Život > Хуманитарна акција у Кљајићеву

МЗ "Кљајићево", на предлог ученичког парламента ОШ "Никола Тесла" - Кљајићево, а у сарадњи са Донорском мрежом Војводине, Клиничког центра Војводине, у Петак 03.02.2012.год. са почетком у 12,00 часова, организује потписивање донорских картица у просторијама Дома Културе у Кљајићеву, уједно ће лекари Клиничког центра одржати видео презентацију на тему добровољног донирања органа.
Позивају се сви људи добре воље да покажу своју хуманост. Хвала унапред.
Donorska-kartica-1.jpg
BEREN
@ Pon, 30.01.2012. 10:25
BEREN
Sve sto imam da kazem je SRECNO S TIM, iz razloga sto je i ljudima u gradu jaaako tesko objasniti citavu poentu doniranja organa, jako su ljudi ovde nepoverljivi prema tome i uvek misle kako ce neko tamo zaraditi na tome, tezak posao imaju danasnji lekari s tim, mali je procenat ljudi koji su normalni po tom pitanju i ne prave problem jer je to humana stvar i prava stvar za uciniti.
To bi svaki gradjanin na ovoj planeti trebao uraditi, jer niko ne zna kada ce i da li ce doci u situaciju da ce bas njemu trebati donor da bi spasao svoj zivot. 
To je trebalo organizovati vec odavno i malo mi je tajming cudan, pogotovo sto vidim da MZ organizuje i to bas sad pred izbore, nadam se da ljudi u MZ imaju iskrene namere u vezi sa tim i da su im namere da stvarno ucine nesto iz razloga humanosti a ne radi dobijanja glasova na izborima.
Neka neko prenese utiske sa akcije, nazalost necu moci prisustvovati i ako vec organizuju, ocekujem da prvo ljudi iz MZ potpisu te kartice kao primer drugima, ako, ponavljam, to rade iz pravih razloga, mada sumnjam.
Mozete li reci koji doktori dolaze?

Pozdrav 
Zvonchica
@ Uto, 31.01.2012. 01:50
Хвала на подршци, и немате разлога за сумњу. Предлог за ову акцију је дао ученички парламент ОШ "Никола Тесла" из Кљајићева и упутили га ка МЗ преко педагога Школе, а МЗ је само организатор. Тајминг је случајан из разлога што је први термин требао да буде на бадње вече ,али представници Клиничког центра нису могли тада, ,а датум су они одређивали а не МЗ.
Иначе за мене је нормална ствар да сви будемо носиоци донорских картица, ја је на пр. имам ето 3 године и није ми се ништа десило (то је због оних који имају неке теорије завере око овога), а уједно бих волео да што више људи постану и добровољни даваоци крви.
Одлука о потписивању је по мени лична и приватна ствар сваког појединца, али мислим да је идеја наших ученика феноменална па је зато и подржавам.
Ко ће од лекара доћи стварно незнам, јер је контакт остварен са ПР-ом Клиничког центра Јеленом Јуришин.

BEREN
@ Uto, 31.01.2012. 08:04
BEREN
Da, ko bi rekao da će građanke i građani Srbije biti skeptični prema doniranju organa ? Prosto neshvatljivo u zemlji čiji lekari "tuku" terminalne pacijente terapijom a celu naciju neproverenim vakcinama isključivo u skladu sa provizijama farmako-mafije, u zemlji u kojoj se ni po aspirin ne ide bez "plave koverte", u kojoj bi se tzv politička "elita", kako to narod kaže " i sa mrtvog najela". U zemlji gde nam pokradoše glasove na izborima pravljenjem nenormalnih koalicija, radna mesta neviđenom pljačkaškom privatizacijom, gde nam već dve decenije kradu život i gde su nama i našoj deci već stigli da ukradu i budućnost. Stvarno, sram nas bilo !
malovarosanin
@ Uto, 31.01.2012. 09:21
Молим Вас да ставове и запажања везана за неке друге теме не корисите овде, јер овде се искључиво ради о хуманој акцији коју су покренула деца из наше Школе.
Хвала унапред на разумевању.
BEREN
@ Uto, 31.01.2012. 13:05
BEREN
Sve je to lep povod, al malo mi je cudno da su deca od 14 god i manje odjednom dala inicijativu za ovakvu ozbiljnu temu, jaako mi je to sumnjivo. 
Nek svako iznese svoje misljenje bez uzdrzavanja, normalno je da su ljudi jako skepticni po pitanju svega jer danas malo ko ima cistu nameru da nesto uradi bez da stekne korist za to.
Zvonchica
@ Uto, 31.01.2012. 15:48
BEREN: Молим Вас да ставове и запажања везана за неке друге теме не корисите овде, јер овде се искључиво ради о хуманој акцији коју су покренула деца из наше Школе.
Хвала унапред на разумевању.
Мало чудно да се једна таква осетљива тема кроз ову акцију промовише овде под скривеним именом, од неког ко у свом профилу као место наводи Сомбор, а представлја се као неко из ОШ у Клјајићеву. 
Неко ко је из Сомбора не би користио термин НАША ШКОЛА и НАШИ ЂАЦИ. 
Мислим, чему скривање иза имена БЕРЕН а промовисање ове акције у име МЗ Кљајићево, и зашто тога нема на сајту МЗ, или дајте линк где то пише.

Оно што није добро, а на чега су неки већ упозоравали, је да се овако добра идеја и хумана акција претвори или схвати као страначка промоција у предизборној кампањи, а свима је познато да су у Кљајићеву расписани избори. 

Замислизе ситуацију да нам гости, доктори из Клиничког центра Војводине доживе какву непријатност и незнајући шта се овде дешава, јер је природно да се у кампањи све гледа кроз страначке промоције и подметачину. 

О томе је организатор морао водити рачуна, и зато би требало скренути пажнју гостима који ће да дођу, где и у које време долазе. 

Пошто овог БЕРЕН-а препознајемо као неког ко има доста информација и иницијатива у школи, али и у самој МЗ, било би лепо да се не скрива под псеудонимом, посебно кад је у питању оваква акција. 
Да је баш све то кренуло од ђака, мало ко ће да верује ко познаје наше село, а да им то неко сугерише и прикрива се иза ђака, то и није непознато. 

И једно питање: коме треба да се јавимо у случају да се одлучимо за донора, треба ли да тражимо БЕРЕН-а или..
suncokret
@ Uto, 31.01.2012. 17:56
suncokret
Pa koliko vidim svi se ovde registrujemo pod nekakvim pseudonimima, mene kritikujete a vi ste registrovani kao "suncokret" . Cisto sumnjam da vam to pise u izvodu iz MKR.
Kada se i ostali ucesnici registruju pod punim imenom i prezimenom i ja cu to vrlo rado uciniti.
A sto se tice prijava, objavljeni su i vreme i mesto dogadjaja, mislim da je to dovoljno za one dobornamerne ljude koji stvarno zele da potpisu donorsku karticu.
BEREN
@ Sre, 01.02.2012. 10:29
BEREN
I kako je prosla akcija? Koliko je potpisano kartica?
Zvonchica
@ Pon, 06.02.2012. 02:36
Zvonchica: I kako je prosla akcija? Koliko je potpisano kartica?
Па кад се БЕРЕН стиди да се поново јави и одговори, а чујемо да је то уствари неко из саме ОШ, а највероватније и сам секретар Богдановић, покушаћу ја да пренесем оно што се у вези са том акцијом прича по селу:

Није то уствари никаква акција ученичког парламента већ обична представа коју чланови садашњег месног савета изводе пред грађанима, пред ове изборе а глумећи некакве хуманитарце и у те сврхе злоупотребљавају децу која о томе немају појма, или их сами наговарају шта ће наводно да расправљају на том ученичком парламенту.
Тако је рађено и пред прошле изборе кад је у Кљајићево дошла цела делегација из Сомбора и обећавала куле и градове, па и ону спортску халу пред родитељима деце која иду у школу.
деца су била обавезна, по директиви директорице, да позову родитеље а ови су позвани да гласају
за дс и дсс како би деца коначно добила спортску халу. 
Како је хала прошла видимо све који туда пролазе, остадоше само две цеви пободене у земљу на којима је била табла са лажним обећањем.

Тужно је да се поново покушава обманути ово слуђено село, али овај пут једном тако изузетно осетљивом темом као што је завештање органа.

Па кад је то све тако легално и јавно, зашто се тај БЕРЕН сакрива иза некаквог измишљеног имена ?

све у свему, штета, али и срамота 

poruka menjana pre 5 dana
suncokret
@ Pet, 17.02.2012. 18:50
suncokret
Odgovor na temu