Katolička crkva

Posvećena Bogorodici, sagrađena je 1896. godine. Od tada, pa do II svetskog rata, u njoj su održavane katoličke službe. Posle rata, crkva nastavlja sa radom, iako u selu nije ostalo mnogo katolika a nije postojao ni katolički sveštenik, pa su vernici dolazili okolnih mesta.
Crkva je 1994. godine postala pravoslavna, i bez značajnih izmena u izgledu. Tu se redovno održavaju pravoslavne liturgije.

Švapsko groblje

Nalazi se na jugoistočnoj strani sela, prema Telečkoj. Nastalo je u XIX veku i tu su sahranjivani uglavnom Nemci. Ime „švapsko groblje” dali su mu ljudi koji su se doselili nakon II svetskog rata sa Korduna i Like. Na njemu se nalaze dve kapele koje su sada gotovo porušene i u jako lošem stanju. Pošto se poslednjih 60 godina niko ne sahranjuje na njemu, zapušteno je i niko o njemu ne vodi brigu.

Bazen

Bazen radi svakog leta od 1982. godine, kada je napravljen samodoprinosom građana Kljajićeva. U njegovom sastavu je jedan veliki bazen na dva nivoa (2 metra i 1,3 metra), mali bazen i kafić sa baštom.

Ribolovački kutak

Udruženje ribolovaca „Amur” odnedavno upravlja delom Kanala DTD u blizini Malog Stapara. Ovo mesto se smatra jednim od najkvalitetnijih u kanalskom sistemu. Omogućen je smeštaj u ribolovačkim barakama.

Manifestacije


Velika Gospojina

Slava sela, 28. avgusta. Muzika, veselje, hrana i piće, te mnoštvo drugih priredbi učiniće da se svake godine iznova vraćate.

Seoska korida

Među 150 turističkih manifestacija u Srbiji proglašena je najoriginalnijom. Neverovatnu trku motokultivatora čini borba za pol poziciju, škripa na startu i ludih 10 krugova friziranih freza u maksimalnoj brzini. Donedavno druga disciplina „Seoske koride” bila je hvatanje praseta u punoj brzini, ali je zamenjena ekipnim višebojem. Dnevna poseta na „Seoskoj koridi” prelazi 2.000 ljudi.

Dan veselih mašina

U Kljajićevu najavljuju još jednu izuzetnu manifestaciju. Trodnevno pečenje rakije u selu. Degustacija, pečenje ili lođenje, na vama je da odaberete.

Đurđevdanski festival

KUD „Đurđevak” organizuje tradicionalni folkloraški festival u danima oko Đurđevdana (6. maj). Učestvuju najbolji igrači Vojvodine i Srbije, ali i iz inostranstva.