Život > Dešavanja u somborskoj biblioteci i optužbe na račun direktorice

Nadamo se da ste (Soinfo) upoznati sa dešavanjima u Gradskoj biblioteci ‚‚Karlo Bjelicki‚‚ u Somboru i neprofesionalnom ophođenju direktorice Miljane Zrnić u odnosu na zaposlene u toj ustanovi kulture. Ne samo da je ova vest velika varoška priča, nego su tu i druge aktuelne, ali i ranije radnje i postupci rukovodstva biblioteke koji narušavaju ugled ove ustanove u svakom pogledu. Verujemo da će se naći vremena i volje pozabaviti se onim što jeste nečiji posao, a to je da kontroliše i čuva vrednosti jedne tako stare ustanove kakva je biblioteka, a u kojoj, sada kada je o Somboru reč, vlada i rukovodi beskrupulozna osoba, barem po dosadađnjim indicijama, ali i osudama, koja kao nedodirljiva nastavlja da razbaštinjuje jednu od najvećih somborskih i vojvođanskih vrednosti. Ugled ustanove je u pitanju i ubeđeni smo da će i dobro informisani Soinfo izveštavati o ovome i drugim slučajevima ovoga tipa. Ne dozvolite i vi ovakvu samovolju i blaćenje somborske biblioteke zbog jedne jedine osobe koja arogantno smatra sebe nedodorljivim direktorom poznate i poštovane Gradske biblioteke ‚‚Karlo Bijelicki‚‚ u Somboru. Naime, na osnovu krivične prijave, Osnovno javno tužilaštvo u Somboru pokrenulo je protiv direktorke Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki" Miljane Zrnić istragu za tri krivična dela - falsifikovanje potpisa na ugovorima o radnom angažovanju, nezakonito raspolaganje i baratanje gotovim novcem i povreda prava iz radnog odnosa i socijalnog osiguranja. Direktorka je falsifikovala potpise zaposlenih na osam ugovora o radnom angažovanju, što je veštačenjem i potvrđeno. Zbog protivpravnog i nedozvoljenog držanja radnika u radnom odnosu, Viši prekršajni sud u Beogradu potvrdio je presudu suda u Somboru, kojom je biblioteci izrečena novčana kazna od 800.000 dinara, a direktorki Zrnić 40.000 dinara. Gradsko veće Sombora, na teret opštinskog budžeta, odobrilo je biblioteci finansijska sredstva na ime izrečene novčane kazne, a da nije postavljeno pitanje odgovornosti direktorke.
Grupa somboraca

poruka menjana pre 3 nedelje
Vitro
@ Uto, 31.01.2012. 13:43
Samo mi jedna stvar nije jasna,mozda bi neko ko je u to sve upucen mogao objasniti,kako da sve kada se otvore neke afere(bez obzira o kome se radi)pojedini sve znajuNije mi samo jasno da nadlezni koji bi trebali da javnost obavestavaju o nepravilnostima nikada nista cak ni ne komentarisu a navodno se sve zna.Ko je tu ludi posle bla,bla,bla nista se niti menja niti ce se promenuti
fijaker
@ Uto, 31.01.2012. 15:15
grad sombor nasim parama placa posledice nezakonitog poslovanja direktorke javnog preduzeca, umesto da je momentalno razrese, kada su vec dozvolili da jedna takva spodoba dodje i ostane na celu jedne takve ustanove ciji ugled rusi, sramoti grad i ponizava zaposlene... sta reci? nema vajde od price, nego razjuriti i nju i njih sve, jer su ovim pokazali da su ista banda!!!
zli
@ Uto, 31.01.2012. 17:21
I tako nas par tu nešto se dopisuje na ovu temu i tu se čini završava sve to...one koga to treba da brine i oni čiji je opis posla taj da razrešuju ovakve slučajeve, itd itd....ili da razmislm malo, možda sam razmišljala u pogrešnome pravcu; možda nema nikoga ko bi uopšte mogao išta ozbiljnije izreći, a kamoli učiniti u povodu ovakve jedne situacije....možda je biblioteka privatno vlasništvo vođeno autokratskom ali i samodovoljnom princezom (iako malo prestarom da bi bila princeza) bez odgovornosti ni prema kome, čak ni prema državi, koja slabo koga ostavlja dužnog...eto nam izuzetak...kako zanimljivo
Vitro
@ Uto, 31.01.2012. 23:14
Biblioteka je prošle godine izgubila još 2 spora. Tako da ovo nije ništa novo. I u prethodna 2 slučaja je isplata bila iz lokalnog budžeta, gradsko veće je donelo odluku o tome...
Koliko se sećam iznosi su bili 300.000 i 450.000. Nisam 100% siguran za iznose, moguće da grešim malo... Ni tada se nije spominjala ničija odgovornost...
Biblioteka inače nije usamljen slučaj...
dragance80
@ Sre, 01.02.2012. 01:03
dragance80
vitro - psi laju karavani prolaze! to je geslo somborske vlasti. ni prvi, ni poslednji put - pojeo vuk magarca. cak i ako je smene, postavice nekog po partijskoj liniji, a nju ce zbrinuti na sigurno, kao i sebe. pogledaj tu galeriju spodoba, te direktore javnih preduzeca u somboru, te likove u opstinskoj upravi, te funkcionere (najbolje kada su na gomili, kada dodje neki ministar, napr. onaj za kulturu koji se naravno odlicno uklapa) ili pajtic, pa kad se poredjaju da im se uvuku nebi li kao izvukli lovu za svoje firme, a u stvari za sebe ili da bar zaposle nekog svog...sve ce ti biti jasno. CELA PRICA CE SE ZAVRSITI NA OVOM FORUMU, A ONI CE NASTAVITI PO SVOM!
zli
@ Sre, 01.02.2012. 15:38
Зашто се једите и мислите да нема вајде од ових писања. Ускоро ће избори. Размислите добро пре заокруживања гласачког листића . За ове сте гласали јер сте насамарени а они Вас и даље лажу.  ДОБРО РАЗМИСЛИТЕ.
бубиленд
@ Sre, 01.02.2012. 17:37
Ja bih ipak rekla da cifre, izbori i sve drugo uopsteno i nije vazno. Ajde da i to kazem. Ali, da li je nevazan obraz i ugled, jer vidim da svi pisu samo o strankama, izborima i slicno. Pa, direktorica Zrnic i nije u nekoj stranci ali nekome valjda mora odgovarati, ili je joj je to privatna svojima. Ako je tako onda je to druga svar. Kada sam pomenula obraz mislila sam na obraz ljudi koji dozvoljavaju sve to i ne cine nista a ne obraz direktorice Miljane Zrnic. Ali eto necu ni ja da pisem ovde vise, cine se da nema smisla, cemu?
Vitro
@ Sub, 04.02.2012. 14:31
Eto dokaza...ništa se nije desilo...nisam ni verovala da hoće, ali bože moj sneg je i hladno je a sve ostale stvari nisu važne..očigledno nek radi ko šta hoće nek se bahati i srozava ugled ustanove jer svoj ni nemože srozati , nema gde više...i u biblioteci se ‚‚zaledila‚‚  situacija? Čini se.
Vitro
@ Čet, 09.02.2012. 19:49
kako se nista nije desilo - Gradsko veće je na 165. sednici dalo saglasnost na statute: Gradskog muzeja, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i Narodnog pozorišta Sombor.aj se kladimo da ce zaposliti nekog iz svoje fsamilije, neke ili neciji rodjake, kumove, naravno stranacki podobne.......kao i do sada. ako si mislila da je ovo mesto gde se ce se to resiti jako si naivna. nece se resiti uopste. psi LAJU KARAVANI PROLAZE!
zli
@ Pet, 10.02.2012. 08:28
Naravno  da ovo nije mesto gde će se išta rešiti. Tog sam svesna. Mislim da je ova tema iscrpljena. 
Vitro
@ Pet, 10.02.2012. 15:13
Odgovor na temu