Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Čonopljanci bolji u derbiju

Radnički - Sloga 0:2 (0:2)

Foto 33532 Gradski stadion. Gledalaca oko 150. Sudija: Jurić (Senta). Strelci: Vukas u 37. i Rajčanji u 45. minutu za Slogu. Žuti kartoni: Kovačević, Josić, Sazdanić, Bulović, Tevanović (Radnički), M: Milošević i Rajčanji (Sloga).
Radnički: Bulović, Sazdanić, Veselinović, Erdei, Josić, Martinović (Matijević), Žeželj (Lukić), Tevanović, Lučić, Sapozničenko, Kovačević (Vukadinović).
Sloga: M. Milošević, Rebić, Vidović, N. Milošević, Vukas (Aničić), Sekulić, Mijatović (Jajić), Rajčanji, Mitrović, Konjović, Purić.
Zaslužena pobeda Čonopljanaca u Somboru. Bolju igru krunisali su golovima u finišu prvog poluvremena. Goste je u vođstvo doveo mladi Vukas u 37. minutu. Odlično je ispratio akciju po desnoj strani i na na drugoj stativi ubacio loptu iza leđa Bulovića. Meč je rešen u samom finišu prvog dela. Fudbaleri Radničkog iz nekoliko pokušaja nisu uspeli da izbace loptu iz kaznenog prostora. To je iskoristio Rajčanji i obezbedio svom timu dva gola prednosti. Iako su u nastavku zaigrali znatno bolje crveno-beli nisu uspeli da postignu pogodak i učine meč makar malo zanimljivijim. Tabela
Čonopljanci u subotu dočekuju drugoplasiranu Slogu iz Adorjana. Radnički gostuje vodećem Srbobranu.
@ Čet, 26.04.2018. 03:12
čonoplja fk radnički fk sloga fk srbobran fk tisa adorjan fudbal rajčanji sela sombor sport vukas
• Stroža kontrola upotrebe pesticida

Zapadnobački upravni okrug je uputio obaveštenje o primeni zakonskih propisa u oblasti primene sredstava za zaštitu bilja (pesticida) u vreme punog cvetanja poljoprivrednih kultura, a u vezi akcije sprečavanja trovanja pčela.

Foto 9171- Korisnici sredstava za zaštitu bilja su odgovorni za aktivnosti i mere predostrožnosti koje preduzimaju u vezi sa primenom sredstava za zaštitu bilja. Korisnici sredstava za zaštitu bilja rizikuju da i njihova proizvodnja bude ugrožena smanjenjem prinosa i plaćanjem šteta koje prouzrokuju nepravilnom i nesavesnom primenom sredstava za zaštitu bilja, odnosno ako primenjuju pesticide koji su otrovni za pčele u vreme cvetanja bilja. Sredstva za zaštitu bilja koja su otrovna za pčele mogu se primeniti samo u slučaju suzbijanja karantinskih štetnih organizama i to samo nakon pisanog odobrenja ministra poljoprivrede - piše između ostalog u dopisu Fitosanitarne inspekcije. Kako se navodi, kazne po ovom osnovu, za pravna lica kreću se od 500 do 700 hiljada dinara, za preduzetnike od 300 do 500 hiljada, dok je za fizička lica iznos kazne od 35 do 50 hiljada dinara. Fitosanitarni inspektor podseća da su korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni da vode evidenciju o svakom tretiranju bilja, biljnih proizvoda i propisanih objekata, te napominje da su kazne za nepoštovanje ove zakonske odredbe od pet hiljada do milion dinara. Inspektor navodi i da se sredstva za zaštitu bilja moraju primenjivati na način da ne ugrožavaju zdravlje ljudi i životinja.
- Fitosanitarna inspekcija Uprave za zaštitu bilja je preduzeča sve neophodne aktivnosti u vezi sa sprovođenjem mera usled kršenja odredbi Zakona o sredstvima za zaštitu bilja koje se odnose na upotrebu sredstava za zaštitu bilja u vreme cvetanja bilja i vođenja evidencije o primeni sredstava za zaštitu bilja. Pored propisanih kazni, nesavesni korisnici sredstava za zaštitu bilja rizikuju da moraju da nadoknade štetu koju nanesu pčelarima trovanje pčela - piše u obaveštenju fitosanitornog inspektora Dragana Bezbradice. Zvaničan dopis možete preuzeti u prilogu vesti.
@ Sre, 25.04.2018. 08:30
cvetanje bilja dragan bezbradica fitosanitarni inspektor pčele pesticidi poljoprivreda sombor sredstva za zaštitu bilja zapadnobački upravni okrug
• Ukinuta zabrana poseta!

Saopštenje OB Dr Radivoj Simonović Sombor.

Foto 14486- U skladu sa preporukom direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine broj: 01-422/8 od dana 23. aprila upućenom svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine u kojoj se navodi da je prethodnih više od mesec dana intenzitet aktivnosti virusa gripa opadajući na teritoriji AP Vojvodine, preporučuje se ukidanje primena mera zabrane poseta pacijentima u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović” Sombor od dana 24. aprila - piše u dopisu ove zdravstvene ustanove.
Posete Bolnici dozvoljene su posle više od tri meseca. Zabrana poseta pacijentima zbog epidemiološkog statusa gripa uvedena je još krajem januara.
@ Sre, 25.04.2018. 04:08
društvo epidemiološka situacija institut za javno zdravlje vojvodine opšta bolnica dr radivoj simonović sombor ukidanje primena mera zabrane poseta pacijentima
• Izrada južne saobraćajnice

Gradsko veće je zasedalo 113. put.

Foto 12653Gradsko veće je, na poslednjoj sednici utvrdilo Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije južne glavne primarne gradske saobraćajnice, te donelo Pravilnik i program o postavljanju objekata i uređaja na teritoriji grada Sombora. - Pravilnikom su, u skladu sa odredbama Odluke o uređenju grada, preciznije propisani tehnički i drugi uslovi, način i postupak postavljanja pokretnih tezgi, izložbenih pultova za prodaju, pokretnih uređaja za pripremu hrane, bilborda i reklamnih panoa i drugih objekata i uređaja - objavljeno je u zvaničnom izveštaju sa sednice. 
Veće je poslove stručno-tehničkog nadzora na održavanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, kao i nadzor nad održavanjem svetlosne signalizacije u Somboru poverilo JKP Prostor. Takođe, gradski ministri, su na sednici prihvatili ponudu JKP Zelenilo na poslovima košenja trave i rastinja na bankinama opštinskih puteva.
@ Sre, 25.04.2018. 03:58
društvo jkp prostor jkp zelenilo južne glavne primarne gradske saobraćajnice košenje trave i rastinja na bankinama odluke o uređenju grada održavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije plan detaljne regulacije pravilnik i program o postavljanju objekata i uređaja na teritoriji grada sombora saobraćaj sombor
• WordPress okupljanje u Somboru

Društveni akselerator i kovorking Fabrika organizuje u četvrtak 27. aprila, s početkom u 18 sati, seminar posvećen WordPress-u.

Foto 33530 - U saradnji sa prijateljima iz udruženja WordPress Srbija, WP okupljanja konačno stižu u Zapadnobački okrug. Po prvi put u Somboru, u Fabrici, pričaće se isključivo o temama vezanim za WordPress. U okviru stručnog skupa, biće održana tri predavanja i to Stevica Gološin - Kako početi, Milana Cap - Kad porastem biću theme reviewer i Nikola Štulić - Naša mala zadruga - predočili su domaćini iz Fabrike. Predavanje Stevice Gološina je namenjeno početnicima i onima koji se dvoume koji moderni CMS da koriste za svoj veb-sajt. Obuhvaćena su najčešća pitanja koja postavljaju početnici na forumima i društvenim mrežama. Milana Cap će tokom svog predavanja pričati o procesu pregleda (review) tema na WordPress.org, kako početi i zašto to uopšte raditi, dok će Nikola Štulić predstaviti WordPress Srbija i kako je za samo četiri godine stigla od prvog zvaničnog susreta do organizacije najveće evropske WordPress konferencije – WordCamp Europe.
Prisustvo predavanjima je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane, ali je prijavljivanje zbog ograničenog broja mesta obavezno putem linka.
@ Sre, 25.04.2018. 03:50
društvo fabrika coworking i društveni akselerator milan cap nikola štulić sombor stevica gološin wordcamp europe wordpress wordpress srbija
>>
1234
. . .
3312