Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Gerontodomaćin/ca na javnim radovima

Grad Sombor raspisao je javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na teritoriji grada Sombora u ovoj godini.

Foto 11856Javni radovi se organizuju u cilju zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica, nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, te očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih. Radovi će se organizovati i sprovoditi u oblasti socijalnih i humanitarnih delatnosti, i to za realizaciju usluge Pomoći u kući – angažovanjem nezaposlenih lica na poslovima gerontodomaćina, odnosno gorontodomaćice. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je deset meseci, a pravo učestvovanja imaju udruženja građana i humanitarne organizacije sa sedištem na području grada Sombora. Angažovanim osobama pripada neto zarada od 25.000 dinara, uvećana za visinu pripadajućih poreza i doprinosa. Pored toga, osobama angažovanim na javnim radovima biće nadoknađeni i troškovi dolaska i odlaska sa rada u vrednosti od 1.500 dinara, kao i naknada troškova sprovođenja javnih radova po licu za svaki mesec angažovanja u visini od 2.500 dinara
Prijava za sprovođenje javnih radova podnosi se u tri primerka, na adresu Trg cara Uroša 1, 25000 Sombor, Odeljenje za privredu - Odsek za lokalni ekonomski razvoj, sa naznakom „za Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na teritoriji grada Sombora u 2017. godini, neposredno ili putem pošte. Odluku o odobravanju sprovođenja javnih radova donosi gradonačelnica, a na predlog Komisije za izradu i implementaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i Gradskog veća grada Sombora. 
Sve dodatne informacije mogu se dobiti Gradskoj upravi, Odeljenje za privredu, Odsek za lokalni ekonomski razvoj Grada Sombora, kancelarija broj 224 na drugom spratu. Rok za podnošenje prijava za sprovođenje javnog rada je 7 dana od dana objavljivanja na zvaničnom sajtu Grada Sombora i lokalnim novinama. Rezultati Javnog konkursa će biti objavljeni najkasnije 15 dana od dana donošenja Odluke na zvaničnom sajtu grada Sombora. U prilogu vesti preuzmite objavljeni Javni konkurs.
@ Čet, 30.03.2017. 01:54
dušanka golubović gerontodomaćin/gerontodomaćica gradska uprava grada sombora javni radovi konkurs odeljenje za privredu odsek za ler privreda sombor
• Sastanak o rezervatu Mura – Drava – Dunav

Održan je prvi zvanični sastanak u okviru projekta „coop MDD“ koji sufinansira Evropska unija putem Interreg Danube Transnational programa.

Foto 30517 Foto 30516 Cilj projekta je usklađivanje prakse upravljanja u 12 zaštićenih područja koja se nalaze u pet zemalja: Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Srbiji i Hrvatskoj. Tako bi se osigurala ekološka celovitost budućeg jedinstvenog UNESKO prekograničnog rezervata biosfere „Mura – Drava - Dunav” – izuzetnog evropskog rečnog predela poznatog i kao „Evropski Amazon”. Kako bi se prevazišle različite prakse upravljanja u različitim državama, osmišljen je projekat, koji okuplja predstavnike zaštićenih područja, kako bi se uspostavila dugotrajna prekogranična saradnja i zajednički pristup obnovi i upravljanju rečnim predelima rezervata biosfere „Mura – Drava - Dunav”. Protežući se kroz ovih pet država, područje uz donje tokove ove tri reke čini 700 kilometara dug „zeleni pojas“ koji povezuje gotovo milion hektara dragocenog prirodnog i kulturnog miljea u jedan od najvažnijih ekoloških koridora u Evropi. Posle skoro četvrt veka u toku su ili je već završen proces da se ovo jedinstveno područje službeno proglasi rezervatom biosfere.
Partneri u projektu iz Srbije su Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i JP „Vojvodinašume“, a projekat podržava i Gradska uprava Grada Sombora – navodi se u saopštenju.
@ Čet, 30.03.2017. 01:49
drava društvo dunav ekologija evropska unija evropski amazon gornje podunavlje gradska uprava grada sombora interreg danube transnational program jp vojvodinašume mura mura-drava-dunav priroda projekat „coop mdd“ rezervat biosfere rezervat mura – drava – dunav sombor unesco zaštita životne okoline
• Remi vodećih vratio neizvesnost

Najzanimljiviji mečevi prethodne runde Sombor opena završeni su bez pobednika.

Foto 30511 Remizirali su Kolompar - Rutešić, te njihovi pratioci Šljukić odnosno Lalić, u duelima sa Babićem i Divnićem. Podelom bodova zadržali su učinak bez poraza, ali dozvoli da se u borbu za mesto u vrhu pridruže Glamuzina i Kovač, koji su savladali Grbu i Kneževića. Tako će i večerašnjoj rundi najmanje tri susreta imati posebnu težinu jer obezbeđuju prolaz do čelne pozicije. Šljukić će biti beli u okršaju sa vodećim Kolomparom, dok će Rutešić imati prvi potez protiv Glamuzine. Atila Kovač će pokušati da nanese prvi poraz Miroslavu Laliću.
Mečevi Sombor opena počinju u 18 sati. Igraće se na 11 tabli. Rezultate do sada odigranih mečeva, parove narednog kola, odnosno aktuelnu tabelu pregledajte na sajtu šahovski rezultati.
@ Sre, 29.03.2017. 11:00
12. sombor open atila kovač glamuzina kolopmar kovač lalić rutešić šah šljukić sombor sport
• Stefan Milenković na finalu SOMUS-a

Šeste Somborske muzičke svečanosti (SOMUS) biće svečano otvorene 7. aprila na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor koncertom Žaka Ruvijea.

Foto 30510 Najznačajnija somborska manifestacija umetničke muzike formalno počinje dan ranije, 6. aprila majstorskom radionicom Žaka Ruvijea iz Francuske. On će u Muzičkoj školi „Petar Konjović” do 13. aprila podučavati 20 mladih pijanista iz celog sveta.
- SOMUS je izrastao u festival koji može da stane rame uz rame sa najvećim srpskim festivalima, NOMUS-om i BEMUS-om. Svi koncerti na festivalu su, kao i prošle godine, ekskluzivni, dešavaju se samo u Somboru. Pozivam sve Somborce da dođu na SOMUS jer će na dohvat ruke imati visoko kvalitetan program - istakao je umetnički direktor festivala Mihajlo Zurković.
Veče pod nazivom „Diva u kabareu” (8. april) rezervisano je za Katarinu Jovanović, sopran i Dejana Sinadinovića, klavir, koji će izvoditi kabaretske pesme. U okviru programa „Naši stvaraoci” 9. aprila dolazi najveći srpski živi kompozitor, akademik Dejan Despić. Dečiji program „Priča o Babaru” po tekstu Žana D'Brunhofa i na muziku Fransisa Pulanka, biće izveden 10. i 11. aprila u 11 sati. Violončelista Marko Miletić i pijanista Mihajlo Zurković nastupiće 10. aprila u okviru programa „Kamerna poslastica”. Dan kada nastupaju tri poljska umetnika uz orkestar „Camerata Academica” iz Novog Sada nazvan je „Ukus Poljske”. Oni će 11. aprila izvesti dela svojih sunarodnika, poljskih kompozitora. Jedini koncert izvan pozorišta biće „Suveniri sa putovanja” na kojem će nastupiti Mate Bekavac, klarinet i Gudački kvartet Škole za specijalne talente iz Kronberga. Koncert će biti održan 12. aprila u Županiji. Publika će 13. aprila biti „U Mocartovoim zagrljaju”. Nastupiće flautiskinja Irena Grafenauer, jedno od najvećih imena na muzičkoj sceni.
- Očekuje nas šest vrhunskih koncerata klasične muzike na kojima će nastupiti velikani svetske muzičke scene. Zahvaljujem se Gradskoj upravi na velikoj podršci u organizaciji SOMUS-a i uopšte u podršci u radu Kulturnog centra „Laza Kostić“, kao i Narodnom pozorištu Sombor i upravniku Mihajlu Nestoroviću na podršci u organizaciji festivala, kao i svim sponzorima i prijateljima manifestacije - kazao je na konferenciji za medije u utorak v.d. direktora KC „Laza Kostić” Saša Milić.
 „Veliko finale“ biće 26. aprila kada će nastupiti Stefan Milenković uz Simfonijski orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu i dirigenta Andreja Bursaća.
Ulaznice pojedinačno koštaju 400 dinara, osim za koncert Stefana Milenkovića za koji važi cena  1.200 dinara. Komplet ulaznica za sve koncerte je 2.000 dinara. Ulaznice su dostupne za rezervaciju i kupovinu na biletarnici pozorišta. Svi koncerti počinju u 20 sati.
@ Sre, 29.03.2017. 09:07
festival klasična muzika koncert kultura kulturni centar "laza kostić" mihajlo zurković muzika saša milić sombor somborske muzičke svečanosti somus stefan milenković umetnička muzika žak ruvije
• Vikend bez bodova

Somborski rukometni timovi doživeli su poraze u prethodnom kolu.

Foto 24272Ravangrađanke su na gostovanju u Sremskoj Mitrovici izgubile rezultatom 37:29 (20:8). Odigrale su dva potpuno različita poluvremena, a ohrabruje da su posle izuetno prvih pola sata igre Somborke u nastavku bile bolji rival na terenu pa su taj period dobile 21:17. Najefikasnija kod gošći bila je Sandra Srećković sa deset pogodaka. Ravangrad ostaje na poziciji deset i u narednom kolu dočekuje kandidata za viši rang, Halas Jožef iz Ade. Meč u Mostongi igra se u subotu od 17 sati.
Drugoligaš Dalmatinac je u prethodnoj rundi doživeo ubedljiv poraz (39:26) protiv temerinske Mladost TSK. Igra riđičkog tima raspala su u nastavku, pa je razlika sa minus pet na poluvremenu prerasla u prevelikih trinaest na kraju. Dalmatinac će odmarati predstojećeg vikenda, jer je meč protiv Apatina odložen. Rukometnom proleću ove nedelje pridružiće se i učesnici Treće lige - grupa Bačka. Parovi 10. kola: Somborelektro - Rusin (Ruski Krstur), Sombor - Grafičar (Bezdan), PIK Prigrevica - Kljajićevo i Borac (Bački Gračac) - Spartak Vojput. Čelnu poziciju zauzima ekipa iz Prigrevice, sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva. 
Mladi rukometaši Somborelektra (14 godina) su odigrali osmi turnir Super lige i zabeležili polovičan učinak. Izgubili su od Subotice Unit 17:25, a potom savladali Srem 27:18. Pioniri su trenutno desetoplasirani. Znatno bolji plasman ima kadetski sastav koji sigurno grabi ka državnom prvenstvu. Somborelektro je najbliži pratilac nedodirljive Vojvodine. Ukoliko na predstojećem turniru zabeleže pobede nad Spartakom, odnosno Proleterom biće gotovo sigurni učesnici Super lige Srbije.
@ Sre, 29.03.2017. 04:00
bezdan druga liga - sever kadeti kljajićevo mrk kljajićevo mrk somborelektro pioniri prva liga - sever rk grafičar rk pik prigrevica rk sombor rk subotica unit rukomet sombor spartak vojput sport super liga treća liga - bačka žrk halas jožef žrk ravangrad
<<>>
12345
. . .
2966