Politika > Odgovor: Gde je šest hiljada radnih mesta?!

Foto 13711 Tokom decembarske posete predsednika vojvođanske vlade Somboru imali smo priliku da čujemo da naš grad ima lepu glavnu ulicu, a da je Apatin ekonomski lider u Zapadnobačkom okrugu. Gospodin Pajtić je izgovorio činjenicu koja je proteklih nekoliko godina sve očiglednija. Udruženje građana „Odgovor” smatra da je Sombor uvek bio i mora da ostane administrativni, ekonomski i kulturni centar Zapadnobačkog okruga. Gospodin Pajtić rekao je da je Vlada Vojvodine u Sombor uložila 2,7 milijardi dinara. Uz dužno poštovanje, moramo da konstatujemo da se ulaganje tolike količine novca nije vidno odrazilo na podizanje kvaliteta života Somboraca. Nameće se pitanje: da li je ovaj novac mogao biti racionalnije uložen. Ako uzmemo u obzir da je ključan problem našeg grada i glavni razlog zašto Sombor gubi hiljadu stanovnika godišnje – nezaposlenost. Vlada Srbije subvencioniše otvaranje novih radnih mesta sa sumom od 100 000 do 400 000 dinara po radnom mestu. Dakle, za sumu od 2,7 milijardi dinara moglo je biti pomognuto otvaranje preko šest hiljada radnih mesta. Tužno je što smo prisiljeni da pravimo ovakve računice, ali očigledno je da je nemoguće paralelno izvoditi investicije namenjene unapređenju estetskih i suštinskih životnih standarda. 
Udruženje građana „Odgovor” nada se da će za naš grad i ove godine iz pokrajinskog budžeta biti izdvojena adekvatna suma, ali i da će ona biti racionalnije uložena. Pre svega na direktno poboljšanje kvaliteta života Somboraca i zaustavljanje dalje marginalizacija našeg grada - piše u saopštenju UG „Odgovor”.
savamajstor
@ Uto, 17.01.2012. 17:31
savamajstor
Smiley Ено их на главној улици  од Макијата  до фонтане преко мобилијара до општине. , а догодине и око целог Венца када се поставе бехатон плоче.Како смо ми постали прљави и неуредни ,ове године ће можда ново формирана Развојна агенција града Сомбора направити пројекат како скинути прљавштину са главне улице и венца еколошким средствима и ето опет нових радних места за незапослене.Smiley
бубиленд
@ Uto, 17.01.2012. 19:01
Zaposlicemo nezaposlene kad najurimo ove zaposlene sto brinu o nezaposlenima.

Samo da mi neko da predlog u koju investiciju uci sa 100 000 dinara ?

Ja sam pokusao da napravim neki biznis plan,al slabo mi izgleda ide matematika,pa da priupitam domace zaposlene na javnim funkcijama,kako su od recimo plate od nekih 600-700 evra skupili za auto od 50 000 evra,stan od isto toliko ili kucu od 150 000 evra

serpiko
@ Uto, 24.01.2012. 09:43
serpiko
Odgovor na temu