Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• PU Sombor: Uhapšen Pakistanac zbog otimanja torbe

Saopštenje Policijske uprave Sombor.

Foto 6442- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su i, po nalogu osnovnog javnog tužioca, odredili zadržavanje državljaninu Pakistana (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krađa u pokušaju. 
Osumnjičeni se tereti da je od maloletnice pokušao da otme ranac. On će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužilaštvu - navodi se u dopisu PU Sombor. 
Opširnije o događaju na sajtu RTV Vojvodine
@ Pet, 22.09.2017. 01:03
društvo hapšenje javno tužilaštvo krađa u pokušaju krivično delo pakistanac sombor
• Trenutno 15. mesto za Marinu

Članica Somborskog šahovskog kluba nastupa na Svetskom prvenstvu mladih u Urugvaju.

Foto 32049 Marina Gajčin na polovini takmičenja zauzima 15. poziciju. Nakon pet odigranih kola talentovana šahistkinja osvojila je tri boda. Počela je odlično i na startu vezala dva trijumfa. Bila je bolja od rivalki iz Čilea i Turske. Nažalost, u trećem kolu usledio je poraz od izuzetno rangirane ruske šahistkinje Aleksandre Maltevskaje. Poslednja dva duela Gajčinova je završila podelom bodova. Remizirala je protiv Nemice Poeč, a zatim sinoć u duelu sa Ekvadorkom Ortiz.
Marina takmičenje nastavlja već noćas, po našem vremenu. Imaće crne figure u okršaju sa vršnjakinjom iz Rumunije, Marijom Aleksandrom Ćioćan, koja ima za sto bodova slabiji renking. Kadetska reprezentativka Srbije će na šampionatu u Montevideu odigrati ukupno 11 mečeva. Našu reprezentativnu delegaciju, pored petoro talentovanih šahista, čini još selektor Josip Dekić, inače trener u somborskom klubu.
@ Čet, 21.09.2017. 06:22
aleksandra maltevskaja ciocan (rou) fide world youth chess championships josip dekić marina gajčin montevideo ortiz poetsch prvenstvo sveta šah sombor sport
• Rekreacija i kultura dalje poskupljuju

Objavljen je mesečni izveštaj o kretanju indeksa potrošačkih cena.

Foto 1126Definiše se kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju. Cene ovih proizvoda i usluga u avgustu 2017. godine, u odnosu na prethodni mesec, u proseku su više za 0,2 odsto. Potrošačke cene u avgustu  u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su 2,5 odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2016. godine, povećane 2,7 odsto. 
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u odnosu jul 2017. godine, rast cena zabeležen je u grupama rekreacija i kultura (2,7 odsto), komunikacije (0,6 odsto), stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,5 odsto) i u grupama hrana i bezalkoholna pića, odnosno restorani i hoteli (za po 0,2 odsto). Pad cena je zabeležen u grupama odeća i obuća (-1,3 odsto), nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (-0,4 odsto), transport (-0,3 odsto) i obrazovanje (-0,2 odsto). Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale - piše u izveštaju.
@ Čet, 21.09.2017. 05:50
hrana i bezalkoholna pića indeks potrošačkih cena komunikacije privreda regionalna privredna komora zapadnobačkog upravnog okruga rekreacija i kultura restorani i hoteli sombor stan, voda, električna energija, gas i druga goriva
• Perović deveti u finalu

Mladi kajaš Dunava uspešno se predstavio na prestižnom međunarodnom takmičenju.

Foto 30841Aleksandar Perović je na regati olimpijskih nada u češkim Račicama nastupao u disciplini K-2 na 500 metara u tandemu sa Vojinom Rudovićem iz novosadske Vojvodine. Reprezentativni dvojac, iako tek formiran, ostvario je zavidan rezultat. Perović/Rudović su nastup počeli odličnim trećim mestom u kvalifikacionoj fazi. Usledilo je polufinale i još jedan uverljiv nastup srpskog dvojca. U izuzetnoj konkurenciji ponovili su treće mesto, rezultatom 1:42,096. Ispred njih bile su samo posade Češke i Nemačke koje su i u finalu vodile glavnu reč i zauzele mesta na postolju. Dvojac Srbije je u završnom nastupu bio na nivou prethodno ostvarenih rezultata, ali je to bilo premalo plasman bolji od devetog mesta. 
Ostvareni rezultat dodatno dobija na značaju kada se zna da je Aleksandar Perović tek ove godine prešao u kadetsku konkurenciju. Ujedno, ovoje  bilo jedno od najozbiljnijih međunarodnih takmičenja na kojima je talentovani član bezdanskog Dunava do sada učestvovao.
@ Čet, 21.09.2017. 03:58
aleksandar perović bezdan kajak kk dunav olimpijske nade račice (cze) regata sela sombor sport vojin rudović
• Berza sitnih životinja u nedelju

Društvo odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871” u nedelju organizuje tradicionalnu berzu sitnih životinja.

Foto 32047 Berza sitnih životinja i opreme u nedelju, 24. septembra kapije otvara već u 5 sati izjutra i trajaće do podneva. Na berzi će svakojake vrste malih životinja, na četiri i dve noge, leteće i plivajuće, dlakave i pernate. Posetioci će moći da biraju i hranu za svoje ljubimce, opremu i sve drugo što može da bude potrebno za sitne životinje. Berza sitnih životinja i opreme će biti održana u dvorištu bivšeg „Agrosaveza” na Staparskom putu, a u slučaju lošeg vremena na istom mestu je obezbeđen i zatvoreni prostor, odnosno hala, po ugledu na ozbiljne manifestacije ovog tipa. Cena ulaznice je 100 dinara, a ulaz je za decu do 16 godina besplatan. Prodavci koji stižu vozilom sa prikolicom ili kombijem, ulaznicu će plaćati 200 dinara. Sve informacije mogu da se dobiju na brojeve telefona 065/99 81 020 (Igor Gromilović) ili 065/23 98 879 (Slobodan Svrkota).
@ Čet, 21.09.2017. 03:49
agrosavez berza berza sitnih životinja i opreme društvo društvo odgajivača sitnih životinja "sombor 1871" hobi izložba prodaja sitne životinje sombor
<<>>
12345
. . .
3127