Život > Beogradska ParaDA ponosa - 10.10.2010.
>>1234. . .
19
|
http://www.facebook.com/event.php?eid=139580179418437 Parada ponosa 2010 će se održati 10. oktobra 2010. godine. Skup će započeti okupljanjem učesnika i učesnica u parku „Manjež“ u 10 h. Parada će se od Manježa kretati ulicama: Nemanjinom, Kneza Miloša i Masarikovom a događaj će se završiti žurkom u Studentskom kulturnom centru. ako ima zainteresovanih za odlazak u bg, možda budem išao autom, pa se javite da podelimo troškove.. |
pcmaniac
@ Čet, 09.09.2010. 13:23 |
| Nadam se da nisam pogrešno razumeo. Ideš u bg pružiti podršku LGBT populaciji svojim učešćem u paradi. podržavam te i želim da napuniš auto. |
bigg
@ Čet, 09.09.2010. 14:40 |
| naravno.. hvala! :) |
pcmaniac
@ Čet, 09.09.2010. 16:22 |
| o Pobedniku.. |
pcmaniac
@ Čet, 09.09.2010. 18:43 |
| podrska! |
wood
@ Čet, 09.09.2010. 19:48 |
Meni se ide, al ne verujem da ce me zena pustit
|
srdjanvlaskalic
@ Čet, 09.09.2010. 23:12 |
| povedi i nju :) |
pcmaniac
@ Čet, 09.09.2010. 23:19 |
|
Znaci ,gadi mi se "PARADA",gadi mi se sto ce to deca da gledaju,imaju svoje krevete pa nek se tamo "vole",nadam se da se nece odrzati. Ne znam sta ima ko da ih podrzava i u cemu ???? Glupost .mada to je sad in. |
serpiko
@ Čet, 09.09.2010. 23:33 |
|
Ko zna, ima jos mesec dana...
Da, inace planiraju da se "vole" na sred ulice 10. oktobra :))), a mi idemo da ih gledamo i navijamo.
Pretpostavljam da bi ti vise voleo da je in sistem vrednosti 90tih, mada ni ovaj nije mnogo odmakao.
Mislim da je homofobija IN trenutno. Moderno je mrzeti homoseksualce i lezbejke iako ne znamo ni sebi da objasnimo zasto.
Parada ponosa je simbol antifasisticke borbe!
|
srdjanvlaskalic
@ Pet, 10.09.2010. 00:11 |
|
Ovaj sistem vrednosti je nazadan kao i onaj 90,.....pod "vole" mislim i na ljubljenje na sred ulice....gadi mi se da gledam dva muskarca kako se ljube( eto cisto jedan subjektivan stav) Kakve veze ima antifasisticka borba sa gej paradom. ......gledajuci onu u Berlinu,zgrozen sam,dopusti prvu ,peta ce tako da izgleda,gde se gejevi u koznim gacama vacare uz disko muziku(muzika je irelevantna).Ne znam za tvoj sistem vrednosti,ali u mom sistemu vrednosti porodica je na vrhu piramide, moral,postenje itd......ne mogu u svoj sistem nikako da uglavim tvoj sistem vrednosti jer to i nije sistem a najmanje je vrednost. Pored toga sto Pink diktira kulturoloski razvoj kod mladje populacije( a i starije),samo nam jos fali gej parada.....iskreno ne vidim sta bi se tu moglo nauciti gledajuci ih...imaju internet sajtove,imaju sale za konferencije,imaju Sava centar( imaju Mostongu..) ne brani im niko( veoma bitna cinjenica) ,pa ko hoce nek ide da ih gleda i da im aplaudira........i na kraju krajeva imaju ZAKON koji ih stiti . poruka menjana pre 2 godine |
serpiko
@ Pet, 10.09.2010. 00:42 |
“gadi mi se da gledam dva muskarca kako se ljube”a da li ti se gadi da gledaš dve devojke kako se ljube? mogu i ja da kažem da bi se meni gadilo da vidim tebe kako se ljubiš sa bilo kim na ulici, pa ti opet ne želim to zadovoljstvo zabraniti.. niti me zanima sa kim ćeš da se ljubiš.. a ako mi bude smetalo, okrenuću glavu “Kakve veze ima antifasisticka borba sa gej paradom.”i antifašisti i učesnici gej parade se bore protiv onih koji ljude maltretiraju i napadaju samo na osnovu njihovih ličnih osobina “Ne znam za tvoj sistem vrednosti,ali u mom sistemu vrednosti porodica je na vrhu piramide, moral,postenje itd”ko kaže da lgbt osobe ne žele porodice, da nemaju moral ili da nisu poštene? kakve to veze ima jedno sa drugim? “imaju sale za konferencije”http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=02&dd=24&nav_id=346775 “ne brani im niko”http://blog.b92.net/text/12288/Zabranjena Povorka ponosa 2009/ što se tiče zakona, on postoji, isto kao i zakon o zabrani pušenja na zatvorenim javnim mestima.. a i kad već postoji zakon koji kaže da svi imaju ista prava, zašto onda neki mogu da organizuju javna okupljanja (proteste), a neki ne mogu da organizuju mirne šetnje centrom grada? “iskreno ne vidim sta bi se tu moglo nauciti gledajuci ih”T O L E R A N C I J A |
pcmaniac
@ Pet, 10.09.2010. 01:09 |
|
svaka ti je na mestu, pc.
samo ne znam ima li svrhe netolerantnom objašnjavati principe tolerancije.
osoba koja smatra da su ostale osobe nepoštene, nemoralne ili šta već drugo samo zato što imaju različite afinitete od nje same, same po sebi je amoralna i nepoštena, prostom činjenicom da ista prava na samoopredeljenje uskraćuje inima.
s druge strane, koliko god to bilo neukusno i neprimereno, smatram da je ipak manje loše videti dve osobe istog pola kako se ljube, nego gledati kako osobe isključivo muškog pola razbijaju i pale po ulicama našeg glavnog grada, a sve u režiji "moralnih" i "osoba uzvišenih patriotskih vrednosti", koje ne znaju razliku između pojmova patiotizam i nacionalizam, smatrajući da je to jedno te isto. Naravno, uzvišena stvar im je i kad osoba koja jedino zna da tuče, na smrt isprebija dečka koji je jedino znao da voli.
Toga i sličnih stvari trebate da se grozite, gosn serpiko
|
bigg
@ Pet, 10.09.2010. 01:30 |
|
ima smisla, jer tolerancija se uči.. to je cela poenta ovog događaja.. |
pcmaniac
@ Pet, 10.09.2010. 01:36 |
|
A ako cemo o netoleranciji i nepostenju,evo kako ja vas dvojicu ili dvoje vidim Prvo ,niste tolerantni prema meni jer imam drugacije misljenje od vas, Drugo, neposteni ste jer me utrpavate u isti kos sa tamo nekim "razbijacima izloga" i fasistima. Bito protiv PEDERA i LEZBEJKI je legitimna svar,ka mislim "protiv" mislim na svoj stav ,znaci MENI SE GADI, za dve devojke mi se ne gadi( to me pali), a smeta mi da mi neko poput vas dvojice nabija to na nos,to kako sam ja netolerantan,zato sto imam stav ,zato sto mi smeta da mi decu uce takvi ,zato sto su bolesni i treba da se lece( da mislim da su bolesni,visoko obrazovan sam cisto da napomenem)..... Ne verujem da bi vam sutra bilo drago da vam deca kazu da su gej( ajd da ih ne zovem pederima),lazete i mene i seba ako to nije tako... I mogu ja ili bilo ko da vam objasnjavam sa ili bez argumenata vi ste IN ,vi ste oni koji misle evropejski a E od Evrope niste videli,nema to veze sa EU,sa globalizmom sa Rusijom....jednostavno to je nemoralno, to se gadi ljudima u USA u Nemackoj .... I ope nisam dobio odgovor na pitanje STA HOCE ??? CEMU sluzi parada i na sta su to ponosni. Jel hoce neko da mi objasni da je guranje one stvari nekom u dupe normalno,......a da mi pri tom ne spomene patriotizam,fasizam,nacionalizam.. Aman,ljudi.......niko ne kaze da ih treba umlatiti.......jednostavno,taj sistem necu prihvatiti....nece mi se nametati da je to normalno,....necu dozvoliti da mi decu ubedjuju da je FASISTA ako smatra da su oni bolesni. Oni su ono sto su, samo ne vidim kakve veze nas sedam miliona ima veze s tim,.......pa dobro znamo sta sve i jedan politicar misli o tome privatno....nemojte da se lazemo. Mene neces videti da se ljubim sa devojkom ili zenom na ulici jer smatram da to nije kulturno( eto takav sam,zatucan).... I nisi mi odgovorio kakva je to VREDNOST podrzavati pedere na gej paradi....u koj to ljudsku osobinu uguravas( onako seljacki jedan izraz) |
serpiko
@ Pet, 10.09.2010. 01:47 |
|
prvo, gde to nismo bili tolerantni? jesmo te negde napali? jesmo ti pretili? ajde još jednom pročitaj definiciju tolerancije ^^ drugo, hvala državi pa plivači nisu zaduženi za određivanje dijagnoza ljudima.. za dijagnoze se obraćamo doktorima, a doktori su lepo rekli da homoseksualnost nije poremećaj netolerantan si zato što ne želiš da dopustiš drugima da se ponašaju slobodno (i pritom ničije slobode ugrožavaju), a ne zato što imaš stav svi pripadnici lgbt populacije će se složiti da im ne smeta da ih drugi mrze, sve dok ta interna mržnja ne proizvede diskriminaciju, poziv na nasilje, ili čak i direktno fizičko nasilje ne planiram da imam decu još dugo vremena, ali pretpostavljam da bi mi najbitnije bilo da je moje dete srećno, a ne to kako se ja osećam.. šta hoće? evo pročitaj bar FAQ, toliko si mogao do sada i sam da saznaš.. u principu, hoće da žive normalno, da ih se ljudi ne boje, da ih ne diskriminišu, da im ne prete, da ih ne maltretiraju.. parada je protest, ispit tolerancije, skretanje pažnje na problem što se tiče analnog sexa, pročitaj ovo za kraj, po treći put, osobina koju parada treba da proizvede kod ljudi je TOLERANCIJA.. niko nikoga ne tera da voli lgbt osobe, dovoljno je ne ispoljavati mržnju javno |
pcmaniac
@ Pet, 10.09.2010. 02:07 |
Ovo oko plivaca nisam shvatio ali nema veze,......."doktori su rekli " mozes pronaci 100 doktora koji su to rekli,a mozes ih pronaci jos sto koji su rekli suprotno.“”iko nikoga ne tera da voli lgbt osobe, dovoljno je ne ispoljavati mržnju javno |
serpiko
@ Pet, 10.09.2010. 02:48 |
|
možda sam te pobrkao sa nekim, ali sam siguran da visoko obrazovanje nemaš, bar ne u medicini.. tako da se ni ti ni ja ne pitamo da li homoseksualnost poremećaj ili ne.. da si pročitao linkove koje sam ti poslao, pročitao bi da nije 100 doktora odlučilo da homoseksualnist nije poremećaj, nego sve svetske zdravstvene organizacije ne znam o kom ti svetu živiš, da li izlaziš iz svoje kuće, ali ja redovno vidim grafite „smrt pederima” i sl. u gradovima koje sam posetio.. takođe, znam da pripadnike lgbt populacije redovno maltretiraju, fizički, psihički kada si poslednji put uživo video dva muškarca da se ljube na ulici?...... a sad pokušaj da skontaš zašto nisi! što se tiče pedofila, nije bitno šta oni smatraju, njihovi ciljevi su zabranjeni zakonom, dovoljno je samo malo mućnuti glavom i skontati zašto.. pročitaj još malo o homoseksualizmu, pa ćeš saznati da je to normalna pojava i kod životinja.. na ostatak teksta ću ti odgovoriti kada se vratim iz „evrope od koje e nisam video”, pošto upravo moram da odem u beč i nađem stan za sledeću godinu.. ostavljam te uz slike sa bečkog prajda 2009. :) |
pcmaniac
@ Pet, 10.09.2010. 03:13 |
|
Pobrkao si me s nekim,nemam iz medicine imam iz prava. Idemo dalje,izlazim redovno iz kuce, ne vidim grafite ubi pedera,a i da ih vidim pa sta,na jednoj zgradi sam procitao smrt Japancima,pa ?Da li su ugrozeni. Ta ista svetska zdravstvena organizacija je izmislila epidemiju svinjskog gripa.Nemam vremena niti mi je zivotna okupacija( tebi vidim da jeste,) da kopam po internetu i ostavljam linkove o pederima i ost. Ko i gde maltretira pedere i lezbejke,samo ti znas ,pa sto ih ne prijavis ??? Sve mi se vise cini da si jedan obican folirant koji tu prosipa znanje sa interneta. Kad hoces da vides E od Evrope,onda malo skrenes sa auto-puta,nije Bec Austrija,nit je Austrija Evropa.....mislis li da i njima nije nametnuta prica o gej pravima. Na pola mojih pitanja ne odgovaras ,nisi nasao link ,pretpostavljam. Ni reci o tvojoj netoleranciji,o fasizmu..... Sto se tice pedofila,njihovi "ciljevi"(ne znam sta mislis pod ciljevima),ali pretpostavljam da mislis sklonosti istih da seksualno "iskoriste" maloletne osobe tj decu,jesu zabranjene zakonom,ali su takodje nemoralne i nenormalne, znaci ako bih zakljucivali po silogizmu koji si postavio ,sutra kad bi doneli zakon da je "sklonost ka istom polu" zabranjena zakonom,ti bi se verovatno slozio i mucnuo glavom i skontao zasto. “”ada si poslednji put uživo video dva muškarca da se ljube na ulici?.. |
serpiko
@ Pet, 10.09.2010. 05:03 |
| serpiko vrati se na svoje pravo,i ostavi druge ljude da zive,mrznja ce ti razoriti mozak-a to ne valja! |
wood
@ Pet, 10.09.2010. 12:20 |
|
Covek je izneo samo svoj stav koliko sam ja uspeo da ispratim,nema tu nikve mrznje...Jednostavno mu nije priajatno da gleda dve osobe istog pola zajedno i nista vise kao sto je slucaj i sa velikom vecinom stanovnistva.Sto se mene tice niti branim niti osudjujem,svako neka zivi svoj zivot kako misli da je ok,mada ovo 'ponosa' mi je malo bljak!Jel ja treba da budem ponosan na sebe sto volim osobe suprotnog pola, ne kontam stvarno mozda sam ja samo glup da shvatim ili nikad nisam razmisljao na toj frenkvenciji:P
poruka menjana pre 2 godine |
fanatx
@ Pet, 10.09.2010. 12:45 |
. . .
19

......gledajuci onu u Berlinu,zgrozen sam,dopusti prvu ,peta ce tako da izgleda,gde se gejevi u koznim gacama vacare uz disko muziku(muzika je irelevantna).