Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Novo predavanje doktora Stojanovića

Marko Stojanović, sportski naučnik u seniorskoj A reprezentaciji Srbije održaće novo predavanje u našem gradu.

Foto 29880Sportski saveza grada Sombora i grada Sombora organizuju, u sredu, 26. aprila, predavanje profesora Marka Stojanovića. Ovog puta tema stručnog skupa biće „SAQ – integralni model razvoja fizičkih sposobnosti”. Predavanje će biti upriličeno u plavoj sali Sokolskog doma. Početak je u 17 časova. Organizatori pozivaju trenere, sportiste i sportske stručnjake da se odazovu u što većem broju.
Više informacija o ovom događaju svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 025/ 436 – 787 – navodi se u saopštenju Sportskog saveza.
@ Uto, 25.04.2017. 16:17
„saq – integralni model razvoja fizičkih sposobnosti“ dr marko stojanović dragan maksimović predavanje sombor sport sportski savez grada sombora - ssgs
• Obustava za Aleksa Šantić

Beogradska berza je obustavila trgovanje akcijama AD Aleksa Šantić.

Foto 9782Otvaranje stečajnog postupka predstavlja osnov za isključenje hartija od vrednosti sa tržišta Berze. To je polazeći od napred navedenih činjenica i okolnosti, konstatovano radi zaštite investitora, te utvrđivanja da li je nastavak organizovanja trgovanja akcijama, do usaglašavanja podataka o statusu Izdavaoca dostavljenih Berzi sa javno objavljenim podacima pravosudnih organa i nadležnih registara privrednih subjekata i hartija od vrednosti, neophodno privremeno obustaviti trgovanje akcijama - piše u obrazloženju Beogradske berze. Akcija Aleksa Šantića je na dan iskučenja koštala 471 po čemu je vrednost preduzeća oko 400 miliona dinara. 
Stečaj u Aleksa Šantić AD otvoren je krajem marta na predlog preduzeća Scom doo iz Feketića u vlasništvu Vladimira Vrbaškog. Kako je navedeno u rešenju o pokretanju stečajnog postupka zbog duga Aleksa Šantić Ad prema poveriocu u iznosu od 64,75 miliona dinara od kojih je 55,5 miliona dinara poverilac naplatio prodajom imovine dužnika. Inače, računi preduzeća iz Aleksa Šantića su na dan otvaranja stečajnog postupka bili u neprekindoj blokadi više od 430 dana, u ukupnom iznosu od 470,5 miliona dinara.
Prvo poverilačkog ročište zakazano je za 28. april, dok će, po navodima iz rešenja Privrednog suda u Somboru, ispitno ročište biti održano 29. maja. 
@ Uto, 25.04.2017. 06:10
aleksa šantić aleksa šantić ad beogradska berza privreda privredni sud u somboru scom doo sombor stečaj vladmir vrbaški
• Vukovi prejaki za Bođoše

SBB Vukovi - Sombor Celtis 42:6

Foto 27532Pobeda domaćeg tima se ni jednog trenutka nije dovodila u pitanje. Krenuli su agresivno i već u prvoj četvrtini stigli do 14:0, da bi do poluvremena prednost Vukova dostigla velikih 35:0. Beograđani su u nastavku značajno spustili tempo što je rezultiralo izjednačim ishodom preostale dve četvrtine. Igrač utakmice bio je raning bek beogradskog tima Dvejn Brejdi koji je tokom prvog dela čak četiri puta utrčao u end zonu Celtisa. Somborci su do počasnog pogotka stigli u poslednjoj deonici. Vladimir Injac je uspešno uhvatio bacanje kvoter beka Branka Radoševića
Bio je ovo treći poraz naše ekipe, koja je na startu sezone za rivale imala najbolje domaće timove. Priliku da odigraju jedan ravnopravan susret i pokažu koliko mogu Celtisi će imati već u nedelju (15 ili 16 sati) pred svojom publikom. Ugostiće Legionare iz Sremske Mitrovice koji su u dosadašnjem toku prvenstva upisali jednu pobedu. Celtisi bi eventualnim trijumfom sigurno izmakli sa dna Sport klub Prve lige.
@ Uto, 25.04.2017. 02:16
američki fudbal branko radošević dvejne brejdi kaf sombor celtis legionari sremska mitrovica sbb vukovi sombor sport sport klub prva liga vladimir injac
• Pomoć u kući poverena Crvenom krstu

Gradsko veće je na sednici održanoj u ponedeljak, 24. aprila prihvatilo predlog nadležne komisije i javni rad „Pomoć u kući” dodelilo somborskom Crvenom krstu, koji se jedini prijavio na javni poziv.

Foto 30452Na javnom radom na izvršenju usluga biće angažovano 35 lica, odnosno 33 izvršioca i dva koordinatora. S obzirom da vrednost javnog rada, po predlogu Crvenog krsta iznosi skoro 16,41 miliona dinara, odnosno 1,41 milion dinara više od iznosa planiranog u budžetu grada, Gradsko veće je usvojilo zaključak kojim se definiše da će ovaj iznos biti obezbeđen i realizovan u budžetu za narednu godinu. Većnici su usvojili treće izmene i dopune plana javnih nabavki Gradske uprave grada Sombora za ovu godinu, kao i informaciju o fazama realizacije projekata koji se sufinansiraju sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. 
Gradsko veće se saglasilo i sa prvim izmenama i dopunama godišnjeg programa podizanja spomenika i postavljanja skulpturalnih dela na teritoriji grada, pa će se isti, dopuniti inicijativama za podizanje spomenika: „Rataru”, „Nikoli Tesli”, „Učitelju” i „Alternativi”. Raspravljalo se i o vršenju stručnog nadzora JKP „Prostor” nad radovima održavanja saobraćajne signalizacije, radovima na adaptaciji i rekonstrukciji objekta za ambulantu u Gogama, kao i o finansijskim i drugim pitanjima – navodi se u izveštaju Gradske uprave.
@ Uto, 25.04.2017. 02:08
adaptacija i rekonstrukcija objekata crveni krst crveni krst sombor društvo gradska uprava grada sombora gradsko veće grada sombora javni radovi jkp prostor politika sednica veća sombor spomenici
• Stefan Milenković u crkvi u parku

Festival klasične muzike „Somborske muzičke svečanosti” (SOMUS) održan je početkom aprila, ali je veliki završetak zapravo u sredu, 26. aprila.

Foto 14674SOMUS će biti okončan retko viđenim koncertom: u crkvi Svetog Stefana violinista Stefan Milenković nastupiće kao solista uz Simfonijski orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu. Dirigent je Andrej Bursać. Na programu će biti dela Bručija, Čajkovskog i Prokofjeva. Koncert je prvobitno trebalo da bude održan u Narodnom pozorištu Sombor, ali je zbog velikog interesovanja publike događaj premešten u tzv. Karmelićansku crkvu u Parku heroja. Koncert je zakazan za 20 časova.
@ Uto, 25.04.2017. 01:47
akademija umetnosti crkva svetog stefana klasična muzika koncert kultura kulturni centar laza kostić muzika novi sad simfonijski orkestar solista sombor somus stefan milenković violina
>>
1234
. . .
2991