MZ Stara Selenča nalazi se u jugozapadnom delu grada i zauzima površinu od oko 32 km2, od toga gradski deo čini oko 5 km2, a vangradski deo zauzima površinu od oko 27 km2. Prema poslednjem popisu stanovništva živi oko 5.700 stanovnika u približno 2.000 domaćinstava. Na teritoriji MZ od velikih kolektiva nalaze se Elektrovojvodina i Seme Sombor. U gradskom delu MZ komunalna infrastruktura gotovo završena (potrebno je uraditi gasifikaciju i postaviti instalacije za kablovsku televiziju), a u narednom periodu predstoji izgradnja komunalne infrastrukture za vangradski deo.
U MZ Stara Selenča nema škole ni vrtića za decu (osim isturenog odeljenja OŠ 21. Oktobar i vrtića u naseljenom mestu Bukovac), pa je Savet MZ je uz pomoć Opštine Sombor izgradio prelepo igralište za decu na kojem se sada već tradicionalno (od 2002. god.) organizuju Ivanjdanske večeri na kojima naši najmlađi sugrađani pokazuju veštine vožnje bicikla, pevanja, igranja fudbala i basketa, crtanja i druge aktivnosti. Od 2005. godine na pomenutom igralištu organizuju se i zimska takmičenja (Deda Mraz, grudvanje…). Pored ovog uređenog igrališta postoje i nekoliko neuređenih dečjih igrališta koja će u narednom periodu poprimiti drukčiji izgled. Treba istaći da u našoj MZ postoji uzoran sportski kolektiv FK „Omladinac” Bukovac osnovan 1949. godine koji se takmiči u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor. Naseljeno mesto Bukovac ima svoju slavu Sveti prorok Ilija - Ilindan i na taj dan stotine građana posećuju naselje Bukovac.

Turizam: Zahvaljujući vrednim i marljivim ljudima naša MZ ima potencijala da u skorije vreme postane uzorna gradska MZ. U njoj će građani rado svraćati da se odmore uz obalu Velikog bačkog kanala, da se okupaju na gradskom kupalištu Štrand, a deca da se razonode na dečjem igralištu Čvorak, da pogledaju dobru fudbalsku predstavu i na kraju da probaju kulinarske specijalitete naših baka, a bogami i deka, koji su uvek spremni da pripreme fantastično jelo ili piće.

Kontakt

Adresa: Dalmatinska 10, Sombor
Tel: 025/424-978

Mapa