Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Prskanje komaraca u sredu

Somborsko preduzeće „Oris” je saopštilo da će u sredu, 26. jula u Somboru i okolini biti izvršeno prskanje komaraca.

Foto 27987Tretman protiv komaraca iz vazduha u Somboru i zaštitnim zonama naselja Bački Breg, Kolut, Bezdan, Bački Monoštor i zaštitne zone oko samog grada Sombora biće izvršen u sredu 26. jula. Tretman sprovodi preduzeće „Oris” doo u saradnji sa „Ciklonizacijom” doo i Veterinarskom stanicom Sombor.
Tretman će biti urađen preparatom na bazi lambda–cihalotrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih naselja. Dejstvo preparata traje tri dana.
Bliže informacije o tretmanu građani mogu dobiti na internet stranici preduzeća „Oris” i putem telefona: 025/515 50 55.
@ Pon, 24.07.2017. 22:57
bački breg bački monoštor bezdan ciklonizacija društvo kolut komarci oris prskanje komaraca sela sombor veterinarska stanica sombor
• Dostupna lista potraživanja u Graničaru

Privredni sud u Somboru objavio je listu priznatih i osporenih potraživanja u Graničar AD Gakovo - objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Foto 10625- Obaveštavaju se poverioci da je na ispitnom ročištu dana 24. februara 2017. godine donet zaključak o listi priznatih i osporenih potraživanja koji je priključen u predmetu ST 16/2015 i može se razgledati svakog radnog dana u pisarnici suda od 8 do 15 časova pošto nema mogućnosti da se isti istakne na oglasnoj tabli zbog velikog obima - piše u otpravku predsednice veća - sudije Olivere Panjković Miljenović.
Rešenje o pokretanju stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom AD „Graničar” Gakovo, zbog trajne nesposobnosti plaćanja svojih obaveza, doneto je početkom 2016. godine. Beogradska berza je iste godine u avgustu donela odluku o isključenju akcija Graničara sa organizovanog tržišta. Pred ulazak u stečaj nekadašnji gakovački kombinat je samo na ime poreza dugovao više od 300 miliona dinara. Koliki je stvarni minus Graničara saznaće se zapravo tek na ročištima koja slede u Privrednom sudu Sombor.
Propast državnog giganta iz Gakova počela je neuspelom privatizacijom, a nastavljena očajnim potezima države kao većinskog vlasnika. Podsetnik, kako je država upravljala Graničarom dostupan je na sajtu Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra.
@ Pon, 24.07.2017. 11:00
beogradska berza gakovo graničar olivera panjković miljenović privreda privredni sud sombor sela sombor vojvođanski istraživačko-analitički centar
• Uskoro monografija o Vranjskom

Gradovi Vranje i Sombor će izraditi monografiju u znak zahvalnosti poznatom slikaru koji ove godine obeležava tri velika jubileja.

Foto 23327Foto 14187Povodom osamdeset godina života (1936), šezdeset godina stvaralaštva i dvadestpet godina donacija slikara Zorana Stošića Vranjskog, grad Vranje i grad Sombor upriličiće ove godine monografiju o poznatom slikaru za doprinos i razvoj kulture u pomenutim gradovima. Ovaj slikar već godinama poklanja gradu Vranju deset, a gradu Somboru tri slike, pa je na taj način stvoren bogat legat u oba grada. Zaključno sa 2017. godinom, njegov legat u Narodnom muzeju u Vranju broji 442, a u Gradskom muzeju Sombor 138 dela. Vranjski je do sada ostvario na stotine samostalnih izložbi i više stotina kolektivnih, a za svoj rad dobio je brojne nagrade.
U ovoj monografiji naći će se biografija autora, bibliografija, spisak samostalnih i kolektivnih izložbi, fotografije umetnikovih slika, kao i reč 80 likovnih kritičara iz zemlje i inostranstva o kosmosu Zorana Stošića Vranjskog. - Monografija je kruna stvaralaštva svakog slikara, a ja sam je, izgleda, tim donacijama zaslužio - kazao je Zoran Stošić Vranjski.
@ Pon, 24.07.2017. 03:14
grad sombor grad vranje gradski muzej sombor kultura monografija narodni muzej vranje slikar sombor zoran stošić vranjski
• Raspisan sportski konkurs

Objavljen je javni poziv za sufinansiranje potreba u oblasti sporta za period 1. jul - 31. decembar 2017. godine.

Foto 7436Kako je navedeno u konkursu, biće raspisano pet javnih poziva, a ukupan iznos opredeljenih sredstava je nešto manji od 12,2 miliona dinara. Predviđeno je da za osnovne troškove klubova bude izdvojeno 7,09 miliona dinara, posebne programe 2,33, a plate trenera 1,38 miliona. Najtalentovanijim somborskim sportistima pripašće 922.000 dinara, dok je 473.000 dinara podrška za sportske manifestacija od značaja za grad. Neće biti značajnijih promena u odnosu na prethodno konkursno izdanje, pa klubove, odnosno sportska udruženja očekuju do sada važeće procedure i uslovi konkurisanja.
Klubovi koji ne opravdaju sredstva po javnom pozivu za period jul 2016. - jun 2017. do potpisivanja novog ugovora o sufinansiranju, neće imati pravo na sredstva - navodi se u pozivu koji je dostupan na zvaničnom sajtu grada Sombora. Rok za konkurisanje, kako je navedeno, ističe u subotu, 5. avgusta.
@ Pon, 24.07.2017. 02:50
javni poziv za sufinansiranje potreba u oblasti sporta konkurs osnovni troškovi klubova posebni programi klubova sombor sport sportske manifestacije stipendije trenerske plate
• Teška sezona pred Čonopljancima

Drugoplasirani tim vojvođanskog severa je dobio novu upravu kojoj, kako trenutno stvari stoje, predstoje veliki izazovi. Sloga je na skupštini ostala i bez podrške dugogodišnjeg generalnog sponzora.

Foto 30547- Preduzeće Tepkos neće više biti generalni sponzor kluba, jer osvajanjem drugog mesta, iza Bečeja, nije ispunjen zacrtani plan. Jedan od razloga prekida saradnje je i to što nije bilo pomoći drugih sponzora - rečeno je na klupskoj skupštini na kojoj se sa funkcije povukao predsednik Rade Kukić. Umesto njega, na mesto prvog čoveka kluba izabran je Zvezdan Krmar. Skupština je potvrdila i sastav novog upravnog odbora koji čine: Uzelac, Kozlina, Kosanović, Koberski i Bošnjak. Novi klupski sekretar je Miloš Ninković. Generalni zaključak je da Slogi predstoje teški dani, jer Čonopljance uz „finansijsku nestabilnost” očekuje i osipanje dosadašnjeg tima.
Novonastala situacija odrazila se na planove velikog broja fudbalera. Klub su do sada napustili Kovačević (Bečej), Banić, Šarić i Hoscieslavski (Stanišić), Rajčanji (Bjelovar), te Torbica, Faćol, Manojlović, Šimon, Kemenj... Kako nam je predočio generalni sekretar kluba iz prošlogodišnjeg sastava su ostali Purić, Konjović, Tubić, Ninković, Rebić, Sekulić... i oni će, uz nekolicinu mladih neafirmisanih fudbalera, pokušati da sačuvaju statusa vojvođanskog ligaša. Čonopljance će u predstojećoj sezoni sa klupe predvoditi dojučerašnji fudbaler Miroslav Paunović.
@ Pon, 24.07.2017. 02:17
bjelovar čonoplja fk bečej 1918 fk sloga fk stanišić fudbal kovačević miloš ninković miroslav paunović rade kukić rajčanji sela sombor sport tepkos zvezdan krmar
<<>>
12345
. . .
3074