Politika > LDP: Antifašistička tribina u utorak

Usled ponovne pojave izliva fašizma u Somboru oličenog u napadima na Jevrejsku opštinu i stambene objekte naših sugrađana romske nacionalnosti kao i ispisivanje grafita mržnje po istim, Gradski odbor LDP –a u Somboru organizuje:

Tribinu pod nazivom „Dogovor protiv zločina i govora mržnje“
koja će se održati u utorak 8.02. od 18 časova u Županiji u maloj sali Skupštine grada – soba 142

Gost tribine je Marko Karadžić, komesar za ljudska prava i doskorašnji sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Poziv za učešće upućen je i predstavnicima Policijske uprave Sombor, direktorima škola kao i predstavnicima romske i jevrejske zajednice u Somboru. Cilj je da se kroz zajedničku diskusiju ponude rešenja i predlože načini uključivanja čitave zajednice u borbu protiv svakog vida mržnje i nasilja. Obzirom da se ispostavilo da je situacija po pitanju pojave fašizma u Somboru postala vrlo ozbiljna te ovaj skup prevazilazi borbu za uskopartijske interese, pozivamo sve građane Sombora, prosvetne radnike, predstavnike lokalne samouprave, institucija, udruženja i nevladinih organizacija, medija, političkih stranaka, verskih zajednica i sve ostale društvene činioce ne zatvaruju oči pred problemom već pokažu odgovornost, dođu na tribinu i daju svoj doprinos zajedničkom iskorenjivanju ove opasne pojave u našem gradu.
pcmaniac
@ Pon, 07.02.2011. 00:12
pcmaniac
"Imam neke drugove
Poznate po tome
Što preziru Cigane
A poštuju Rome

Nekad bejah Ciganin
A sada sam Rom
Kakva divna promena
u životu mom.

U pomoć nam stižu
veseli saborci,
Nekad behu Srbi,
Sad su Crnogorci.

Kakva divna promena
U životu mom
Ja sam Srbin-Ciganin
Crnogorac-Rom"

tekst : Brana Crnčević
muzika: Zoran Simjanović


Fašizam u Somboru zastrašujuće raste - zamislite samo, deca pišu grafite, a oni stariji pevaju poznate nacističke pesme kao što je "Ovamo cigani" od diskriminatora i naciste poznatog kao Firer Tozovac.
baksuz
@ Pon, 07.02.2011. 13:41
baksuz
He, he, znao je taj udbaski disident da bude duhovit, nekoc...

U svakom slucaju, Gradski odbor LDP-a bi mogao da se posveti ozbiljnijim stvarima, ima mnogo vecih problema od ispada napaljenih klinaca...

P.S. hoce li doci i Jovo Kapicic, osvedoceni antifasista?

poruka menjana pre 9 godina
sinisa
@ Pon, 07.02.2011. 14:20
sinisa
U utorak 8. februara od 18 sati u maloj sali gradske skupštine u Somboru održana je antifašistička tribina „Dogovor protiv govora mržnje i zločina“. Pozivu LDP-a koji je bio upućen svim građanimam, društvenim organizacijama i institucijama lokalne zajednice u Somboru odazvalo se oko sedamdeset građana; predstavnika manjinskih zajednica, političkih partija, nevladinih organizacija, medija, prosvetnih radnika itd. Gosti tribine kojom je moderirao Srđan Vlaškalić, član Gradskog odbora LDP Sombor bili su Marko Karadžić komesar za ljudska prava u LDP-u, Saša Cvejin predsednik Jevrejske opštine u Somboru koja je bila meta nedavnih fašističkih napada i grafita mržnje i Mile Suzić načelnik Policije u Somboru. Tribina na koju se nije odazvao niko od predstavnika lokalne samuprave je organizovana u cilju zajedničke diskusije tokom koje su ponuđena rešenja kako da se i na koji način čitava zajednica uključi u borbu protiv svakog vida mržnje i nasilja, a naročito zasnovanom na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi. Ovaj građanski skup je imao vrlo interaktivan karakter, obzirom da je gotovo pola prisutnih iznelo tokom dvočasovne diskusije iznelo svoje mišljenje i predloge rešenja u vezi sa tematikom tribine -  piše u saopštenju GO LDP Sombor.
mifi
@ Sre, 09.02.2011. 18:18
mifi
 70 prisutnih, zar LDP nema više od 70 članova u Somboru, ili? A možda ta mala sala ima 70-80 sedećih mesta? Dabome da se niko nije odazvao jer nema ni razloga za tim, taj ili ti balavci koji crtaju  te grafite  i pišu te poruke treba pohapsiti i primereno kazniti, molim ljepa, a ovo po meni izgleda  da je LDP  lagano krenuo u predizbornu kampanju, eh ovaj LDP je stvarno licemeran, al eto samo ta šaka ljudi je htela da čuje te njihove licemerne priče iza kojih se krije borba za vlast i ko zna šta još.......

poruka menjana pre 9 godina
Razum
@ Sre, 09.02.2011. 18:43
Razum

poruka menjana pre 9 godina
goldpso
@ Sre, 09.02.2011. 23:23
Kao što i priliči, borba za glasove je počela, a tu treba očekivati svakakve poteze - poučeni iskustvom trebali bi to dobro da znamo. Svaka partija se svim sredstvima bori za svaki glas u okviru određene ciljne grupe... LDP takođe, ne bira sredstva, a i mala su partija generalno gledano, te im svaki glas znači, a još ako u nekoj opštinici upadnu u vlast onda - slavlje 

Tako da, ovakvim tribinicama, ne bih pristupao ozbiljno. Niti smatram to iskrenom borbom za ljudska prava, već jednostavno borbom za moć. (novac, poziciju...)
Džony
@ Čet, 10.02.2011. 17:16
Džony
Sram te bilo... Ako si tako hrabar sto se krijes iza pseudonima!!! Sta si ti ikad uradio u borbi protiv fašizma ili bilo šta korisno za lokalnu zajednicu!  
Muka mi je od vas anonimnih kriticara. Registruje se i napravi novi nalog da bi pljunuo po uspešnima i hrabrima. Pacenik. Sram te bre bilo... Zbog takvih Sombor propada... Trajaće ti nalog dok te moderator ne provali... Ti znas ko je mala, a ko velika stranka...  
Stani imenom i prezimenom iza svoje izjave, ajde ... Ja stojim.
Nisi valjda opet neki stari poznati forumas pa nemas hrabrosti!!! Bice da je tako!

srdjanvlaskalic
@ Čet, 10.02.2011. 19:10
srdjanvlaskalic
Razmišljao sam neko vreme da li uopšte da odgovaram na ovaj ingeniozni komentar 

"Šta si ti ikad uradio u borbi protiv fašizma"  Ovo moram da upišem u knjižicu bisera, u koju samo odabrani mogu da upadnu. 

No, hrabrost se ne meri po tome da li je neko anoniman preko interneta ili je želi da ostavi svoje pravo ime i prezime. To je pravo svakog korisnika i ja ne vidim raylog da se ono tako brutalno - "fašistički"  oduzima ili da se zagovara oduzimanje tog prava.

Ako ti je muka, Srđane, to je tvoj lični problem, šta ja tu mogu. Ako si fobičan prema onima koji žele da koriste svoje pravo na slobodu izbora, onda ti i nisi neki antifašista, jel?

Pored toga što ti je muka od slobode, pokazuješ i simptome paranoidnosti, oličene u sumnji ili bolje rečeno ubeđenju da sam ja "stari forumaš". Ne, nisam, ja sam sasvim nov ovde. 

A ovo vređanje bi trebalo moderacija da sankcioniše. Ja sam bio sasvim korektan u iznošenju svog stava i očekivao sam to i od drugih. A dobio sam - "Paćenik". c c c

Kako ostrašćen komentar. 


Džony
@ Čet, 10.02.2011. 19:22
Džony
Izvini anonimni covece sto ugrozavam tvoje pravo da anonimno pljujes po necemu sto sam izmedju ostalih ja organizovao.  Hhhahhhaa. Prvo si me naljutio, sad oraspolozio... Mislim da je svima jasno ko nam se to ponovo rodio na soinfu... Ajde brishi sad "junacino" pre nego sto opet budes osramocen i po ko zna koji put izbacen sa ovog foruma :PPP


srdjanvlaskalic
@ Čet, 10.02.2011. 19:47
srdjanvlaskalic
Ah, pa onda mi je tvoj gnev razumljiviji, ali opet - neopravdan. Partijski vojnik znači? To što si ti nešto organizovao, na znači da jeisto to savršeno i da niko ne sme kritikovati. Moraš poraditi malo na toleranciji i korektnosti. Mislim da sam ti u prethodnoj poruci dovoljno rekao.

Ja niti se ljutim, niti se tako olako oraspoložavam. Emocionalno sam vrlo stabilan 

Ako ti vidiš smisao u ovakvom ponašanju, ti nastavi, ali mene čudi ovakvo nepoštovanje, netolerancija, nemogućnost kontrolisanja afekta..... To jest, pitam se - kako se dozvoljava ovakvo pražnjenje afekta, ali dobro. 

Nije moj problem. 
Džony
@ Čet, 10.02.2011. 19:55
Džony
Ma da ... 
srdjanvlaskalic
@ Čet, 10.02.2011. 20:56
srdjanvlaskalic
Odgovor na temu Premeštanje teme