Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Četiri projekta za pokrajinske konkurse

Gradsko veće je održalo 52. sednicu.

Foto 30452 - Grad Sombor će podneti prijavu na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koji se odnosi na sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije - saopšteno je u zvaničnom izveštaju sa šposlednje sednice. Kako se navodi apliciraće se sa četiri projekta, rekonstrukcija postrojenja za dezinfekciju vode na fabrici vode u Bezdanu, izgradnja vodovoda u delu Bloka 45, izgradnja kanalizacije otpadnih voda u delu ulice Matije Gupca i delu ulice Slavujev venac i sa projektom izgradnje kanalizacije otpadnih voda u ulici Filipa Kljajića u Somboru
Gradsko veće je na istom zasedanju prihvatilo predlog komisije za dodelu dotacija socijalno-humanitarnim organizacijama. Prispeli prigovori su ocenjeni kao neosnovani, te je ostao predlog raspodele sredstava, utvrđen na sednici Komisije održane 9. februara. Komisija je odlučila, a Veće prihvatilo, da dotacije za projekte dobije 27 socijalno-humanitarnih organizacija, za koje je u budžetu Grada opredeljeno 2,2 miliona dinara. Većnici su usvojili odluku o pojačanom održavanju i sanaciji atarskih puteva Šikara – Josićki put, Staparski – Sivački put, deo Josićkog puta i Sretićev salaš. Veće je prihvatilo program rada i usvojilo finansijski plan Gradske organizacije Crvenog krsta u Somboru.
@ Čet, 23.03.2017. 10:45
atarski putevi bezdan crveni krst društvo fabrika vode gradsko veće izgradnja kanalizacije konkurs pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo socijalno-humanitarne organizacije sombor
• Otvoreno prvenstvo u stonom tenisu

STK ŽAK organizuje tradicionalni prolećni turnir.

Foto 24384Okupljanje stonoteniskih zaljubljenika-veterana zakazano je za subotu, 25. marta u gradskoj hali Mostonga. Pravo učešća imaju igrači od 35 i više godine, a kako je najavljeno, takmičenje će biti organizovano u tri kategorije, od 35 do 49, 50 - 60, odnosno preko 60 godina starosti. Svi zainteresovani mogu prijaviti učešće u objedinjenoj, apsolutnoj kategoriji. Rok za prijave ističe u četvrtak 23. marta, a moguće ih je izvršiti putem telefona, 025/469-000 (do 16 sati), 025/420-202 (posle 16 sati) ili 064/65-22-282, odnosno imejlom miloradku@telekom.rs.
Takmičenje u Mostongi startuje u subotu od 10 časova. Ulaz je besplatan. Pored domaćih stonotenisera očekuju se i gosti iz susednih zemalja. Jednodnevno stotnotenisko okupljanje organizuje STK ŽAK.
@ Čet, 23.03.2017. 10:00
gh mostonga otvoreno prvenstvo sombora sombor sport stk žak stoni tenis veterani
• PU Sombor: Sto intervencija za mesec dana!

Vatrogasno-spasilačka jedinica upozorava da se tokom prolećnih ratarskih radova izbegava korišćenje vatre u „pripremi zemljišta”.

Foto 3867- Policijska uprava u Somboru i Odeljenje za vanredne situacije, apeluje na građane i privredne subjekte da se, prilikom čišćenja i priprema zemljišta za predstojeće poljoprivredne radove, pridržavaju propisanih mera zaštite od požara. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice od 20. februara intervenisali su 97 puta, od čega 75 puta na požarima na otvorenom. Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka i predviđa novčane kazne.
Ovlašćena službena lica Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije podnosiće prekršajne prijave u svim slučajevima kada se utvrdi da nisu poštovane zakonske odredbe. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice intenzivirali su i preventivne aktivnosti na sprečavanju požara na otvorenom - piše u dopisu PU Sombor.
@ Čet, 23.03.2017. 09:30
društvo odeljenje za vanredne situacije policijska uprava sombor poljoprivreda priprema zemljišza sombor vatrogasno spasilačka služba
• Jeremić: Grad u kome umire kultura

- Mi se danas na ovim izborima ne borimo za glasove, mi se na ovim izborima borimo za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju kakva je ona uvek bila i kakva verujem može ponovo da bude, i biće nakon ovih izbora - rekao je kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić.

Foto 30451 - Ovo je kraj sa izuzetno dugom kulturnom, istorijskom, ali i privrednom tradicijom. Ovo je grad Konjevića, ovo je grad sa jednim od najpoznatijih teatara u našoj zemlji koji je i dan dana itekako cenjen, ali ovo je opština u kojoj umire kultura. Ovo je opština u kojoj je zatvoreno 11 seoskih biblioteka - izjavio je Jeremić, podsećajući na septembarsku racionalizaciju u GB Karlo Bijelicki u Somboru. On je upitao šta oni koji su u biblioteku ušli samo da bi snimali spotove imaju da kažu o činjenici da se u Somboru, maloj prestonici, guši kulturu. Jeremića je u centru grada dočekalo stotinjak građana. 
Kandidat za predsednika Srbije je tokom boravka u Zapadnobačkom okrugu posetio udruženje žena etno kuće „Majčino srce” u selu Lalić, te razgovarao sa meštanima Ratkova.
@ Čet, 23.03.2017. 03:33
društvo gb karlo bijelicki grad kulture kandidat za predsednika srbije lalić ratkovo sombor vuk jeremić
• Luter i pola milenijuma reformacije

Sombor će biti domaćin izložbe povodom 500 godina od postavljanja temelja reformatskog hrišćanstva.

Foto 30450 - Tradicionalno dobra saradnja Grada Sombora sa Ambasadom Nemačke i Humanitarnim udruženjem Nemaca „Gerhard”, nastaviće se organizovanjem izložbe o Martinu Luteru, kojom će započeti obeležavanje 500. godišnjice reformacije. Tim povodom na prijemu kod gradonačelnice Dušanke Golubović bio je Jorg Štanosek Beker (Jörg Stanoßek Becker), ataše za kulturu u nemačkoj ambasadi - saopšili su iz gradske uprave. Nadležni nisu izneli više detalja o održavanju izložbe posvećene nemačkom teologu koji je 31. oktobra 1517. godine predstavio svoje viđenje reformacije katoličke crkve u 95 teza, okačivši ih u blizini crkve u Vitenbergu.
Prijemu su prisustvovali Nemanja Sarač, član Gradskog veća za kulturu i informisanje, Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice za kulturu i informisanje, Milan Stojkov, glavni gradski arhitekta, Anton Bek, predsednik HUN Gerhard i predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, Mihael Plac, član Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, te Gabrijela Bogišić iz HUN Gerhard.
@ Čet, 23.03.2017. 03:09
anton bek branislav svorcan gabrijela bogišić humanitarno udruženje nemaca gerhard izložba jörg stanoßek becker kultura martin luther milan stojkov nemanja sarač reformacija sombor
>>
1234
. . .
2958