Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Vojvođanska sredstva za somborski IPA projekat

Pokrajinski sekretarijat za finansije opredelio je 39 miliona dinara za podršku projektima koji se finansiraju iz fondova EU.

Foto 32605Odluka o preusmeravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve APV ka Sekretarijatu za finansije objavljena je poslednjem broju Službenog glasnika. Predviđeno je da 13,3 miliona dinara bude dodeljeno, kako piše u odluci, na ime tekućih transfera ostalim nivoima vlasti. Gradu Somboru, po ovom osnovu, za realizaciju IPA projekta „Obogaćivanje turističke ponude za slepe i osobe sa oštećenjem vida”, pripada 535.778 dinara. Ostatak vojvođanskog novca (25.748.612 dinara) preusmeren je kao kapitalni transfer ostalim nivoima vlasti. Iznos namenjen somborskoj lokalnoj samoupravi je čak četiri puta veći u odnosu na tekuće izdatke. Tako gradu Somboru, po osnovu realizacije gore navedenog projekta pripada, dodatnih 2.262.643 dinara. Ukupno je upućeno 2,8 miliona dinara ili 23.500 evra.
Vodeći aplikant projekta „Obogaćivanje turističke ponude za slepe i osobe sa oštećenjem vida - Visitus” je grad Sombor, prekogranični partner opština Erdut, a partner iz Srbije – Institut ekonomskih nauka. Cilj projekta je kreiranje uslova za unapređenje turističke ponude u pograničnom području Zapadnobačkog upravnog okruga i Osječko-baranjske županije, kroz proširenje ponude za slepe i slabovide. Implementacija projekta počela je 15. juna 2017. godine, a kao dan završetka realizacije, određen je 14. februar 2019. Budžet projekta je 353.048,18 evra.
@ Uto, 12.12.2017. 09:00
ap vojvodina društvo grad sombor institut ekonomskih nauka obogaćivanje turističke ponude za slepe i osobe sa oštećenjem vida - visitus opština erdut osiječko-baranjska županija pokrajinski sekretarijat za finansije službeni glasnik sombor zapadnobački okrug
• Fudbalski klubovi o finansiranju

U četvrtak, 14. decembra, održaće se redovna Skupština Gradskog fudbalskog saveza Sombor.

Foto 17313Kako se navodi u pozivu, druga redovna Skupština Gradskog fudbalskog saveza Sombor će nakon verifikacije novih delegata za mandatni period od 2016. do 2020. godine, kao i usvajanja zapisnika sa prethodne sednice Skupštine, raspravljati o usvajanju Programa za sufinansiranje klubova od strane lokalne samouprave za narednu godinu. Nakon toga, razmeniće se informacije oko organizacije i održavanja zimskog turnira klubova u malom fudbalu. Takođe, biće reči i o pripremi „večeri fudbala” na kojoj bi trebalo da budu dodeljena priznanja najboljim ekipama i pojedincima, tokom 2017. godine. 
Skupština će biti upriličena u Plavoj sali Sokolskog doma, sa početkom od 18 časova. Pravo glasa imaju 23 delegata, koji predstavljaju klubove, odnosno stručne organizacije GFS Sombor. 
@ Uto, 12.12.2017. 04:11
delegati dragan bubanja gradski fudbalski savez lokalna samouprava program sufinansiranja klubova redovna skupština sombor sport
• Poziv ekološkim organizacijama

Ekološki pokret Odžaka priprema novu verziju Baze podataka.

Foto 20005- U želji da do kraja 2017. godine svoju „Bazu podataka ekoloških NVO u Republici Srbiji” kompletiramo, sa što većim brojem tačnih podataka o nevladinim organizacijama koje su se statutarno opredelile (isključivo ili delimično) za zaštitu i unapređenje životne sredine, energetsku efikasnost, organsku proizvodnju, podizanje ekološke svesti, uputili smo javni poziv za dostavljanje kontakt podataka koji se mogu javno objaviti na sajtu Ekološkog pokret Odžaka. Poziv je dostavljen i svim nevladinim organizacijama čije imejl adrese Ekološki pokret Odžaka poseduje - piše u pozivu. EPO je predvideo da sve organizacije koje su do sada bile upisane u bazu podataka, na zvaničnom sajtu udruženja provere tačnost unetih podataka, te o eventualnim izmenama izveste Ekološki pokret Odžaka. Podaci se dostavljaju na propisanom obrascu, koji se može preuzeti u prilogu vesti. - Ispunjava se samo obavezni deo i podaci koji se menjaju ili dopunjuju. NVO kojima se prvi put obraćamo ili koje nam se prvi put obraćaju  treba da dostave kontakt podatke koje žele da budu objavljene na našem sajtu. Baza podataka se ažurira jednom sedmično - naveli su iz EP Odžaka.
@ Uto, 12.12.2017. 04:06
baza podataka ekoloških nvo civilno društvo društvo ekološke organizacije ekološki pokret odžaka energetska efikasnost organska proizvodnja podizanje ekološke svesti sombor zaštita životne sredine
• Pogledati detinjstvo u lice

Na Pedagoškom fakultetu u Somboru, u četvrtak, 7. decembra, u spomen-sobi Norme i Preparandije održano je književno veče posvećeno Vesni Ćorović-Butrić, spisateljici za decu i mlade iz Beograda.

Foto 32704Foto 32702 Osim što je napisala dvanaest knjiga za decu, Vesna Ćorović-Butrić uređuje i Program za decu i mlade u Radio Beogradu. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada. Njena najnovija knjiga „Izmislica”, neobična priča o odrastanju koja je bajkovito ilustrovana, nalazi se u vrhu top lista najtraženijih knjiga za decu i mlade. Vesna Ćorović-Butrić se bavi i fotografijom, a imala je veoma uspešnu izložbu „Duhovi - Beogradske lutke iz izloga” 2016. godine na Beogradskom letnjem festivalu.
Književno veče je vodio doc. dr Milivoje Mlađenović, koji je istakao da Vesna Ćorović-Butrić ima smisao za detalj i za prikazivanje onoga što je „iza sveta”, što se vidi kako u njenom pripovedanju, tako i u tehnici fotografisanja.
Govoreći o detinjstvu, jednom od glavnih motiva u svojim delima, Vesna Ćorović-Butrić je rekla da je detinjstvo toliko važan deo čovekovog života, da nikada nećemo postati zreli ukoliko ga „ne pogledamo u lice”.
U ulozi analitičara, kritičara i prikazivača književnih dela Vesne Ćorović-Butrić našle su se studentkinje Pedagoškog fakulteta. One su u okviru predmeta Književnost za decu, pod mentorstvom doc. dr Milivoja Mlađenovića napisale izvanredne seminarske radove koji su na zanimljiv i inspirativan način osvetlili književni portret ugledne književnice. Marija Živanović je u seminarskom radu analizirala zbirku priča za decu „Biću snovoslagač”, Danijela Ivanović je analizirala roman „Ostaviti kod Ruže”, dok je Ivana Ćirić dala analizu romana „Žuto je plavo: (roman u nastajanju)”. Odlomke iz ovih knjiga čitala je Sanja Marjanović, koja je dala je i izuzetno uspešan prikaz romana „Unatraške”.
@ Uto, 12.12.2017. 01:45
danijela ivanović doc. dr milivoje mlađenović ivana ćirić izmislica književnost književnost za decu kultura marija živanović pedagoški fakultet sombor sanja marjanović sombor vesna ćorovć-butrić
• „Lolinci” gosti udruženja slepih

Dan invalida, 3. decembar, u Udruženju slepih Sombor uveličali su učenici OŠ „Ivo Lola Ribar”.

Foto 32701Foto 32700 Prošle sedmice, povodom Dana invalida, Udruženje slepih Sombor posetili su učenici OŠ „Ivo Lola Ribar” sa učiteljicom Sandrom Kevilj. Članica udruženja slepih Mila Kuran decu je upoznala sa radom na računaru pomoću govornog softvera
Organizovana je i kreativna radionica na kojoj su učenici izrađivali novogodišnje čestitke za članove udruženja. Poseta dece imala je za cilj podizanja svesti među najmlađima o životu i mogućnostima slepih lica.
@ Uto, 12.12.2017. 01:30
dan invalida deca društvo mila kuran oš ivo lola ribar sandra kevilj slepi sombor udruženje slepih sombor
>>
1234
. . .
3203