Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Zamena vozačkih i vikendom

Policijska uprava Sombor saopštava da će šalter za vozačke dozvole, do daljnjeg, raditi svih sedam dana u nedelji.

Foto 6442Zbog povećanog broja zahteva za zamenu vozačkih dozvola na starom obrascu, Ministarstvo unutrašnjih poslova u Somboru obaveštava građane da će šalteri raditi subotom i nedeljom od osam do 13 časova. Istovremeno, podsećamo da će radnim danima šalteri u Somboru nastaviti da rade u dve smene, 8:00 do 19:00 časova. 
Takođe, podsećamo da će i nakon 10. juna 2017. godine, kada ističe rok za zamenu starog obrasca, vozačke dozvole moći da se zamene za nove, ali posle ovog datuma neće moći da se koriste za upravljanje vozilom u saobraćaju - saopštila je somborska policija. 
@ Pet, 26.05.2017. 05:21
društvo ministarstvo unutrašnjih poslova policijska uprava sombor šalter sombor vozačke dozvole zamena
• Somborska zarada na drugom mestu

Somborska prosečna zarada u aprilu, zahvaljujući povećanju od skoro osam odsto, zauzela je drugo mesto u Zapadnobačkom okrugu.

Foto 6665Somborci su u četvrtom mesecu ove godine prosečno primili po 40.715 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Rast zarada zabeležen je u tri od četiri opštine okruga. Najveći rast, a ujedno i najveća primanja imaju Apatinci. Njihova prosečna zarada u prošlom mesecu veća je za 22,1 odsto i iznosi 49.516 dinara. Stanovnici Kule su primili prosečno 39.413 dinara, dok su najmanja primanja registrovana u Odžacima - 37.952 dinara. 
Prosek okruga iznosio je 41.190 dinara, dok je vojvođanski prosek 48.983 dinara. Prosečna republička neto zarada (bez poreza i doprinosa) isplaćena u aprilu ove godine iznosi 49.635 dinara, i u odnosu na prethodni mesec nominalno je veća za 3,8 odsto, a realno za tri odsto. U poređenju sa istim mesecom prošle godine, prosečna neto zarada nominalno je veća za 0,8 odsto, a realno je manja za 3,1 odsto – navodi se u izveštaju Republičkog zavoda za statistiku.
@ Pet, 26.05.2017. 01:53
apatin ekonomija kula odžaci privreda prosečna zarada republički zavod za statistiku sombor statistika zapadnobački okrug
• Simultanka Marine Gajčin i dečiji turnir

Naredna dva dana, somborski šahovski klub sa svojim partnerima organizuje dve zanimljive šahovske manifestacije.

Foto 30944 Foto 30945 Marina Gajčin, kadetska prvakinja države i najmlađi internacionalni majstor u državi odigraće danas, u petak, 26. maja, simultanke na 15 tabli protiv svojih protivnika. Događaj se organizuje na glavnoj ulici, ispred Gradske kuće, sa početkom u 12 časova. Organizatori pozivaju Somborce da prisustvuju ovom nesvakidašnjem događaju. 
Dan kasnije, u subotu, 27. maja, sa početkom u 10 časova, u Srednjoj poljoprivredno–prehrambenoj školi će biti priređen dečiji šahovski turnir povodom 95 godina Somborskog šahovskog kluba. Takmičari će biti podeljeni u šest grupa. Igra se šest kola, sa tempom od po 15 minuta po igraču. Učešće na turniru je besplatno, a hrana i piće su obezbeđeni za sve učesnike. Najbolje plasirani će biti nagrađeni peharima i medaljama.
@ Pet, 26.05.2017. 01:38
95 godina postojanja deca dečiji šahovski turnir marina gajčin mladi šah simultanka sombor somborski šahovski klub sport srednja poljoprivredna-prehrambena škola ssgs turnir
• Šaponja za titulu evropskog prvaka

U subotu, 27. maja, biće održan profesionalni bokserski meč za evropsku titulu UBF šampiona u velter kategoriji.

Foto 30943 Svetski prvak u WBF verziji, Veljko Šaponja boksovaće protiv aktuelnog evropskog šampiona, Gruzijca Anzora Gamgebelia. Gamgebeli je odličan i iskusan bokser koji iza sebe ima 54 profesionalne borbe. Šaponja očekuje težak meč, ali sa pozitivnom ishodom. Programom je predviđeno da meč počne oko 20.30 časova, a u uvodnim borbama nastupiće i osam somborskih boraca. Bokserski klub „Sombor” će predstavljati Vladimir Gubaš, Mirko Kovačević, Janoš Litvai, te Strahinja Karabegović, dok će „Galaktik” predstavljati četiri boksera u četiri različite kategorije: braća Miloš i Bojan Bogdan, Milan Kovčin, kao i Miloš Pavičić, koji će u subotu boksovati svoj drugi profi meč u kruzer kategoriji.
@ Pet, 26.05.2017. 01:31
anzor gamgebeli boks gh mostonga profesionalni boks meč sombor sport ubf titula veljko šaponja
• Bitka kodova

U subotu, 27. maja od 11 do 14 sati u OŠ „Dositej Obradović” će biti priređeno takmičenje u programiranju „mBot” robota.

Foto 30949 Na takmičenju u Somboru će učestvovati sedam ekipa iz Odžaka, Apatina, Karavukova, Sombora i Čonoplje.
Takmičarska liga pod nazivom „KODigranje” organizuje se u sklopu  programa „Bitka za znanje”, u okviru kojeg su do sada 344 škole u Srbiji dobile po pet „mBot” robota uz pomoć kojih osnovci uzrasta od 5. do 8. razreda u svojim školama, uz mentorsku podršku obučenih nastavnika, uče osnove programiranja i kodiranja.
Cilj takmičenja je uvođenje programiranja – najperspektivniijeg zanimanja - u osnovne škole i motivisanja učenika da se u budućnosti bave naukom, tehnologijom, inženjerstvom i informatikom. Takmičenje se 27. maja istovremeno organizuje u 18 gradova: Beogradu, Jagodini, Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Zaječaru i Kikindi.
Naredna faza takmičenja je finale na kome će učestvovati 30 najboljih ekipa iz prethodno održanog online kola lige, kao i ovog „živog” kola. Finale će biti organizovano 24. juna u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, a vredne nagrade učesnicima obezbediće kompanija „BIC”. Sponzor glavnih nagrada, za prva tri mesta, je kompanja „Vip Mobile”.
Program Bitka za znanje podržan je od strane nekoliko desetina kompanija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
@ Pet, 26.05.2017. 01:18
apatin bitka za znanje čonoplja deca informacione tehnologije informatika karavukovo kodigranje kodiranje mbot mladi obrazovanje odžaci oš dositej obradović osnovna škola programiranje robot sela sombor takmičenje
>>
1234
. . .
3019