Biznis > Kupite parfem, bićete prevareni!

Naša čitateljka Ozrenka poslala je u mailu upozorenje svim građanima, da je na pomolu još jedna u nizu telefonskih prevara. Prenosimo tekst u celosti:
- Upravo sam dobila telefonski poziv od operaterke Vesne, navodno iz Novog Sada, da neka navodno „Nemačka kompanija parfema” radi promociju njihovih parfema, koji inače koštaju 4000 dinara i koji će se regularno prodavati samo u „DM” i „Lily” trgovinama, ali tek od decembra.  Ali kao što to biva, 
BAŠ SAM JA, uz par drugih specijalno izvučena da mi pošalju promo paket sa neverovatnim popustom koji čak dostiže oko 90%, ali jedino da njihova firma ne bude na gubitku. Akcija važi SAMO AKO DANAS PORUČIM. Ona bi mi poslala dva komada na kućnu adresu, SAMO treba da platim 990 dinara troškova dostave. Oba parfema dobijam skoro besplatno, ali dostavu plaćam njima.
Ovo je jos jedan od pokušaja domaćih prevaranata da parfem od 200 dinara kupljen iz Kine uvale naivnim osobama za skoro 1000 dinara. Pazite se, skoro sve telefonske obmane funkcionišu na isti princip „samo platite dostavu” koja obično iznosi oko 1000 din ili malo više, iako prava dostava možda košta 200 din, ili čak besplatno, jer je plaća onaj ko šalje.

poruka menjana pre 6 meseci
mifi
@ Sre, 30.11.2011. 14:52
mifi
Pre neki dan je dotična osoba i mene nazvala i rekla da sam i ja jedan od srećnih dobitnika. Ali mi sad čudno, meni je rečeno da je u pitanju austijska firma za prodaju parfema, dok je sve ostale podatke rekla isto...Da li je ovo prevara ili se gospoDŽa zabunila o poreklu firme?!  I da, oni ne obećavaju nikakve ručkove nagrađenim osobama, nego samo da platim 990 din i da „zahvalim Bogu” što su baš mene izvukli Smiley

poruka menjana pre 6 meseci
vicky88
@ Sre, 30.11.2011. 15:30
Odgovor na temu