Biznis > Heliodrom u svakoj opštini Srbije
|
Direktorat civilnog vazduhoplovstva uputio dopis svim opštinama: Neophodno je da sve lokalne samouprave odrede odgovarajuću lokaciju za izgradnju heliodroma.
Na više od 130 adresa lokalnih samouprava stigao je dopis Direktorata
civilnog vazduhoplovstva, koji je pokrenuo inicijativu da svaka opština
u Srbiji dobije svoj registrovani helidrom, saznaju Novosti.
Na
opštinama je samo da prijave lokaciju, koju će Direktorat o svom trošku
urediti i registrovati za sletanje i poletanje helikoptera. „Već nam stižu odgovori zainteresovanih opština”, potvrđuje Nebojša Starčević, direktor Direktorata. „Očekujemo da će se našem pozivu odazvati sve lokalne samouprave. Od njih tražimo samo informacije o adekvatnoj lokaciji, a onda će naši stručnjaci da obiđu teren. O trošku Direktorata će se napraviti projekat, ugraditi najneophodnija oprema i registrovati helidrom. Kada završimo taj posao ostavićemo helidrome na korišćenje lokalnim samoupravama i njihova jedina obaveza je da ih održavaju. Ovo je između ostalog naš plan za ovu godinu”, kaže on. Helikopteri će tako u svim opštinama sletati na zvanične helidrome, koji će se koristiti za turizam, zdravstvo, privredu... Celu vest pročitajte na sajtu B92 |
mifi
@ Sre, 04.01.2012. 13:27 |
| Ima i mi da se odmah odazovemo - čim se nadležni dogovore ko će biti direktor, pomoćnik, referent i tako to ... pa sve do spremačice. |
kooobac
@ Čet, 05.01.2012. 22:25 |
| Мислим да то уопште не би било лудо. Мада паметније би било да се оспособи аеродром за цивилни саобраћај па би била још већа корист и граду и региону. Што би плаћали аеродромске таксе у Хрватској (Осијек) . Па онда може и из Сомбора да се путује и пословно и туристички. Ипак би наши новци остали овде. |
бубиленд
@ Pet, 06.01.2012. 12:47 |
|
Sretne Bozicne praznike Hristos se rodi,mir Boziji Ideja oko Heliodroma kao ideja nije losa ali da se Aerodrom preradi u civilni je stara i koliko raspad Jugoslavije.Da se nisu izpromenjivali kojekakvi nesposobnjakovici i uzeli kintu to nam je mogao biti izuzetan strateski vazan projekat za citavu somborsku privredu.Ne samo turizam nego i robni promet pa nalazi se na 3 granice gde bi bio odlican izlaz u svet.Koliko ja znam cak su se i Madjari interesovali ali nemoze to da se da pa moramo mi sami da nesto skroz upropastimo i onda cemo kukati.Neznam ko ce nam biti kriv ali nacicemo vec krivca.Sa vojskom se lako dogovoriti jer im treba para a svakako nece biti vise vojni kao sto je bio.Polozaj Beograd-Bec-Budimpesta.Osjecki je mali i ne poseduje uopste infrastrukturu koja vec postoji.Mozda da se ponudi makar i Niki Laudi povoljno ali kako ce se onda klepati da bi razvili sredinu |
fijaker
@ Sub, 07.01.2012. 10:56 |