Sport Kultura Društvo Obrazovanje Privreda Poljoprivreda Sela
• Treći nosilac za polufinale

Filip je zabeležio drugi trijumf na atp turniru serije 250 u Marseju.

Foto 33106Somborac je rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) slavio protiv iskusnog francuskog tenisera, Žila Simona. Imao je odličnu realizaciju poena nakon uspešnog prvog servisa, ali je i pored toga branio čak pet brejk prilika. Simon je dva puta uspeo da mu oduzme servis, međutim to je bilo sve što je uradio u ovom susretu. Krajinović je odlično kontrolisao dešavanja na meču, održavao stalnu prednost i bez većih poteškoća odgovorio na pritisak domaćeg tenisera, koji je bio izraziti favorit. Plasman u četvrfinale turnira u Marseju doneo je našem igraju najmanje 45 atp bodova i oko 18.000 iz nagradnog fonda.
Filip će na terenu ponovo biti već večeras, ne pre 19 sati. Predstoji mu treći turnirski duel protiv tenisera iz Francuske. Radi se o trećem nosiocu Lukasu Puiju, trenutno 16. igračem sveta. Somborac je u jedinom dosadašnjem okršaju, Uzbekistan 2013. godine, slavio sa 2:1. Boljeg iz ovog meča u polufinalu očekuje pobednik susreta Mau (fra) - Ivaška (blr).
@ Pet, 23.02.2018. 03:43
atp 250 filip krajinović ilya ivashka lukas pui marsej - marseille nicolas mahut - nikola mau sombor sport tenis žil simon
• Kraj marta za podnošenje prijava

Odeljenje lokalne poreske administracije GU grada Sombora obaveštava obveznike, koji vode poslovne knjige, da su dužni da do 31. marta poreske godine podnesu poresku prijavu (PPI1) sa utvrđenim porezom.

Foto 17042- Za imovinu koju stekne, započne ili prestane da koristi u toku godine ili na drugi način nastane ili prestane poreska obaveza, obveznik poreza na imovinu – pravno ili fizičko lice, podnosi poresku prijavu u roku od 30 dana od dana nastanka bilo koje od navedenih promena - piše u saopštenju Odeljenja lokalne administracije. Dalje se navode i da obveznici komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, odnosno takse za držanje sredstava za igru dužan je da Odeljenje lokalne poreske administracije, u roku od 15 dana od dana početka korišćenja prava, predmeta i usluga, podnese prijavu za utvrđivanje takse. Prijave se podnose i za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine. Obavezu imaju imaoci prava na nepokretnosti, odnosno zakupci, za poslovni prostor koji koriste za obavljanje privredne delatnosti, kao i za korišćenje zemljišta za obavljanje redovne delatnosti privrednih subjekata.
Rok za podnošenje prijava za utvrđivanje naknade je 15 dana od dana nastanka obaveze za utvrđivanje naknade. Obrasci se mogu preuzeti na sajtu grada. Obveznici ih predaju na šalteru tri (3) Gradskog uslužnog centra u prizemlju Županije.
@ Pet, 23.02.2018. 03:16
gradska uprava grada sombora komunalna taksa za isticanje firme naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine odeljenje lokalne poreske administracije poreska prijava ppi1 porez na imovinu privreda sombor taksa za držanje sredstava za igru uslužni centar
• Vlaisavljević ispred Travice

Završen je najveći zimski šahovski turnir u našem gradu, 27. Memorijal Franja Matarić.

Foto 33192 Ovogodišnje takmičenje okupio je 28 igrača iz Sombora i okoline, a posle devet kola i igre po švajcarskom sistemu, najbolji je bio Ilija Vlaisavljević iz Sombora, koji je sakupio 7,5 poena. Zabeležio je šest pobeda i tri remija. Isti broj bodova imao je i drugoplasirani Gakovčanin, Robert Travica, koji je uz sedam pobeda remizirao sa pobednikom i poražen u partiji sa Andrijom Ćetkovićem. Pola poena manje u odnosu na prvoplasirane osvojio je Branko Malbaša. Slede Šljukić, Ivkić i Vidović sa učinkom od šest poena. Najstariji učesnik turnira bio je Milan Basta, koji ne posustaje ni u devetoj deceniji života. Zahvalnice organizatora uručene su njemu, sudiji Radomiru Kovačiću i Pavlu Matariću, za poseban trud i zalaganje turnira koji je trajao duže od mesec dana.
Završnoj svečanosti, po završetku turnira, prisustvovali su svi učesnici, članovi sportskih sekcija HKUD Vladimir Nazor, te predsednik društva Mata Matarić. Dodeli nagrada prethodila je simultanka Fide majstora Josipa Dekića protiv osmorice šahista. Ostvario je sedam pobeda i doživeo poraz od Jovana Vidovića.
Izvor: Vinko Janković | @ Pet, 23.02.2018. 02:55
27. memorijal franja matarić andrija ćetković branko malbaša fide majstor ilija vlaisavljević ivkić josip dekić jovan vidović mata matarić milan basta pavle matarić radomir kovačić robert travica šah šljukić sombor sport
• U nedelju besplatni pregledi u bolnici

U skladu sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, 25. februara će u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović” biti organizovan novi krug pregleda.

Foto 31132Građanima će, bez obzira da li imaju ili ne zfravstveno osiguranje, biti na raspolaganju oftalmološki i kardiološki pregledi, te pregledi šećera u krvi i određivanje tumor markera prostate i jajnika. Oftalmološki pregledi, pregledi šećera u krvi i tumor markeri obavljaće se samo u zgradi Specijalističkih ambulanti Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” u Vojvođanskoj ulici. Kardiološki pregledi će biti dostupni na dve lokacije: u Ambulanti za kardiovaskularne i reumatološke bolesti u Mirnoj ulici, te zgradi Specijalističkih ambulatni u bolnici. 
Pregledi u nedelju će trajati od 8 do 16 časova.
@ Pet, 23.02.2018. 00:10
društvo ministarstvo zdravlja opšta bolnica dr radivoj simonović sombor zdravlje
• Prostoru pola miliona evra

Gradsko veće je na 105. sednici donelo odluku da Javnom komunalnom preduzeću Prostor iz Budžeta grada opredelili još 57 miliona dinara.

Foto 32724Zvanični izveštaj sa sednice Gradskog veća kaže da su većnici usvojili ponudu i plan rada JKP Prostor na poslovima uređivanja i održavanja javnih površina u somborskim selima. Vrednost radova je procenjena na 50 miliona dinara, o čemu je sačinjen i potpisan ugovor sa lokalnom samoupravom koja finansira održavanje javnih površina u selima. Pored ovih sredstava, pomenuto preduzeće će dobiti još sedam miliona dinara za održavanje neaktivnih grobalja u gradu i selima u tekućoj godini. Odlučeno je i da grad sa 12 miliona dinara finansira i službu zoohigijene, koju obavlja JKP Čistoća.
Većnici su na ovonedeljnoj sednici usvojili i predlog Statuta Turističke organizacije grada Sombora, koji je upućen skupštini na razmatranje. Gradsko veće je usvojilo i Pravilnik o kriterijumima i merilima za učešće korisnika i njegovih srodnika u ceni usluge pomoći u kući, personalne asistencije i dnevnog boravka dece, mladih i odraslih lica i na osnovu kriterijuma pravilnik za svaku od navedenih socijalnih usluga.
@ Čet, 22.02.2018. 09:10
društvo jkp čistoća sombor jkp prostor poslovi zohigijene sednica gradskog veća sombor uređenje i održavanje javnih površina na selima
>>
1234
. . .
3259