Kultura > Noć muzeja u Somboru

Vreme kucanja ovog teksta je 1.24 nedelja jutro. Nisam fanatik četovanja na kompjuteru nego me je iz sna probudio plač deteta, bebe, koja ne može da spava. Razlog ne spavanja je muzika koja trešti gradom i zbog koje verovatno većina normalnih građana ovoga grada ne može da spava. Pozivom na broj 92 dobio sam informaciju da je u toku organizovan program od strane opštine pod nazivom noć muzeja i ko zna šta još. Obzirom da su se gradom orili narodnjaci svih mogućih izvođača u izvođenju raznih vokalnih interpretatora, a najviše onih koji su se ohrabrili da svoje kvalitete iskažu nakon konzumiranja veće količine alkohola bilo mi je čudno i nisam mogao da povežem to sa kulturnom manifestacijom NOĆ MUZEJA. Odgovor iz MUPa je bio da imaju dozvolu do dva sata. Obzirom da postoji mogućnost dobijanja informacija od opšteg značaja, baš interesuje me ko je dao dozvolu za ovo " kulturno " maltretiranje građana u sitne sate. a ako je sve to organizovano od strane opštine, svaka čast za izbor i vreme održavanja programa (izgleda da je vreme za promene u kulturno proisvetnoj zajednici grada ), a ako nije pod okrijem opštine, zašto MUP nije reagovao i utišao ili ugasio muziku. Dokle više samovolje i maltretiranja građana ( poreskih obveznika ) ?
sb025
@ Ned, 15.05.2011. 01:41

Naravno da "NOC MUZEJA" kao manifestacija od kulturnog znacaja,kao ni Grad Sombor nemaju nikakve veze sa ovim "trestanjem" muzike koje pominjete!Da ste posetili ovu manifestaciju uverili biste se u to.

Medjutim u Somboru je juce bilo organizovano nekoliko muzickih sadrzaja od kojih je jedan bio uprilicen u atrijumu Gradske kuce,ali to svakako nije bio zanr muzike koji Vi opisujete u svom tekstu.Licno uopste sinoc u centralnom delu grada nisam cuo nijedan narodnjak koji se ori na sve strane,ali mozda je moje zapazanje pogresno ili me je mozda sluh izneverio.Bilo kako bilo za pomenuti koncert u atrijumu postojale su sve dozvole od strane SUP-a Sombor i ostalih sluzbi zaduzenih za tu problematiku,sto ce reci da SUP nije ni mogao nesto preterano da uradi ukoliko nije bilo grubog remecenja javnog reda i mira u smislu ne daj Boze tuca,lomljenja i sl.

Razumljiva je Vasa briga za dete i svakako nije lepo nekome osproravati pravo na miran san i maltretirati ga glasnom muzikom,ali to je cena zivota u centru Grada ne samo Sombora vec i svakog drugog.Zamislite da zivite u centru Novog Sada,Nisa,Beograda itd.Veoma smo zanimljivi "mi" koji vrlo cesto govorimo da je nas Sombor "slepo crevo" i da se u njemu nista ne desava,a kada jedan dan ili vece izgleda kao pomenuto,dakle prepuno desavanja i razlicitih sadrzaja za sve uzraste onda kritikujemo jer nam smeta ovo ili ono.Licno bih bio veoma zadovoljan da je ovakvih desavanja mnogo vise i da su zasto da ne i svakodnevna,a Vama nudim zamenu mog stana za Vas moze i doplata nema nikakvih problema,mislim da cete jedino tako resiti Vas problem.Salim se malo i razumem Vase nezadovoljstvo ali dok se ne usvoji neka odredba po kojoj SUP moze da reaguje a to je recimo zabrana pustanja glasne muzike posle 22h ili 24h,zabranjeno tocenje alkohola posle 24h ili nesto slicno,nista se nece promeniti.

BACH
@ Ned, 15.05.2011. 10:52
BACH
Upravo tako BACH,zivot van centra je daleko mirniji i tisi,elem juce sam iz Ns dosao u So,i mogu isto da tvrdim da narodnjaci nisu trestali centrom,da je bilo zivo bilo je,sto i ne treba da cudi,jer je centar.Ne shvatam gradjane koji zive u centru a ocekuju da im bude kao na periferiji,smesno! (cinicno se smejem) Vole da se buse u prsa kako zive u centru a cim se nesto desava odmah prave problem od toga,sve to stoji malo dete bla bla,ali sam biras kako zivis,svaki centar nekog sela ili grada je centar svih desavanja i ljudi koji zive tu treba da snose odredjene posledice,kao sto i ljudi koji zive van centra snose posledice sto im nije sve pod rukom.Najvise se grozim ljudi koji zovu policiju kad su u pitanju kulturna desavanja u gradu,zar svako desavanje treba da se sasece u korenu?Koliko znam na koncertu u atrijumu nije bilo narodnjaka,ili su nam se narodnjaci bacili u druge vode,a da ja toga ni sam nisam svestan,jutros oko pola 5 vratih se u Ns ceo grad u to doba vrvi od kola i ljudi na ulici,sta bi trebalo da se uradi,da se zabrani ljudima da zive-ne razumem.?

I onda na kraju postavi pitanje " Dokle više samovolje i maltretiranja građana?" hahhahhaha pa neki gradjani npr zive od toga,neki gradjani za razliku od doticnog gospodina imaju zelju i da izadju u grad i da se provedu bar jedan dan u nedelji i da zaborave na svakodnevne probleme,neki gradjani to zele,neki gradjani bi voleli da toga bude  sto vise,i treba da bude,ja sam PRVI za to.Uvek ce postojati dve strane,neko kome se nesto svidja,i neko kome se to isto ne svidja,ali uvek postoji resenje ,mozda se to resenje nalazi u samom sebi,ali ga neki ne vide,vidici su svakom drugaciji-nije tesko biti TOLERANTAN.

poruka menjana pre 1 godinu
wood
@ Ned, 15.05.2011. 13:20
wood
Odgovor na temu