Politika > DHSS: Aerodrom za civilne namene

Foto 10697Opštinski odbor Demohrišćanske stranke Srbije predlaže gradskim vlastima da iniciraju kod Republičke direkcije imovina Srbije da deo vojnog aerodroma ustupi gradu Somboru bez nadoknade. Time bi se stekli uslovi za transformaciju ovog aerodroma - koji se više i ne koristi za vojne namene - za civilne potrebe u skladu sa usvojenim Prostornim planom Srbije. Podsećamo da je vojni aerodrom Ponikve, nedavno, ustupljen od strane Direkcije gradu Užice na korišćenje bez naknade, pa smatramo da taj princip može da se primeni i na našem primeru. Na ovaj način, grad bi došao u posed imovine milionske vrednosti u evrima, ali i u poziciju aktivnog pronalaženja strateškog partnera za rekonstrukciju i dogradnju aerodroma za civilne potrebe. Somborski aerodrom, planski opredeljen za civilne namene, jedan je u nizu strateških infrastrukturnih objekata i saobraćajnih pravaca ugrađenih u novi Prostorni plan Srbije koji ovom regionu – nakon više decenija zaostajanja - nude nove razvojne šanse. Preuzimanje vlasništva, a time i brige i odgovornosti za njegovo stavljanje u funkciju civilnih potreba privrede i građana, Opštinski odbor Demohrišćanske stranke Srbije smatra jednim od prioriteta - saopštio je Opštinski odbor Demohrišćanske stranke Srbije.
mifi
@ Sre, 19.01.2011. 14:19
mifi
Ideja je super, civilni avioni umesto MIG-ova i F-16ca, nova radna mesta pre svega i što pre !

Samo, dok to sve zaživi, dajte Vi nama konačno informacije iz Vaše prošle inicijative, a tiču se zakupa poljoprivrednog zemljišta. 

Nemojte i Vi kao LDP, bacite udicu a mi sad treba da čekamo u nedogled, pa na kraju postanemo i dosadni zbog insistiranja da posao dovedete do kraja. 

Jeste li dobili od gradskih službi što ste tražili, ili niste. Ili je, nedo bog, pao dogovor ?
branko558
@ Sre, 19.01.2011. 16:44
branko558
Aerodrom ponovo medj SomborcimaSmiley
lalosh
@ Čet, 20.01.2011. 15:39
Zar opet aerodrom? Pre vise godina osnovano je javno preduzeće aerodrom, koštalo građane Sombora desetine miliona i ugasillo se bez ikakvih rezultata.  Hajdemo sad nanovo.
pucar
@ Čet, 20.01.2011. 16:25
pucar
Tom fantomskom preduzeću je na čelu bio upravo Nemanja Živadinović, potpredsednik ili nešto slično tog istog DHSS, ali tada kao kadar SPS. Čovek je pre ove "neletačko-direktorske " avanture bio alfa i omega u komunalnim poslovima somborske opštine, ali vidiš čuda, tada nije imao ideju da za Prostorni plan Srbije predloži "spojnicu" Sombora sa koridorom 10 kod Vrbasa. Znači, što stariji to bolji. 'Ajd da malo sačekamo, možda Sombor dobije i svemirski program.
malovarosanin
@ Pet, 21.01.2011. 10:27
Odgovor na temu Premeštanje teme