Obrazovanje > Osnovne škole

Muzička škola „Petar Konjović”

Direktor: Štrangarić-Šteta Arleta
Adresa: Venac Petra Bojovića 9, Sombor
Telefon: 025/22-054

Osnovna škola „21. Oktobar”

Direktor: Mašić Jelena
Adresa: Njegoševa 4, Sombor
Telefon: 025/22-476
E-mail: os21oktobar@ravangrad.net

Činjenice: Škola je osnovana 1884. godine. Školska zgrada u centru grada imala je lepo stepenište, osam učionica po svim pedagoškim standardima, zbornicu i zatvorene hodnike. Nastavni jezik je bio mađarski. Sredinom januara 1965. godine zgrada je data na upravljanje radnom kolektivu OŠ „21. Oktobar”.
Škola ima područno odeljenje na Bukovcu. U ovoj prvoj srpskoj salaškoj školi redovna nastava počela je 1815. godine. Škola ima najmanji broj učenika u gradu.
Saradnja: Sa svim školama na teritoriji Grada Sombora.
Aktivnosti: Specifičan rad u smenama (učenici nižih (1. - 3.) odeljenja – jedna smena, učenici viših (4. - 8.) odeljenja – druga smena)

Osnovna škola „22. Oktobar”

Direktor: Milivojević Siniša
Adresa: Ivana Gorana Kovačića 32, Bački Monoštor
Telefon: 025/807-530
E-mail: so.skolabm@neobee.net

Činjenice: Škola je osnovana 1752. godine u sastavu Crkve. U posebnu zgradu škola je izmeštena 1767, dok je prva školska zgrada sazidana je 1826. godine. Kao osmogodišnja škola postoji od školske 1950 – 1951. Danas škola ima oko 350 učenika razvrstanih u 16 odeljenja. Izgradnjom nove školske zgrade prestala je potreba za sva tri stara prostora.
Saradnja: OŠ „Bratstvo - jedinstvo” Sombor, OŠ „Ivo Lola Ribar” Sombor i Srednja poljoprivredno prehrambena škola Sombor.
Aktivnosti: U školi funkcioniše produženi školski boravak.

Osnovna škola „Aleksa Šantić”

Direktor: Stefanjesko Živko
Adresa: VIII Vojvođanske brigade bb, Aleksa Šantić
Telefon: 025/838-120
E-mail: osaleksasantic@ravangrad.net

Činjenice: Selo Aleksa Šantić, najmlađe je selo u somborskoj opštini, tako da je prvi školski čas u selu održan tek 1924. godine. Naselje Aleksa Šantić osnovali su dobrovoljci iz Prvog svetskog rata, poreklom iz okoline Mostara 1923. godine. Tokom Drugog svetskog rata, škola nije radila jer se većina meštana nalazila u logoru, Šarvar u Mađarskoj. Nakon rata, prvih deset godina škola je bila četvorogodišnja, da bi tek 1956. godine prerasta u osmogodišnju. Od 1976. godine škola radi u novoizgrađenoj i savremeno opremljenoj zgradi okruženoj lepo uređenom okolinom i sportskim terenima.
Saradnja: OŠ „Vuk Karadžić” Bajmok, OŠ „Nikola Tesla” Kljajićevo, OŠ „Bratstvo - jedinstvo” Sombor.
Aktivnosti: Aktivno učestuju u projektu Škola budućnosti. Treba naglasiti da ekipe OŠ „Aleksa Šantić” postižu značajne rezultate u odbojci i košarci – na opštinskim, okružnim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Nekoliko bivših učenica zaigrale su odbojku u prvoligaškim timovima, najčešće u Subotici.

Osnovna škola „Avram Mrazović”

Direktor: Borak Mirjana
Adresa: Podgorička 2, Sombor
Telefon: 025/22-831
E-mail: osavram@sbb.rs

Činjenice: Škola je osnovana Rešenjem Narodnog odbora opštine Sombor 22.08.1953. godine. Kasnije, 1956. godine postaje Vežbaonica Učiteljske škole. Svečano otvaranje objekta gde je škola danas smeštena obavljeno je 29. novembra 1961. godine. Tek 1973. godine dobija današnji naziv, OŠ „Avram Mrazović”, po čuvenom srpskom prosvetitelju, pedagogu, književniku, prevodiocu, plemiću i senator slobodnog i kraljevskog grada Sombora. Povodom Dana prosvetnih radnika, 08.11.2002. godine, škola je postala nosilac prestižnog Pokrajinskog priznanja Dr Đorđe Natošević, koje se dodeljuje najuspešnijim kolektivima ili pojedincima u oblasti obrazovanja.
Saradnja: OŠ „Milica Pavlović” iz Čačka.
Aktivnosti: U poslednje dve godine nastavnici i učenici rade u okviru zajedničke dramske sekcije. U školi postoji video nadzor i razglas. Za potrebe učenika u školi radi zubna ambulanta. Funkcioniše produženi boravak u kome učenici mogu da borave svakog dana od 7 – 19 sati.

Osnovna škola „Branko Radičević”

Direktor: Sekulić Dušan
Adresa: Vuka Karađića 20, Stapar
Telefon: 025/827-701

Osnovna škola „Bratstvo - jedinstvo”

Direktor: Šain Marina
Adresa: Trg slobode 1, Svetozar Miletić
Telefon: 025/840-041

Osnovna škola „Bratstvo - jedinstvo”

Direktor: Jovanović Jelisaveta
Adresa: Žrtava fašizma 25, Bezdan
Telefon: 025/810-322
E-mail: so.osbezdan@neobee.net

Činjenice: prvi učitelj - kantor (veroučitelj) Andraš Kiralj počeo je da radi u Bezdanu 1743. godine. 1828. godine došlo je do razdvajanja poslova učitelja i kantora u školi. Počeo je da radi Ignac Santo, učitelj (1828 - 1863) za kojeg se zna da je osim mađarskog i nemačkog znao i latinski jezik. Zbog velikog broja dece, 1841. godine je na kraju naselja, pored kapele, podignuta i druga škola. Dok je u tzv. Centralnoj školi ostao da radi Ignac Santo, za rad u novoj školi primljen je Jožef Bođo (1839 - 1872). Godine 1856. izgrađen je još jedan važan objekat: porušena je stara Centralna škola i podignuta je nova sa tri učionice. Ova zgrada stoji na uglu Ulice žrtava fašizma i Crkvene ulice. Od 1856. god. u Bezdanu rade tri učitelja: Ignac Santo, Janoš Bođo i Šandor Časar. Nakon ovih promena u oblasti vaspitanja i obrazovanja u mestu se nije događalo ništa novo sve do izlaska novog Zakona o školstvu 1870. godine. Prema novom Zakonu o školstvu, školom je upravljao Školski odbor, a neposredni rukovodilac postao je direktor škole. U duhu zakona, 1871. je uvedena dodatna nastava za odrasle, organizovana nedeljna škola za šegrte, a mesni rasadnik je pretvoren u školsku baštu. Učionice su opremljene novim nastavnim sredstvima. Godine 1884. otvara se škola za šegrte, a 1894. za 259-oro dece otvaraju se dva zabavišta. 1896. u Bezdanu radi 8 učitelja. Pored mađarskog nastavnog jezika u školi se predaje na srpskom i nemačkom jeziku. Godine 1922. u razredima na mađarskom nastavnom jeziku ima 328 učenika, na srpskom nastavnom jeziku 220, a na nemačkom nastavnom jeziku 156 učenika. Tridesetih godina je i dalje postojala osnovna škola. Pohađanje prva četiri razreda je bilo obavezno, dok su peti i šesti razred učenici pohađali na dobrovoljnoj bazi. Prilikom upisa u školsku 1936/37. godinu, roditelji su dobili pravo da biraju na kom nastavnom jeziku žele da im uče deca. Posle okupacije 1941. škola je odmah nastavila sa radom. Godine 1945. formirana je tzv. Osnovna škola, a od 1950. godine škola nosi naziv Osmogodišnja škola. Sledeća promena naziova škole stiže 1964. godine, kada dobija ime „Bratstvo - jedinstvo” koje nosi i danas. Krajem školske godine 1976. počinje rušenje stare školske zgrade, a na njenom mestu je 26. maja 1979. godine otvorena nova škola u kojoj se i danas odvija nastava.
Saradnja: „Majšanski put” Subotica, „Mladost” Prigrevica, „Bratstvo - jedinstvo” Sombor, Škola za osnovno obrazovanje odraslih Sombor.
Aktivnosti: U OŠ „Bratstvo - jedinstvo” u Bezdanu deluje veliki broj sekcija: folklorna, mažoretkinje, recitatori na srpskom i mađarskom jeziku, likovna sekcija, hor, orkestar, škola plesa, dramska sekcija na nemačkom jeziku, ručni rad - heklanje, štrikanje i vez, ekološka, nemački i engleski jezik, geografija, biologija, srpski i mađarski jezik, matematika, fizika, hemija, istorija i numizmatika fudbal, rukomet, košarka, aikido, šah i aerobik. Bezdanska osnovna škola realizuje projekat „Zelena učionica” u okviru kojeg je na zemljištu škole van sela uređena staza zdravlja i učionica u prirodi. Cilj ovog projekta je da se poboljšaju psihofizičke sposobnosti učenika, upozna značaj zaštite životne sredine, razvije kreativnost upotrebom prirodnih materijala za izradu raznih predmeta.

Osnovna škola „Bratstvo - jedinstvo”

Direktor: Brajović Anđelka
Adresa: Trg Cara Lazara 9, Sombor
Telefon: 025/22-364
E-mail: bra@ravangrad.net

Činjenice: Zgrade OŠ „Bratstvo - jedinstvo” je spomenik kulture visoke zaštite. Već 1850. godine bila je namenjena vaspitanju i obrazovanju za potrebe katoličke crkve. Po završetku rata za reaktivaciju je bilo potrebno 9 godina. Osnovana 28.08.1956. kao učiteljska škola (1956. do 1963.), dok je današnja namena ozvaničena 1963. godine. Školski kompleks se sastoji iz tri objekta: spratne zgrade izgrađene 1894. godine – učionički prostor, prizemnog objekta iz 1850. godine – boravak, kuhinja, trpezarija, radionica i podrum za rekreaciju, fiskulturne sale sa sportskim terenom. Dan Škole je 16. novembar - Međunarodni dan tolerancije. Ovo je jedina gradska dvojezična škola u kojoj se uči čak sedam jezika. Uveden je elektronski dnevnik, a u školi postoje video nadzor i razglas.
Saradnja: Sve škole u Severno i Zapadnobačkom okrugu. U inostranstvu OŠ „Bratstvo - jedinstvo” sarađuje sa OŠ „Kiseljak” iz Kiseljaka – Tuzlasnki kanton Bosna i Hercegovina.
Aktivnosti: Škola bez nasilja ka podsticajnom okruženju – Projekat Unicef-a, Istraživanje biološkog uticanja univerzalnog jodiranja soli u Srbiji – Institut za javno zdravlje Srbije. Forum teatar, Učenički parlament…

Osnovna škola „Dositej Obradović”

Direktor: Milanov Simeon
Adresa: Slaviše Vajnera Čiče 55, Sombor
Telefon: 025/440-430
Web: www.dositej-obradovic.edu.rs
E-mail: osdosobradovic@nadlanu.com

Činjenice: OŠ „Dositej Obradović” u Somboru osnovana je 11. 05. 1989. godine i najmlađa je osnovna škola na teritoriji Grada Sombora. U školi se do sada vaspitalo i obrazovalo oko 16.000 đaka. Trenutno, školu pohađa preko 700 učenika sa kojima radi 70 članova kolektiva. Nakon putovanja direktora Milanov na studijsko putovanje u Helsinki 21. juna 2006. u školi je otvoren dečiji etno muzej u okviru Školskog razvojnog programa. Dositej Obradović je jedina škola u gradu u kojoj je moguće služiti civilni vojni rok. OŠ „Dositej Obradović” nalazi se u najurbanijem delu grada sa potencijalom za rast broja đaka.
Saradnja: Sve škole na teritoriji Grada Sombora.
Aktivnost: Produženi školski boravak za đake.

Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić”

Direktor: Mihailović Sonja
Adresa: Njegoševa 1, Stanišić
Telefon: 025/830-111

Osnovna škola „Ivo Lola Ribar”

Direktor: Borak Zoran
Adresa: Monoštorska 4, Sombor
Telefon: 025/22-371
Web: www.ilrsombor.com
E-mail: ilrsombor@ptt.rs

Činjenice: Osnovna škola „Ivo Lola Ribar” osnovana je 21.decembra 1962. Prvih osam školskih godina odvijalo se u Vojvođanskoj ulici. U junu 1970. škola je preseljena u Monoštorsku ulicu, gde se i danas nalazi. Prvi direktor bio je Stevan Vasiljević, poznati somborski pedagog, nastavnik i dugogodišnji direktor gimnazije. Školu danas pohađa 960 učenika, u glavnoj zgradi. Funkcioniše i izdvojenoodeljenje u Šikari. OŠ „Ivo Lola Ribar” neguje rad sekcija i slobodnih aktivnosti. Posebne rezultate postižu učenici na takmičenjima u sportu, pevanju, matematici, hemiji, modelarstvu.
Saradnja: Partnerska osnovna škola se nalazi uglavnom gradu Austrije, Beču. Saradnja se ogleda u razmeni iskustava u nastavi, kao i unapređenju kvaliteta nastave, te u izradi zajedničkih projekata. Redovne su razmene učenika dve škole.
Aktivnosti: U prostorijama Škole nalazi se školski informatički centar, koji MZ Gornja Varoš koristi za večernju obuku zainteresovanih građana svih uzrasta. Do danas je kurs završilo više od 500 stanovnika Sombora.

Osnovna škola „Kiš Ferenc”

Direktor: Varga Rajnai Roža
Adresa: Oslobođena 2, Telečka
Telefon: 025/864-023

Činjenice: Zvono za prvi školski čas u Telečkoj, tada sa 380 učenika i jednim učiteljom, zazvonilo je 28. februara 1885. godine. Škola je počela u privatnoj kući. Danas OŠ „Kiš Ferenc” radi u dve odvojene školske zgrade, koje razdvaja regionalni put Sombor - Bačka Topola. Prva školska zgrada sa dve učionice izgrađena je 1886. godine. Druga školska zgrada završena je 1896. godine. Nastava se do Drugog svetskog rata izvodila na srpskom, mađarskom i nemačkom nastavnom jeziku. Sto godina nakon osnivanja, 1986. dograđena je savremena fiskulturna sala i uvedeno centralno grejanje u zgradi dva. Savremeni informatički kabinet formiran je 2003. godine. Škola je dvojezična, deset odeljenja nastavu pohađa u dve smene. Upisano je ukupno133 učenika, koji uče na srpskom odnosno mađarskom jeziku.
Saradnja: U zemlji OŠ „Kiš Ferenc” sarađuje sa školama iz Kljajićeva, Kupusine, Svilojeva, Bezdana, Sombora i Svetozar Miletića. Saradnja sa inostranim ustanovama obrazovanja uglavnom se odnosi na Republiku Mađarsku. Prijatelji su: Fondacija Rakoci u okviru gimnazije Sent Laslo Baja, Mađarska Viša narodna škola, Lakitelek, Mađarska Bratska saradnja između sela i škola sa mestima Tape (kod Segedina), Mađarsombatfa – Mađarska.
Aktivnosti: Program „Briga o starima” – organizacija koja podržava realizaciju programa Crveni krst Sombor, Projekat Učionica u prirodi u okviru Školskog razvojnog plana. U školi se svake godine organizuje tradicionalni ispraćaj završnog razreda – Ballagas.

Osnovna škola „Laza Kostić”

Direktor: Miletić Tode
Adresa: Kralja Petra I 56, Gakovo
Telefon: 025/866-777
Web: www.oslazakosticgakovo.net
E-mail: so.oslazakostic@neobee.net

Činjenice: Početak rada datira iz 1764. godine, kada se škola nalazila u centru sela pored crkve. Prvi učitelj bio je crkveni pojac. Funkcionisanje je kroz istoriju je zavisilo od istorijskih prilikapa je tako u XIX veku škola dograđivana čak četiri puta. U periodu od 1764. do 1994. godine nastava je izvođena dvojezično, na nemačkom i mađarskom jeziku, što je zavisilo od aktuelne vlasti. U periodu od 1944. do 1948. godine škola u Gakovu nije radila. Školske 1952/53. počela je da radi osmoletka na makedonskom jeziku. Još uvek su nepoznati podaci kada je škola dobila ime Laza Kostić, kojim povodom i na osnovu koje odluke. Pedesetih godina škola u Gakovu je postala matična škola i za učenike iz Rastine. Školi pripada i izdvojeno odeljenje u Rastini, koje je smešteno u kaštelu barona Redla izgrađenom 1818. godine.
Saradnja: OŠ „Svetozar Radić” Tekija, OŠ „Ivan Goran Kovačić” Stanišić, OŠ „Petar Kočić” Riđica, te somborske OŠ „Bratstvo - jedinstvo” i „Ivo Lola Ribar”.
Aktivnosti: U školi funkcioniše nekoliko sekcija, i to: geografska, istorijska, dramska, informatičko- tehnička, filmsko-televizijska, mnogobrojne sportske, hor i muzička, matematička, novinarska, hemijska, fizička, likovna i ekološka. Škola je pokrenula projekat Školska televizija kroz koji đaci sami osmišljavaju, snimaju, montiraju i emituju sopstvene emisije. Đaci OŠ „Laza Kostić” iz Gakova osvojili su prvo mesto u nagradnom konkursu „Očuvajmo i zaštitimo stare vojvođanske sorte povrća”.

Osnovna škola „Miroslav Antić”

Direktor: Uzelac Vladimir
Adresa: Nikole Tesle 34, Čonoplja
Telefon: 025/844-868

Činjenice: Tradicija obrazovanja u Čonoplji datira od 1761. godine, a prva školska zgrada izgrađena je još davne 1830 godine. Godine 1894. podignuta je nova Bunjevačka škola, a 1903. godine Srpska škola, dok 1946. godine počinje sa radom redovna osnovna škola pod imenom OŠ „Bratstvo i jedinstvo” koja je tada brojala 1245 đaka. Novu zgradu škola dobija 1963. godine, a fiskulturnu salu (neadekvatnu) 1969. godine. Škola 14.03.1993. godine, odlukom nadležnih organa, menja svoj naziv u OŠ „Miroslav Antić” koji i danas važi, a taj datum je ujedno i Dan škole.
Saradnja: OŠ „Nikola Tesla” - Kljajićevo; OŠ „Ivo Lola Ribar” - Sombor; OŠ „Dositej Obradović” - Sombor; OŠ „Branko Radičević” - Stapar.
Aktivnosti: Škola se među prvima prilagodila primeni inkluzije u nastavi (za decu sa posebnim potrebama), tako da je školu već uspešno završio jedan učenik oboleo od cerebralne paralize. Školu pohađaju dva učenika sa posebnim potrebama i to jedan učenik osmog razreda sa autizmom i jedan učenik šestog razreda sa invaliditetom za kojeg je škola (prva u opštini) postavila prilaznu rampu (za osobe sa invaliditetom na ulasku u zgradu). U toku su pripreme za prijem slepog učenika u školu, tako cemo se prilagoditi njegovim posebnim potrebama.

Osnovna škola „Moša Pijade”

Direktor: Radić Marina
Adresa: Jugoslovenska 13, Bački Breg
Telefon: 025/809-015

Osnovna škola „Nikola Tesla”

Direktor: Vukanić Milica
Adresa: Ive Lole Ribara 51, Kljajićevo
Telefon: 025/852-026

Osnovna škola „Nikola Vukićević”

Direktor: Bulović Đuro
Adresa: Veljka Petrovića 4, Sombor
Telefon: 025/22-630
E-mail: osnvso@sbb.rs

Činjenice: Škola je osnovana 06. septembra 1903. godine, kada je nakon svečanog čina osveštenja i svečane besede povodom otvaranja škole somborski građanin, Nikola Vukićević, postavljen za prvog upravitelja škole u zadužbini Braće Mihajlović. Škola nosi ime svog prvog direktora Nikole Vukićevića, istaknutog prosvetnog radnika druge polovine 19. veka i početka 20. U prvoj fazi svog postojanja, od 1903. do 1920. godine, škola je bila pod direktnom upravom Srpske crkvene pravoslavne opštine. Prolazeći kroz burna vremena škola je menjala svoja zvanična imena. U periodu dok se crkva starala o školi, ona se zvala Centralna srpska pravoslavna veroispovedna škola, zatim Centralna ženska narodna osnovna škola, Narodna osnovna škola Braće Mihajlović, pa Osnovna škola broj jedan, Osmoljetka broj 1 Nikola Vukićević, da bi na kraju dobila današnji naziv - Osnovna škola „Nikola Vukićević”. Škola ima područno, kombinovano odeljenje u Rančevu od 1. do 4. razreda.
Saradnja: OŠ „Josif Kostić” iz Leskovca.
Aktivnost: Škola je uključena u projekat Učionica bez nasilja, a specifičnosti ove osnovno školske ustanove su kreativnost u radu i visok nivo zahteva u nastavi koji se iskazuje dobra prolaznost učenika na daljem nivou školovanja.

Osnovna škola „Ognjen Prica”

Direktor: Aničić Risto
Adresa: Marka Oreškovića 1, Kolut
Telefon: 025/804-213

Osnovna škola „Petar Kočić”

Direktor: Pejinović Radojka
Adresa: Dobrovoljačka 2, Riđica
Telefon: 025/856-207
E-mail: osridjica@ravangrad.net

Činjenice: OŠ „Petar Kočić” u Riđici prvi put se spominje 1626. godine i posle škole u Kovinu je najstarija škola u Vojvodini. U Riđici su do Prvog svetskog rata postojala četiri razreda sa po jednim odeljenjem sa nemačkim nastavnim jezikom i po jedno kombinovano odeljenje sa mađarskim i srpskim jezikom. Osim toga postojalo je odeljenje petog i šestog razreda takozvane „produžene škole” sa nemačkim nastavnim jezikom. Ovakvo brojno stanje odeljenja nije se menjalo ni između dva svetska rata, s tim što je tada umesto „produžene škole” sa nemačkim jezikom postojalo jedno odeljenje viših razreda osnovne škole sa srpskim nastavnim jezikom, koje je bilo obavezno za sve nacionalnosti. Dolaskom naseljenika u Riđicu 1945/46. godine broj učenika se naglo povećao (najveći broj učenika u riđičkoj školi je iznosio 1150 učenika). Sadašnja osnovna škola osnovana je 1951. godine. Problem školskog prostora rešen je izgradnjom nove školske zgrade 1963. godine sa 10 učionica i ostalim pratećim prostorijama. U ovoj zgradi se i danas izvodi nastava.
Saradnja: Osnovna škola u Riđici posebno sarađuje sa OŠ „Ivan Goran Kovačić” iz Stanišića i OŠ „Laza Kostić” iz Gakova, kao i svim drugim školama iz Grada Sombora.
Aktivnosti: Školski razvojni plan i projekat „ART-AKTIVNOSTI”; NVO „Ženska alternativa” - program edukacije učenica VII i VIII razreda; zajednički projekat sa specijalnom školom „Vuk Karadžić” - inkluzivno obrazovanje; samovrednovanje rada škole.

Osnovna škola „Petefi Šandor”

Direktor: Belja Kristina
Adresa: Herceg Janoša 53, Doroslovo
Telefon: 025/862-332
E-mail: osdoroslovo@neobee.net

Činjenice: Škola je izgrađena 1963. godine dobrovoljnim radom meštana i mesnim samodoprinosom. Ima osam učionica, salu za fizičko vaspitanje, zbornicu, zajedničku kancelariju direktora i sekretara, kuhinju sa trpezarijom i pomoćne prostorije. Prostorije su se sve do 2004. godine grejale termoakumulacionim pećima i čvrstim gorivom, kada se ugrađuje centralni sistem grejanja zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i kulturu, opštini Sombor i američkoj fondaciji ADF. U međuvremenu je urađen niz sitnih tekućih popravki. Školske 2007/08. godine škola dobija dozvolu za otvaranje produženog boravka. Prosek broja učenika po odeljenju je osam, a nastava se izvodi na mađarskom i srpskom jeziku.
Saradnja: OŠ „Branko Radičević” - Stapar; OŠ „Kiš Ferenc” - Telečka; OŠ „Kiš Ferenc” - Svilojevo; OŠ „Jožef Atila” - Bogojevo; OŠ „Jožef Atila” - Kupusina. Osnovna škola u Doroslovu sarađuje i sa OŠ „Rakoci Ferenc II” iz Rema u Mađarskoj.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić”

Direktor: Mašić Ilija
Adresa: Radoja Domanovića 98, Sombor
Telefon: 025/459-081
Web: www.vuk-centar.edu.rs
E-mail: office@vuk-centar.edu.rs

Škola za osnovno obrazovanje odraslih Sombor

Direktor: Šestak Jasmina
Adresa: Laze Kostića 3, Sombor
Telefon: 025/437-466
E-mail: sooo@eunet.rs