MZ Gornja Varoš Sombor, nalazi se u severozapadnom delu grada i čine je 108 ulica i 5 prigradskih naselja i to: Gakovački put, Nenadić, Bezdanski put, Kozara i Juranović salaši.
MZ Gornja Varoš osnovana je 6. aprila 1965. godine i imala je oko 10.000 stanovnika. Danas na teritoriji MZ Gornja Varoš živi oko 15.700 stanovnika u 5.170 domaćinstava. Gornja Varoš na svojoj teritoriji ima nekoliko značajnih privrednih subjekata kao što su: Somboled, Panonka (Somes), PK Sombor. Velik broj stanovnika u prigradskim naseljima kao i u gradskom delu bavi se poljoprivrednom proizvodnjom. Na teritoriji mesne zajednice nalazi se Osnovna škola Ivo Lola Ribar, kao i istureno odeljenje na Šikarskom putu. Tu su smeštene i dve srednje škole, Poljoprivredna i Ekonomska. Na teritoriji MZ Gornja Varoš nalazi se Gradska hala Mostonga, SRC Izletište Šikara, kao i veći broj novosagrađenih sportskih terena i dečijih igrališta.
Organi odlučivanja i upravljanja u mesnoj zajednici Gornja Varoš su: Savet mesne zajednice (15 članova) koga biraju punoletni građani koji imaju prebivalište na području mesne zajednice tajnim glasanjem. Poslednji izbori su održani 5. aprila 2009. godine. Tada je svih 15 mesta u Savetu pripalo Grupi građana Dobar komšija.

Kontakt

Adresa: XII Vojvođanske udarne brigade 57, Sombor
Tel: 025/460-321
E-mail: gvaros@open.telekom.rs

Mapa