Politika > zloupotreba zvaničnog sajta ZBUO-a

>>
12

G17 PLUS:  I mladi se pitaju
Ovaj naslov  je sa zvaničnog sajta Zapadno Bačkog Upravnog Okruga, državne institucije na čijem je čelu, očigledno član G17+ g-Sokoliva-Djokić.
Zašto i sa kojim pravom se koristi informacioni sistem i logistika jednog državnog organa u prezentaciju aktivnosti samo jedne partije, i to slučajno G17 čiji je imenovana načelnica član.
Široj javnosti je poznato da je za dan mladih, na trgovima i drugim mestima svoje punktove postavilo još nekoliko omladinskih organizacija i podmladaka drugih stranaka, a samo prilog u slici i reči, u organizaciji mladih G17 je našao mesto na zvaničnom sajtu ZBUO-a

Ko je taj selektor i ko to misli da je bolji i lepši ( i vredniji ) od drugih.
Nije ovo prvi, a po svemu do sada viđenom i priloženom, ni poslednji put da načelnica ZBO-a zloupotrbljava svoj položaj i troškari državne pare i vreme na ličnu promociju i protežiranje svojih sadašnjih i bivših članova zajedničkog domaćinstva.

Moži li neko iz G17 da pojasni ovakvo stanje, ili Vi stvarno jednu instituciju smatrate ličnom svojinom a sredstva kojima raspolažete svojim ličnim sredstvima.

Pojašnjenja svakako neće biti, kao ni do sada kad su ovakvi propusti i zloupotrebe u pitanju a vest možete pročitati na:

zvaničnom sajtu

poruka menjana pre 1 godinu
branko558
@ Pon, 23.08.2010. 22:31
branko558

Klasika kad je G17 u pitanju, to se zove pocenjivanje intelekta gradjanstva. 

Ovo je direktan link

http://www.web.sombor.tv/index.php/home/stranaka-saoptenja/113-stranacka-saopstenja/2154-g17-plus-i-mladi-se-pitaju

Da cujemo opravdanje istih za ovaj postupak!?
goldpso
@ Uto, 24.08.2010. 09:41
Goldpso, i tvoj link je svakako koristan i upućuje direktno na tekst prenetog članka, samo moja namera je bila da forumaši odu upravo na sajt zvanični sajt Zapadno Bačkog okruga te da se neposredno uvere u navedeno.
To je toliko namerno i pokvareno da jednostavno nisam mogao da ne reagujem i priupitam, čime ta gospođa sebe smatra, svemogućim ili misli da je bogom dana i jedina pa može šta joj se hoće.
Očito je da su njeni porodični problemi sa nezaposlenim članovima domaćinstva i emotivna veza, verovatno sa rodnim krajem, Velesom, dosta zastupljeni u radu i delovanju zaposlenih u ZBUO-u. Još ako su i oni u kvoti za primljeni bonus od 5.000 din. onda je pravo pitanje, šta mi to ustvari plaćamo ?
branko558
@ Uto, 24.08.2010. 11:52
branko558
Gospođa Načelnica Zapadno Bačkog upravnog Okruga počinje sa primenom represije i zastrašivanja !!

Umesto odgovora na postavljena pitanja u vezi sa zloupotrebama zvaničnog sajta jedne državne institucije u promociji jedne političke partije, G17+ kojoj pripada i g-Načelnica ZBUO-a, i odgovora na postavljeno pitanje oko zapošljavanja svojih članova svoje uže porodice ( sadašnjih i bivših ), gospođa Đokić-Sokolova je u dvorište pisca ovog teksta poslala lokalnu gradsku komunalnu inspekciju da prebroji i utvrdi, koliko septičkih jama poseduje moje domaćinstvo i da li ima zagađenja životne sredine.

Nalog je izdat na osnovu anonimne prijave "savesnih" građana iz pomenute grupacije G17+ uz pomoć osuđenog sekretara MZ Kljajićevo, kad već nedavno angažovana policijska patrola, koja je takođe bila u mom domaćinstvu po prijavi osuđenog sekretara ( jaka policija kojom komanduje osuđenik i koja ne sme , ili neće, da mu podnese prijavu zbog kršenja zakona i upućivanja u saobraćaj neregistrovanih voznih sredstava ) nije zadovoljila nalogodavce.

Gospođa Načelnica ZBOU-a i njeni čauši iz G17+ u našem lokalnom Savetu MZ, već više godina, svakodnevno imaju priliku da pogledaju i snime otvoreno izlivanje fekalija na ulicu, u centru sela i samo 50 m od osnovne škole.
Ista družina ima priliku da se uveri, da u šancu ispred obnovljenog Doma Kulture, pokraj same glavne autobuske stanice i kuće predsednika Saveta, Boca Zorana, postoji prava "bara" od izlivenih fekalija susedne zgrade.
Ista družina zna, da je na glavni kanal kroz naše selo, kanal 300, direktno priključena kanalizacija susedne zgrade od predhodno pomenute i da je radove na priključenju izvela sama Mesna zajednica.

Pozivam g- Načelnicu da bude moj gost, da se i sama uveri u gore navedeno, da zajedno obiđemo seosko odlagalište fekalija, da u MZ pošaqe tržišnu i sanitarnu inspekciju i utvrdi kako se krši zakon i nelagalno, bez uredne registracije odvozi i naplaćuju usluge pražnjenja septičkih jama.

Umesto pritisaka i pokušaja zastrašivanja građana na ovako prizeman način, začinjeno sa mirisom fekalija i prebrojavanjem septičkih jama, bilo bi poželjno u međuvremenu da g-Načelnica ipak javnosti odgovori na predhodno postavljena pitanja o zloupotrebi svog položaja prilikom zapošljavanja i angažovanja svojih članova domaćinstva, i članova lokalnog mesnog odbora G17+, kao i da nam obrazloži, kakva je direktna korist za grad Sombor od bratimljenja sa Velesom iz BJRMakedonije i koliko nas sve to košta. !?

Dobro-došli u Kljajićevo, g-Načelnice ! 
branko558
@ Ned, 26.09.2010. 10:30
branko558
Dragi prijatelji forumaši nisam uspeo da pronađem vest na zvaničnom sajtu ZBUO voleo bih da mi neko da taj link a što se tiče promocije Dana mladih sasvim je razumljivo da kao i sve druge omladinske organizacije tako i omladina G17 PLUS-a iskaže svoje mišljenje i da to bude objavljeno u medijima.g. Branko samo jedna molba nije G17+ nego G17PLUS tako da Vas molim da taj termin upotrbljavate. Hvala
perakojot
@ Uto, 28.09.2010. 15:12
koliko sam uspeo da skontam (iz google-ovog cache-a), ta vest se pojavila u rubrici „vesti iz okruga”, gde se nalazio link ka ovoj strani: http://www.web.sombor.tv/index.php/home/stranaka-saoptenja/113-stranacka-saopstenja/2154-g17-plus-i-mladi-se-pitaju
da li se to može računati kao vest promovisana od strane ZBO-a, ne verujem, jer pretpostavljam da te naslove automatski preuzimaju sa jednog od sajtova agencije koja je izradila i sajt ZBO-a..
pcmaniac
@ Uto, 28.09.2010. 16:03
pcmaniac
Da, da, svakako, nije namerno i sasvim slučajno se našlo na sajtu ZBUO-a !? To ti možeš "stručno" objašnjavati sebi ravnima.
Koko onda objašnjavaš slučaj, da se tog istog dana nije pojavila vest, da je bilo još postavljenih punktova stranačke omladine drugih političkih partija. Evo, svi smo videli Srdjana i njihov punkt, isti dan ista tema, ali njih nema, pa ko se informiše i pregleda sajt ZBUO-a, krivo je informisan o događajima tog dana u Somboru.  I šta je to onda drugo do manipulacija i zloupotreba, taj sajt i svi koji nanjemu i oko njega rade se finansiraju iz JAVNIH prihoda !!
Što lepo, ko sav normalan svet, ne izrade svoj sajt, lepo to plate iz svog džepa, pa nek tuku do mile volje, ovako NE MOŽE !
Ipak, javio se neko iz G17+ , ali ne da odgovori na pitanja i da pojasni neke stvari, već da me poduči kako se pravilno piše naziv partije. E pa gosn Pero, nadenite neko normalno ime stranci pa da Vas pišemo kako dolikuje. Kad smo već kod imena, šta Vam znači ono "plus", jel to grupa od 17 eksperata PLUS svako ko želi ?
branko558
@ Uto, 28.09.2010. 16:50
branko558

Ovo je totalna glupost i neistina koliko ja vidim. Tekst o akciji G17, koliko sam ja proverio ne nalazi se na ovom sajtu. Radi se o automatski generisanim linkovima sa sajta http://www.web.sombor.tv . Zašto se vesti o Somboru "vuku" sa tog sajta to je druga prica.

Ako postoji link te vesti na sajtu ZBO voleo bih da se postuje, a ako ne mislim da neko duguje izvinjenje...

dragance80
@ Uto, 28.09.2010. 21:05
dragance80
Ko će se kome izvinjavati videćemo, ajmo redom i polako ;

Na zvaničnom sajtu ZBUO-a ( zapadno bački upravni okrug ) na naslovnoj strani imate opciju VESTI" IZ OKRUGA" gde je tog dana postavljena opcija povezivanja  na link Sombor.TV S (somborski informativni portal) i direktno upućivanje na rubriku "stranačke aktivnosti".
Bilo je tog dana i izveštaja o aktivnostima i drugih stranaka i njihove omladine, ALI, link je direktno vodio samo i jedino na akciju omladine G17+. Zašto posetioci sajta ZBUO-a tog dana nisu imali i druge opcije već samo da pogledaju prilog G17+?? Da li su tog dana i druge stranke imale svoje aktivnosti, i na kraju krajeva, ZAŠTO jedan zvanični Državni sajt uopšte pruža mogućnost stranačkih promocija ?? Šta je to G17 + zaslužniji od drugih, osim činjenice da je Načelnica okruga g- Sokolova članica pomenute partije.

Ovog trenutka, na tom istom sajtu, u istoj rubrici, postoji druga "veza". Ovog puta je u pitanju DS i naslov: Bošidar Đelić u poseti Gradskom odboru DS-a. I šta tu nije dobro: Ova vest ne prati rad Božidara Đelića kao Ministra u Vladi i visokog Državnog funkcionera, već Božidara Đ. kao stranačkog funkcionera, uz vidno obeležje stranke DS, umesto Državne Zastave RS koja bi trebala uvek i u svakoj javnoj prilici da bude tik uz Ministra Srbije.                     zvaničnom sajtu
Pored toga, Sumnjam da je Boža Đelić u Sombor doputovao svojim JUGO-kabrioletom i o svom trošku, već je sasvim sigurno koristio službeni automobil Vlade Srbije u pratnji od najmanje još dva policijska vozila.
Sve to je bilo u svrhu sastanka sa čelnicima Somborskog DS-a, kako se može pročitati ako boravite na zvaničnom sajtu ZBUO-a.

Ko god misli da ovo nije zloupotreba funkcije i državnih resursa u ogoljenu stranačku promociju, onda je ne znam šta jeste.
 I da se ne zaboravi; Ovog tranutka, Božidar Đelić je Ministar u vladi Republike Srbije a ne Ministar DS-a, dakle i moj Ministar.
Tako je i ZBUO, okrug u teritorijalnoj podeli Republike Srbije, a ne vlasništvo G17+.

Gospodo iz G17, odgovorite Vi, naravno ako možete, otku toliko lica sa prezimenom Đokić u i oko ZBUO-a. Jedan je uz pomoć Načelnice dobio posao kao nezaposleni i neuhlebljeni bivši muž, a za drugo prezime Đokić, angažovani student Novosadskog Univerziteta na uređenju sajta ZBOU-a, još nismo dobili odgovor, da li i on ima rodbinske veze sa Načelnicom i na kom raspisanom konkursu je dobio posao urednika projekta.

I na kraju, već sam o tome pisao, umesto jasnih i konkretnih odgovora, Načelnica mi u kuću pošalje komunalnu inspekciju da zajedno sa onim osuđenim sekretarom pregledaju moje septičke jame. A šta je to nego ogoljena sila i pokušaj zastrašivanja u nedostatku jasnih odgovora.

branko558
@ Uto, 28.09.2010. 21:53
branko558
Još jedna sitnica !
Kad sam već pominjao studenta Đokića koji je angažovan na uređenju zvaničnog Biltena br.2 ZBOU-a i koji je autor zvaničnog logo-a istog biltena, uđite i preuzmite na zvaničnom sajtu BILTEN  br.2 ZBOU-a
i molio bih za komentar istog.
Na kraju biltena je pobrojana uređivačka ekipa, a moje pitanje je bilo prosto i jasno; Da li je student Đokić u rodbinskoj vezi sa Načelnicom Đokić i na koji je način dobio posao uređivanja zvaničnog biltena jedne državne institucije, ako je plaćen za obavljeni posao, koliko ?  Ništa više gospodo iz G17+, a umesto odgovora, Vi u inspekcijski nadzor, da ga malo zastražimo i opomenemo da se ne igra sa Državom !?

I kad smo već kod inspekcije, molio bih da objavite izveštaj i fotografije načinjene tom prikikom. Moram takođe da pohvalim izuzetno korektno postupanje samih komunalnih inspektora, dve dame i njihovog kolege, zaista korektno.
branko558
@ Uto, 28.09.2010. 23:27
branko558
Ma više ni sam ne znaš šta pišeš... ne vredi razgovarati uopšte...
dragance80
@ Sre, 29.09.2010. 22:25
dragance80
Šta bi draganče, nema odgovora, počinje lagano vređanje. No nisi ti sam u tome, znaš ti vrlo dobro o čemu ja pišem samo se malo praviš nemušt i kao ništa ne razumeš.
Nego, želim ja tebi svako dobro, uživaj ti i dalje u svom okruženju, a mene, ako ne želiš argumentovan razgovor, zaobiđi.
branko558
@ Sre, 29.09.2010. 22:37
branko558
Znaš da pišeš ali ne znaš da čitaš...
dragance80
@ Čet, 30.09.2010. 10:28
dragance80
Zemlja zove Kljajićevo!!
Ko o čemu Branko o zaverama, rupama, komunalcima, inspektorima, državi( što bi rekao Branko je*** ti Zumbula i miliciju i državu:)
Bolje bi bilo da Branko ode napecati ribe i da onda zove sve forumaše na klopu, posle koje bi mogao natenane uz pomoć grafikona, projektora(kao nekada Đura i Ilija-videti filmić ispod ) da sve ispriča i izloži slučaj.
LAMMMMMM
http://www.youtube.com/watch?v=m7DKMTPQlrM&feature=related

Razum
@ Čet, 30.09.2010. 20:18
Razum
Za Razuma: A kako bi bilo da se ti malo dozoveš RAZUMU i prestaneš da sereš po svemu i svakome bez i jednog valjanog argumenta ili odgovora.
Tebi sam već rekao da si svoju svu svoju pamet i ljudskost sročio u onoj PP. Za početak pročitaj samo svoje poruke i uvidićeš sav jad i zalud potrošeno vreme. Navedi već jednom nešto pametno i konkretno, nemaj samo da serendaš po forumu od dosade.  

Za dragančeta: Nešto ti kratak odgovor draganče, ko je pismen ili ne, to smo već imali prilike da slušamo od drugih, ali šta je sa tvojim odgovorima ili se pridružuješ ovakvima kao što je nekakav tip što se potpisuje razum

branko558
@ Pet, 01.10.2010. 02:39
branko558

Ja se ne pridruzujem ni jednom ni drugom, vi već svoje probleme rešite sami. Ali takođe ne želim ni da raspravljam sa nekim ko ne želi da razume jel tako uzaludno trošim energiju.

Da se ne ponavljam, što se mene tiće ova diskusija je završena...

dragance80
@ Sub, 02.10.2010. 16:59
dragance80
A što se mene tiče, nisi se u ovoj temi trebao ni javljati. Ne razumem, zašto započinješ nešto o čemu nemaš dovoljno interesovanja. Važno je izgleda da se na nekom istreseš i nemajući pojma o čemu se kankretno radi.
Odluka ti je sasvim na mestu, nemoj više komentarisati na takav način, paušalno, i trebao si bar da napomeneš ŠTA ja to ne razumem.?

branko558
@ Sub, 02.10.2010. 19:11
branko558

Ja se na nikog nisam istresao, sad i pišeš neistine.

Lepo sam ti odgovorio i obrazložio, piše gore...

dragance80
@ Ned, 03.10.2010. 11:25
dragance80
Draganče: Gore, kao što kažeš, ne piše ništa. Ti umesto da prokomentarišeš vesti koje se nalaze na sajtu ZBOU-a (ili su se nalazile, ili je postojao samo link, svejedno ) i naprimer da pročitaš zvanični Bilten koji liči na sve samo ne na izveštaj jedne državne institucije, ti se baviš mojim pisanjem. Nisam ja utrošio javni novac i koristio jednu instituciju za partijsku promociju već je to uradila Načelnica ZBUO-a.
Poenta je bila, da li se Državna funkcija i novac može tek tako koristiti u ličnu promociju ili ne, samo toliko.

branko558
@ Ned, 03.10.2010. 22:04
branko558
Što se tiče pisanja od strane Ilije Čvorovića aka Branko o ovoj vesti  vidi se iz priloženog da on spominje neke "komunalce, inspektore, neuhlebljene muževe, rasulo u Kljajićevu, rupe, ogoljenu silu, čauše, makedonce", kumove, bližu i dalju rodbinu sa sve prijateljima iz rodne grude" tj. od obične vesti je napravio fiš-paprikaš. E, Čvoroviću, Čvoroviću........ Na dan bezbednosti ako te se sete sete se ,ako ne nikom ništa.......
http://www.youtube.com/watch?v=1_YzHE9Rl8Y

Razum
@ Pon, 04.10.2010. 02:54
Razum
>>
12
Odgovor na temu