Život > Još jedna škola u Somboru izgubila spor...
|
Po mojim saznanjima još jedna somborska škola je izgubila spor zbog nezakonskih radnji, tj. radnik koji je tužio školu dobio je spor na apelacionom sudu. Tužba je usledila zbog nezakonskih radnji direktora. I ponovo je u pitanju milionska ošteta. I to ko zna već koja po redu u Somboru.
Pa sugrađani izgleda da ćemo platiti još jednu nelegalnu radnju, a ko će za to odgovarati vreme će pokazati, a pošto se vreme ne menja već više godina u Somboru, verovatno niko. Kako je to lepo...Tužbe ti isplaćuje Grad/Pokrajina a ti i dalje gazduješ.
Čisto da se slika upotpuni, ovo nije prva prijava koju je upućena na rad dotičnog direktora. A na sve prijave zbog njegovih nezakonskih radnji prosvetna inspekcija mu je "čuvala" leđa. Tako da se sada pokreće pitanje i odgovornosti prosvetne inspekcije !!!
Sve stručnjak do stručnjaka !!!
PS.
Osnovna škola "Nikola Vukićević", direktor Đuro Bulović
Prosvetni inspektor Borislav Katanić
|
Zarko Obradovic
@ Čet, 19.01.2012. 20:22 |
|
Ničija sveća do zore nije gorela. Valjda će se i u Somboru nekada nešto menjati , samo nam to valja dočekati ili nam je sada već tako svejedno.....!!?? |
danica
@ Čet, 19.01.2012. 21:34 |
” Tužba je usledila zbog nezakonskih radnji direktora. I ponovo je u pitanju milionska ošteta," Da čovek ne poveruje svojim očima šta čita, zar smo toliko otupeli i nikog nije briga ko nam uzima novac i plaća svoje greške, Dobro znamo kakvo je vreme došlo, "radiš-platim" pogrešiš ne platim i naplatim ti grešku, Nije ovo usamljen primer osvrnuo bi se na Ekonomsku školu gde po meni ima ne jasnih i nelogičnih radnji, izneću moj primer, Raspisan konkurs za prijem Domara pre godinu dana, Podneo sam uredno dokumentaciju, Imam završenu mašinsku školu peti stepen, i vanredno sam položio u tehničkoj školi za elektromehaničara, živim u Somboru, i glat sam odbijen, a na moje mesto je primljen čovek sa trećim stepenom,( metalostrugar), čovek je iz Stapara, Gospodin direktor je procenio da mu se više isplati čovek sa nižom stručnom spremom, sa jednim profilom, i da mu još plati put iz Stapara, e to je ekonomija Ekonomske škole, kako da se uštedi naš dinar, Nemože niko da me ubedi da se vodilo računa o ekonomisanju u šloli, nego ostavlja sumnju da se vodilo računa o nekim drugim stvarima.... ALO OVDE POŽEGAAAAA :) |
jaroš
@ Čet, 19.01.2012. 22:28 |
|
Ta skola je vec godinama na losem glasu zbog direktora, a nekada je bila najbolja osnovna skola. Ceo grad prica o Bulovicu, njegovim ispadima, pijancenjima na radnom mestu, fizickim napadima na zaposlene, malverzacijama, i svi sve znaju i pricaju o tome a niko da ga sankcionise. Strasno. |
milimili
@ Pet, 20.01.2012. 11:21 |
| Некада у "трулом комунизму " се водило рачуна да просветни радници који проведу у сеоским школама 10-так година , када се упразни радно место у граду, након састанка директора се изврши премештај. Од деведесетих година на овамо ,од када су директори "све и свја " у школама ,па још постављени по партијским кључевима,ради ко шта хоће и како хоће.Почев од запошљавања, трошкова, издавања фискултурних сала на црно па на даље. И поред којекаквих контрола персоналне документације, сумњам да сви имају праве квалификације за посао који раде. Поготово су у неповољном положају деца у сеоским школама јер немају добрим делом стручне наставнике. И опет прича у круг. Нико се зато пуно не узбуђује а генерације деце се упропаштавају. Уосталом ,западу не требају стручњаци него физички радници.Тако нам и треба. Гласали сте,добили смо. Шта се сада буните.'? |
бубиленд
@ Pet, 20.01.2012. 12:52 |