sudija. Tačan raspored prvog radnog vikenda biće objavljen tokom dana. Prethodne dve turnirske godine trijumfovala je ekipa Sloge iz Čonoplje.
Takmičenje će biti podeljeno u četiri grupe. Najbolje dve ekipe plasiraće se u četvrtfinale. Grupa A: Radnički, Rastina 1918, ŽAK junior, Kordun (Kljajićevo). Grupa B: Sloga (Čonoplja), OFK Šikara, Omladinac (Bukovac), Telečka. Grupa C: Stanišić, Sport (Bezdan), KMF Sombor, Graničar (Riđica), Dinamo 1923 (Bački Breg). Grupa D: ŽAK, OFK Metalac, Dunav (Bački Monoštor), Hajduk (Stapar).
@ Sre, 17.01.2018. 09:00
bački breg bački monoštor bezdan bukovac čonoplja fk dinamo 1923 fk dunav fk graničar fk hajduk fk omladinac fk radnički fk rastina 1918 fk sloga fk sport fk stanišić fk telečka fk žak fk žak junior gradski fudbalski savez sombor - gfs sombor kljajićevo kmf sombor kordun ofk metalac ofk šikara rastina riđica sela sombor sport stapar zimska liga
• Predsednica priprema prvu sednicu

Dušanka Golubović, nedavno izabrana predsednica Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, održala je pripremni sastanak posvećen organizaciji sednice predsedništva ove organizacije.

Foto 32892 Radnom sastanku u Županiji prisustvovali su generalni sekretar SKGO Ðorđe Staničić, pomoćnici sekretara i šefovi pojedinih službi i odeljenja SKGO. Između ostalih u delegaciji SKGO bili su Nikola Tarbuk i Ivan Milivojević, sekretarka predsedništva Maja Stojanović Kerić, Marko Tomašević, šef Odeljenja za sistem lokalne samouprave, Aleksandra Vukmirović i šef Službe za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Gradonačelnica Sombora, ujedno i predsedavajuća Skupštine Stalne konferencije gradova i opština upoznala je goste sa Somborom, najznačajnijim infrastrukturnim radovima izvedenim tokom prethodne godine, razvojnim i drugim karakteristikama lokalne samouprave. Generalni sekretar SKGO Staničić je istakao da je ova organizacija u funkciji lokalnih samouprava, te da su otvorenost u radu i jasno definisani ciljevi ključ uspeha SKGO.
Gradonačelnici su se u nastavku sastanka pridružili zamenik i pomoćnik Antonio Ratković, odnosno Boris Bulović članovi Gradskog veća Miroslav Kovačić, Sava Dojić, Antonija Nađ Kosanović, Nemanja Sarač, načelnica Helena Roksandić Musulin i Kristina Harjung iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
@ Sre, 17.01.2018. 03:07
aleksandra vukmirović antonio ratković društvo dušanka golubović đorđe stančić gradonačelnica gradsko veće sombor stalna konferencija gradova i opština - skgo zamenik gradonačelnice
• Cene uglavnom mirovale

Indeks potrošačkih cena, definišu se kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju, porastao je u poslednjih godinu dana za oko tri odsto.

Foto 1126- Cene ovih proizvoda i usluga su u decembru, u odnosu na novembar 2017. godine, u proseku ostale na istom nivou. Potrošačke cene u decembru 2017. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su tri odsto - objavljeno je na sajtu Regionalne privredne komore Sombor. Kako se navodi, potrošačke cene su u 2017. godini u proseku porasle za tri odsto u odnosu na 2016.
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, decembarske cene u poređenju sa prethodnim mesecom, povećane su u grupama stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,4 odsto), transport, odnosno rekreacija i kultura (po 0,3), komunikacije (0,2), nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana, te obrazovanje (po 0,1). Niže cene zabeležene su u kategorijama odeća i obuća (0,6 odsto), hrana i bezalkoholna pića, restorani i hoteli (po 0,2) i kod „akcizne robe” alkoholna pića i duvan (0,1 odsto). Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.
@ Sre, 17.01.2018. 01:54
alkoholna pića i duvan električna energija indeks potrošačkih cena komunikacije nameštaj i pokućstvo odeća i obuća privreda regionalna privredna komora sombor rekreacija i kultura sombor stan stransport voda
<<>>
123456
. . .
3233