Biznis > Kupci sami dovršavaju već plaćene stanove

Buduće vlasnike stanova u dvospratnici na Apatinskom putu niko nije upozorio da kupuje stanove u kojima će imati struju tek kada budu finansirali izgradnju trafoa, da na grejanje ne računaju, a i uknjižba je neizvesna. Zbog svega toga od 49 stanova useljeno je tek 15, na zgradu je u međuvremenustavljena zabrana uknjižbe, a investitor beogradski „Vaš san” kaže da je ceo problem nastao zbog toga što je grad Sombor sa kojim je u sudskom sporu blokirao račun.
- Kupila sam u ovoj zgradi dva dvosobna stana 2007. godine. Tada sam stanove isplatila do poslednjeg dinara, međutim još ne mogu da se uselim jer zgrada nije završena. Da bi dobili struju, morala sam da za dva stana platim više od 1000 evra. Kada državi dugujete 1000 dinara, morate platiti, a to što smo mi platili stanove koje ne možemo da koristimo državu ne interesuje. Kada organizujemo sastanke, niko se od predstavnika investitora ne pojavljuje i mi smo jednostavno prepušteni sami sebi - priča Vida Pujić.
Dvosoban stan je gotovinom platio i Stevan Konjović 2007. godine.
- Imam overen ugovor u sudu gde piše da je stan isplaćen u celosti sa PDV. I ja sam očekivao da ću dobiti ključ da se uselim u završen stan. Nisam prihvatio da plaćam trafostanicu jer mislim da je to obaveza investitora. Kad bi mi sad sami plaćali i radijatore, merače, uvođenje grejanja, nas bi sve to koštalo još 3000 evra. Moja supruga je više puta pokušavala da stupi u kontakt sa investitorom u Beogradu, ali bezuspešno - naglašava Konjović.
- Najveći problem ove zgrade jeste to što se ona ne može uknjižiti. Dakle, svi ljudi koji imaju ovde stanoveimaju papire da su vlasnici nečega, ali nisu. Po mom mišljenju, suština je u tom što neko nije odradio svoj posao. Kada dobijete građevinsku dozvolu vim imate rok od godina dana da započnete gradnju, a dve godine da objekat privedete nameni. Svi rokovi su prošli, a mi smo ostali prepušteni stihiji i tome da sami tužimo, ukoliko imamo novac za visoko takse u sudskim sporovima - kaže Zoran Vignjević i dodaje da je njegova firma otišla u stečaj jer je građevinski materijal kompenzovao stanovima i garažamau ovoj zgradi. U međuvremenu problem je postao i krov koji, kako tvrde vlasnici prokišnjava.
- Odlučili smo da se organizujemo pa su vlasnici stanova za uvođenje struje ukupno platili 2,1 milion dinara, a za grejanje nam treba oko 40000 evra, objašnjava predsednik skupštine stanara Damir Marković.
Milionska dugovanja
U beogradsko firmi „Vaš san” koja je investitor zgrade na Apatinskom putu kažu da su svesni problema koje imaju kupci njihovih stanova. Objašnjavaju da je problem nastao kada je grad Sombor blokirao njihov račun, što je posledica neodgovornog ponašanja bivšeg vlasnika i direktora. Međutim, dug je sa osnovnih šest, sedam miliona dinara zbog nerazumno visokih kamata narastao na 20 miliona. Račun investitora je blokiran za ovaj iznos, a sudski spor je u toku. U prvobranilaštvu grada Sombora potvrđuju da je investitor tužio grad Sombor.

Zlata Vasiljević, Blic (sreda, 18 januar 2012.)
mifi
@ Sre, 18.01.2012. 10:25
mifi
Pa taj isti Markovic je clan Gradske uprave Sombor, a grad tuzio Vas San ???Tu se neko izgleda bas opario!
dezinfektor
@ Sre, 18.01.2012. 14:15
dezinfektor
Prosto se ne mogu nadiviti logici autora gornjeg komentara... ni ovog ni vecine ostalih njegovih pisanija na forumu. Neverovatno koliko neko može biti zaražen
SoulFly
@ Čet, 19.01.2012. 11:15
Pa ne znam samo ko je zaražen i to žuticom, a ta zaraza donosi razne 'projekte', radionice, 'info pultove', tribine itd. Naravno, ti ćeš da ćutiš na sve što nam radi ova lopovska gradska vlast, jer zauzvrat nema ništa od nabrojanog!
dezinfektor
@ Čet, 19.01.2012. 15:49
dezinfektor
Imam veze sa njima koliko i ti, samo mi ne iskaču iz svake česme i pri pomisli na svaku prokletu stvar kao kod tebe. E zato si zaražen sinko...  Ali ništa, bar si me slatko nasmejao sad i na tome ti hvala 
SoulFly
@ Čet, 19.01.2012. 16:03
Odgovor na temu